Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Plenty

groente genoeg om heel lekker te koken

Een boek van Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin

We hebben 128 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Plenty, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.

Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.


Aantekeningen bij dit boek

Heel fijn kookboek. Veel gebruikt, en nog steeds...

- meer dan 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Plenty

Een greep uit de 128 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Mango-rijstsalade met kokos

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, boter, citroen, kokosvlokken, koriander, mango, munt, pandanrijst, pinda's, rode camarguerijst, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, thais basilicum, water en zout

Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Plenty:

Pastinaakdumplings in bouillon

Ingrediënten:
laurier, bleekselderij, bloemige aardappelen, boter, ei, gedroogde pruimen, griesmeel, knoflook, knoflook, olijfolie, pastinaak, peterselie, selderijknol, tijm, ui, witte peper, wortel, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Salade van nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
basilicum, diepvriesdoperwtjes, jonge krieltjes, knoflook, kwartelei, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, witte wijnazijn, zout, zuring en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Pittige Marokkaanse wortelsalade

Ingrediënten:
bosui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, ingemaakte citroenschil, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, mild paprikapoeder, olijfolie, ui, witte wijnazijn en wortel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Broccolettisalade met zoete sesam

Ingrediënten:
appelazijn, arachideolie, bimi, broccoletti, haricots verts, honing, knoflook, koriander, mirin, nigellazaad, peultjes, sesamzaad, tahinpasta, tamari, water en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

'Mixed grill' met peterselieolie

Ingrediënten:
anari-kaas, aubergine, citroensap, courgette, knoflook, koolrabi, manourikaas, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Plenty:

Gebakken kikkererwten met griekse yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, snijbiet, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Gekarameliseerde-knoflooktaart

Ingrediënten:
balsamicoazijn, crème fraîche, ei, geitenkaas, harde geitenkaas, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, slagroom, tijm, water, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Plenty:

Geitenkaassoufflés met gepocheerde vanilleperziken

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, harde geitenkaas, hazelnoten, kruidnagel, laurier, melk, perzik, slagroom, ui, vanillestokje, water, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Courgettesalade met hazelnoten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, courgette, hazelnootolie, hazelnoten, olijfolie, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Perencrostini

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, geitenkaas, kervelblaadjes, knoflook, olijfolie, peer, pijnboompitten, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Artisjokken met citroen

Ingrediënten:
artisjok, citroen, dille, doperwten, dragon, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Citroenravioli met geitenkaas

Ingrediënten:
00-bloem, chilivlokken, citroen, citroenschil, dragon, ei, eiwit, geelwortelpoeder, maldon zeezout, olijfolie, raapzaadolie, roze peperkorrels, semolina en zachte geitenkaas

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Savooiekoolsoep met parmezaankorstjes

Ingrediënten:
aardappel, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, olijfolie, parmezaankorst, parmezaanse kaas, rode chilipeper, savooiekool, ui en zeezoutvlokken

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Freekeh pilaf

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui, zout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Zuurdesembrood met rokerig roerei van eendeneieren

Ingrediënten:
bosui, boter, chipotlepeper, eendenei, knoflook, koriander, maldon zeezout, olijfolie, pomodori, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Soep van gegrilde groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boterbonen, citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, olijfolie, oregano, rode paprika, rode ui, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Vichyssoise met asperges

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, groene asperges, groentebouillon, prei, slagroom, witte peper, zeekraal en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Toon alle 128 recepten in dit boek