Tessa Kiros

Tessa Kiros

We hebben 12 boeken van Tessa Kiros waarvan 5 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Tessa Kiros? Registreren is gratis!

Over Tessa Kiros

Ik ben geboren in Londen. Mijn moeder komt uit Finland en Mijn vader is Grieks-Cypriotische. Toen ik 4 was verhuisden we naar Zuid-Afrika. Op 18 vertrok ik om te reizen en meer informatie over de culturen van de wereld.

In mijn twintiger jaren heb ik mijn tijd werkzaam zijn in verschillende restaurants en bij gezinnen in Londen, Sydney, Mexico en Athene. Ik koos ervoor om te werken met de mensen die me echt geïnspireerd. Ze waren van mijn mentor in mijn reis door de wereld van voedsel. Tijdens het werken en reizen, voltooide ik een correspondentie diploma in de antropologie en sociologie.

Ik hou van reizen. Het verzamelen van dingen die ik lief te hebben. Eten. Mensen. Kleur. Geuren. Details. Verschillende culturen en tradities. Waarom ze doen wat ze doen en hoe ze hun gerechten samen. Hoe mensen, families en naties aan te sluiten.

Op een reis naar Italië om de taal en voedsel te bestuderen, ontmoette ik Giovanni. We leven in Toscane met onze 2 dochters. Mijn eerste boek ‘Twelve’, die ik in eerste instantie in eigen beheer uitgegeven, is over Toscane, de manier waarop ze zo seizoen eten, dus maandelijks, zo goed. Zulke mooie ingrediënten en eenvoudige presentatie.

Boeken van Tessa Kiros

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Tessa Kiros

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
boter, groene asperge, marjolein, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, risottorijst, robiola kaas, saffraan, sjalot en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Rijst met zeevruchten

Ingrediënten:
boter, groene paprika, groentebouillon, inktvisjes, knoflook, krabpoten, langkorrelige rijst, laurierblad, moscardini, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, piri piri poeder, garnaal, tomatenpassata, ui, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Steak uit de streek

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroen, grof zout, knoflook, laurier, lendenbiefstuk, piri piri olie, rode paprika en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Venkelsoep

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, laurier, olijfolie, ui, varkensrib, venkel en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / nagerecht uit Ciao Bella:

Mascarponecreme

Ingrediënten:
cognac, ei, kaneel, mascarpone en vanille-extract

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eierdooier en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Bloemkoolovenschotel

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloemkool, boter, broodkruim, ei, nootmuskaat en parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Bolos levedos

Ingrediënten:
boter, cakemeel, ei, fijne kristalsuiker, gist, melk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovis, kappertjes en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Alle recepten van Tessa Kiros