Tessa Kiros

Tessa Kiros

We hebben 12 boeken van Tessa Kiros waarvan 5 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Tessa Kiros? Registreren is gratis!

Over Tessa Kiros

Ik ben geboren in Londen. Mijn moeder komt uit Finland en Mijn vader is Grieks-Cypriotische. Toen ik 4 was verhuisden we naar Zuid-Afrika. Op 18 vertrok ik om te reizen en meer informatie over de culturen van de wereld.

In mijn twintiger jaren heb ik mijn tijd werkzaam zijn in verschillende restaurants en bij gezinnen in Londen, Sydney, Mexico en Athene. Ik koos ervoor om te werken met de mensen die me echt geïnspireerd. Ze waren van mijn mentor in mijn reis door de wereld van voedsel. Tijdens het werken en reizen, voltooide ik een correspondentie diploma in de antropologie en sociologie.

Ik hou van reizen. Het verzamelen van dingen die ik lief te hebben. Eten. Mensen. Kleur. Geuren. Details. Verschillende culturen en tradities. Waarom ze doen wat ze doen en hoe ze hun gerechten samen. Hoe mensen, families en naties aan te sluiten.

Op een reis naar Italië om de taal en voedsel te bestuderen, ontmoette ik Giovanni. We leven in Toscane met onze 2 dochters. Mijn eerste boek ‘Twelve’, die ik in eerste instantie in eigen beheer uitgegeven, is over Toscane, de manier waarop ze zo seizoen eten, dus maandelijks, zo goed. Zulke mooie ingrediënten en eenvoudige presentatie.

Boeken van Tessa Kiros

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Tessa Kiros

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie, paprikapoeder en tahin

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Hamburgers

Ingrediënten:
augurk, citroensap, ei, gorgonzola, goudse kaas, kropsla, mayonaise, olijfolie, peterselie, rode ui, rundergehakt, sesambroodjes, tijm, tomaat, tomatenketchup, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Pici-pasta

Ingrediënten:
bloem, olijfolie en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Bruinbrood

Ingrediënten:
boekweitmeel, gist, honing, lijnzaad, olijfolie, patentbloem, roggebloem, sesamzaad, speltbloem, tarwemeel, volkorenmeel, water en zonnebloempitten

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Duif op geroosterd brood

Ingrediënten:
duif, groentebouillon, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, olijven, rode wijn, rozemarijn, salie en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Kalfsoesters met citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kalfsoesters en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Ontbijt / lunch uit Alle smaken van de regenboog:

Pannenkoeken

Ingrediënten:
ahornsiroop, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, melk, slagroom en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / nagerecht uit Ciao Bella:

Venetiaanse focaccia

Ingrediënten:
cakemeel, citroen, ei, gist en melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Kweeperenmosterd

Ingrediënten:
appel, clementines, gekonfijte citrusvruchten, gekonfijte kersen, kweeperen, mandarijn, mosterdessence, mosterdpoeder, peer, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Alle recepten van Tessa Kiros