Plenty
groente genoeg om heel lekker te koken
We hebben 128 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Plenty , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column De nieuwe vegetariër in de weekendbijlage van de Guardian. Ottolenghis inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.
Aantekeningen
bij dit boek
Heel fijn kookboek. Veel gebruikt, en nog steeds...
- meer dan 4 jaar geleden door Aletta Smit geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Plenty
Een greep uit de 128 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: appelazijn, arachideolie, bimi, broccoletti, haricots verts, honing, knoflook, koriander, mirin, nigellazaad, peultjes, sesamzaad, tahinpasta, tamari, water en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, crème fraîche, minisnijbiet, pijnboompitten, radicchio, roodlof, roquefort, walnoten, witlof, witte peper en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroengras, groene chilipeper, jeruk purut, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laoswortel, limoen, limoensap, paarse broccoletti, palmsuiker, plantaardige olie, rijstnoedels, rode ui, sesamolie, sjalot en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroengras, crème fraîche, gemalen korianderzaad, gember, koriander, limoen, olijfolie, rode chilipeper, zeezout en zoete aardappel
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bosui, edamameboontjes, fijn zeezout, gember, glasnoedels, knoflook, koriander, laos, limoensap, munt, palmsuiker, rode chilipeper, sesamzaad, tamari, tamarindepulp, zonnebloemolie en zout
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, basilicum, courgette, hazelnootolie, hazelnoten, olijfolie, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, buna shimejipaddestoel, citroen, dille, griekse yoghurt, kastanjechampignons, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, tahin, tuinbonen, walnoten, witte wijnazijn, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, panko, peterselie, tomaat, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bimi, broccoletti, champignons, choisum, citroen, fijne kristalsuiker, knoflook, laurier, olijfolie, panko, pappardelle, peterselie, slagroom, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, bosui, citroensap, feta, gemalen iraanse gedroogde limoen, knoflook, munt, olijfolie, oregano, quinoa, salie, wilde rijst, zoete aardappel, zout en zwarte peper
Soort: salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: dillenaalden, minibietjes, pijnboompitten, raapzaadolie, thaise asperges, venkelknol, verjus, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, kristalsuiker, olijfolie, tijm, witlof, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boter, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, groene asperges, groentebouillon, prei, slagroom, witte peper, zeekraal en zout
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, boterbonen, citroensap, feta, knoflook, kruiden, olijfolie, rode chilipeper, sumak, zout, zuiveringszout en zuring
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, diepvriesdoperwtjes, jonge krieltjes, knoflook, kwartelei, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, witte wijnazijn, zout, zuring en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, crème fraîche, ei, geitenkaas, harde geitenkaas, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, slagroom, tijm, water, zout en zwarte peper
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, bieslook, castelluccio-linzen, dille, kervel, knoflook, maldon zeezout, milde gorgonzola, olijfolie, pomodori, rode ui, rode wijnazijn, tijm en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, basilicum, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, pecorino, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, tijm, water, waterkers en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bosui, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, olijfolie, rode chilipeper, sojasaus, zoete aardappel, zout, zure room en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, griekse yoghurt, groene chilipeper, groene paprika, jonge spinazie, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, sherryazijn, suiker, walnoten, water, witbrood, witte peper, zout en zuurdesembrood
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Toon alle 128 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789059563797
ISBN10
9059563794