Tessa Kiros

Tessa Kiros

We hebben 12 boeken van Tessa Kiros waarvan 5 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Tessa Kiros? Registreren is gratis!

Over Tessa Kiros

Ik ben geboren in Londen. Mijn moeder komt uit Finland en Mijn vader is Grieks-Cypriotische. Toen ik 4 was verhuisden we naar Zuid-Afrika. Op 18 vertrok ik om te reizen en meer informatie over de culturen van de wereld.

In mijn twintiger jaren heb ik mijn tijd werkzaam zijn in verschillende restaurants en bij gezinnen in Londen, Sydney, Mexico en Athene. Ik koos ervoor om te werken met de mensen die me echt geïnspireerd. Ze waren van mijn mentor in mijn reis door de wereld van voedsel. Tijdens het werken en reizen, voltooide ik een correspondentie diploma in de antropologie en sociologie.

Ik hou van reizen. Het verzamelen van dingen die ik lief te hebben. Eten. Mensen. Kleur. Geuren. Details. Verschillende culturen en tradities. Waarom ze doen wat ze doen en hoe ze hun gerechten samen. Hoe mensen, families en naties aan te sluiten.

Op een reis naar Italië om de taal en voedsel te bestuderen, ontmoette ik Giovanni. We leven in Toscane met onze 2 dochters. Mijn eerste boek ‘Twelve’, die ik in eerste instantie in eigen beheer uitgegeven, is over Toscane, de manier waarop ze zo seizoen eten, dus maandelijks, zo goed. Zulke mooie ingrediënten en eenvoudige presentatie.

Boeken van Tessa Kiros

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Tessa Kiros

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Rijst met zeevruchten

Ingrediënten:
boter, groene paprika, groentebouillon, inktvisjes, knoflook, krabpoten, langkorrelige rijst, laurierblad, moscardini, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, piri piri poeder, garnaal, tomatenpassata, ui, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Groene saus

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus feijoda

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, chourico worst, inktvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Zeevruchten in een cataplana

Ingrediënten:
citroensap, inktvisjes, knoflook, koriander, moscardini, mosselen, olijfolie, paprika, garnaal, ui, venusschelpen, vismoot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gestoofde paprika's

Ingrediënten:
basilicum, gele paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Bloemkoolovenschotel

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloemkool, boter, broodkruim, ei, nootmuskaat en parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, buikspek, chourico worst, kippenpoot, kool, raapjes, rode biet, runderschenkel, varkensschouder en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Risotto met gemengde groenten

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, courgette, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, rode ui, sperziebonen, tomaat, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Radicchiorisotto

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, radicchio, risottorijst, rode wijn en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Tagliatelle met truffel

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, verse pasta en witte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Alle recepten van Tessa Kiros