Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

De wilde kalender

bijzondere smaken uit streek en seizoen

Een boek van Elsje Bruijnesteijn

We hebben 4 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De wilde kalender, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Handzame gids van alle lokale en (wilde) delicatessen van eigen bodem.

Meidoornbloesem, heidehonig en Oosterscheldekreeft - ons land heeft terroir. ‘De Wilde Kalender’ geeft een vierseizoenenoverzicht van lokale delicatessen als bloemen, fruit, groente en kruiden. Maar ook van paddenstoelen (de veilige), noten, bomen (!) en zelfs vlees, vogels en vissen. Hoe smaakt het? Waar groeit het? Wanneer is het te plukken of te oogsten en waar is het te koop? Seizoensgebonden eten uit de regio is niet alleen gezond, duurzaam en betaalbaar, maar vooral erg lekker. Met praktische tips, recepten en veel wildplukinformatie. ‘De Wilde Kalender’ is een handig naslagwerk voor de duurzaam-bourgondische (hobby) kok die eens wat anders wil dan ingevlogen sperziebonen uit Afrika van de supermarkt. Op naar het bos, de poelier, de moestuin en de viskraam op de markt!

Elsje Bruijnesteijn is (culinair) schrijver, fotograaf en archivaris. Zij schrijft op haar blog en in haar boeken over lekker eten zonder E-nummers en ingewikkelde recepten - dieetgoeroes en pakjes laat ze ook graag voor wat ze zijn. Inspiratie haalt zij liever uit oude kookboeken en culinaire tradities van andere culturen. Elsje Bruijnesteijn schreef tevens mee aan ‘Liever Lokaal’.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De wilde kalender

Een greep uit de 4 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De wilde kalender:

Cakejes met gedroogde vruchten

Ingrediënten:
anijssuiker, bakpoeder, bosbessen, bramen, citroensap, eidooier, eiwit, frambozen, herfstframbozen, honing, kornoeljebessen, kwark, meidoornbessen, roomboter, rozensuiker, slagroom, vanillesuiker, volle melk, vruchtensap en zwarte bessen

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De wilde kalender:

Wintergroentesoep

Ingrediënten:
biet, bouquet garni, kippenbotten, knoflook, knoflookcroutons, koolzaadolie, kraailookknolletjes, laurier, lavas, oude boerenkaas, paddenstoelen, pastinaak, peperkorrels, prei, roomboter, rozemarijn, tijm, ui, veldkers, visafval, vleesbotten, volle room, wilde venkelzaad, wintergroente, wortelloof, wortelpeterselie en zeezout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Diner / nagerecht uit De wilde kalender:

Zomervruchtenijs

Ingrediënten:
aardbeien, boragebloem, bosbessen, citroenmelisse, citroensap, druivensuiker, frambozen, honing, mirabellenpruimpjes, munt, pruimen, suiker en zomerfruit

Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Picknick / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De wilde kalender:

Lentesalade

Ingrediënten:
azijn, beukenblaadjes, broodjes, daslookbloemen, duizendblad, hondsdraf, hopscheuten, knoflookcroutons, koolzaadolie, kwarteleitjes, lente-ui, lindeblaadjes, look-zonder-look, maartse viooltjes, madelief, meidoornbloesem, mosterd, peper, pinksterbloemen, pompoenpitten, raapzaadolie, schapenzuring, verse meikaas, vlierbloesemazijn, vogelmuur en voorjaarsbloemenhoning

Soort:
salade / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch