De chef en de wijn
26 fascinerende restaurants in Nederland en Vlaanderen, 52 wijn-spijscombinaties uitgewerkt en toegelicht
Een boek van Peter Klosse, J. Bartelsman en Jan Bartelsman
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De chef en de wijn, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Chardonnay - Riesling - Pinot Noir - Cabernet Sauvignon
In dit boek staan vier van de belangrijkste druivenrassen centraal. Per ras worden minimaal twaalf wijnen uitgebreid besproken. Ze komen uit heel de wereld. De gebieden en specifieke smaakeigenschappen worden besproken. Een druif is niet zomaar een druif. Het gebied waar de druiven gegroeid hebben, de opvattingen van de wijnmaker en de samenstelling van de wijn zorgen voor grote verschillen in smaak. Wat proberen de wijnmakers te bereiken? En wat vinden de chefs en sommeliers ervan? We gingen langs zesentwintig restaurants in Nederland en Vlaanderen. Bekend en onbekend, luxe en minder luxe en van drie sterren tot geen. Gastronomie gaat namelijk niet over geld. We hebben elk restaurant uitgedaagd met twee wijnen die ze vaak niet kenden. Ze hebben bij elke wijn een gerecht gekookt. We proeven en bespreken de combinaties en geven een indruk van de bereiding. Gastronomie gaat over smaak en passie; over het afstemmen van smaken en het zoeken naar de beste combinatie. Het gevolg is dat er ook steeds andere gerechten gekookt worden - ook al is het druivenras en wijntype gelijk. Want ook een gerecht is niet zomaar een gerecht. Dit bijzonder en inspirerend gastronomisch boek kent veel invalshoeken en bevat nieuwe informatie. Bovendien zijn de gastronomische ervaringen “gelardeerd” met interessante productinformatie.
Peter Klosse en Jan Bartelsman maakten eerder samen het succesvolle boek “Chef en Sommelier”. Peter Klosse staat bekend als de “smaakprofessor”. Hij heeft zijn eigen Hotel Gastronomique De Echoput bij Apeldoorn en is ook gangmaker van de Academie voor Gastronomie, het gastronomisch opleidingsinstituut van Nederland. Jan Bartelsman is een van de meest gerenommeerde culinaire fotografen van Nederland. Hij heeft gerechten van veel van de topchefs gefotografeerd en een bijdrage geleverd aan talloze culinaire boeken en gidsen.
52 wijn-spijscombinaties uitgewerkt en toegelicht
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.