P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en Sam & Sam Clark

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Moro, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Moro is een van de meest besproken restaurants van Londen en het wordt al vergeleken met het internationaal bekende River Cafe. Moro richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de keuken van de Moren, met de nadruk op de Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken.
De culinaire waarde van dit gebied is lange tijd ondergewaardeerd geweest, maar gelukkig ontdekken steeds meer kookliefhebbers de intense smaken en geuren en unieke gerechten van deze Zuid-mediterrane keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pedro Ximénez-dressing

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, sherryazijn, sherry pedro ximenez, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Moren en Christenen zwarte bonen met rijst - moros y cristianos

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, ui, verse bladpeterselie, witte rijst, zeezout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van octopus met dille, paprika en kapperappeltjes

Ingrediënten:
citroensap, kapperappeltjes, knoflook, octopus, olijfolie, rode ui, rode-wijnazijn, rucola, verse dille, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro:

Gemarineerde gebakken vis - pescado en adobo

Ingrediënten:
bloem, citroen, hondshaaifilet, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, peper, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Patatas bravas

Ingrediënten:
droge witte wijn, fijne suiker, gedroogde spaanse peper, gerookt paprikapoeder, groene paprika, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, pruimtomaten uit blik, scherp paprikapoeder, spaanse ui, tijm, vastkokende aardappel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, favabonen, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Romesco

Ingrediënten:
amandel, guindilla peper, hazelnoot, knoflook, ñorapeper, olijfolie, oud witbrood, piquillopepers, rode spaanse peper, rode-wijnazijn, saffraan, tomatenpuree, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
kippenkarkas, knoflook, laurierblad, selderijstengel, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Rode biet met yoghurt

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, melk, nigellazaad, olijfolie, rode biet, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Visstoofpot met paprika, amandelen en saffraan - romesco de peix

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pruimtomaten uit blik, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, venusschelp, verse rozemarijn, visbouillon, witte wijn, zeeduivel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gegrilde witlof met sherryazijn en jamón

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, jamón serrano, knoflook, sherry-azijn, verse bladpeterselie, verse tijm, witlof, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Raapjes met azijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, raapjes, rode-wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Zoete tomatensaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, pruimtomaten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Catalaanse alioli

Ingrediënten:
azijn, knoflook, olie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Ontbijt / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Brood met tomaat en gerookte ham - pan con tomate y jamon

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, jamon iberico, knoflook, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Saus van venkelzaad en peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen venkelzaad, knoflook, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Courgettes met pijnboompitten en rozijnen

Ingrediënten:
courgette, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, spaanse ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente