Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Door velen uitgeroepen tot hét kookboek van de afgelopen tien jaar. Hoe te eten is veel meer dan een verzameling van 350 ongecompliceerde, verrukkelijke recepten. Op een verfrissende en ongekunstelde manier combineert Nigella Lawson haar passie voor het koken met de kunst van het schrijven. Met schijnbaar gemak roept zij met woorden de smaak van een sappig gegrilde kip of een zelfgemaakte pesto van linzen en zwarte olijven op. Haar adviezen voor een goed georganiseerde keuken vragen nauwelijks inspanning en worden afgewisseld met grappige overpeinzingen


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Rabarbercustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, kristalsuiker, rabarber, suiker, vanillestokje, vanillesuiker en volle melk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / basisrecept uit Hoe te eten:

Basis recept voor witbrood

Ingrediënten:
gist, harde tarwebloem, suiker, vet, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Hoe te eten:

Vlierbloesemroom

Ingrediënten:
gelatine, kristalsuiker, slagroom en vlierbloesem

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

IJltempo mont blanc

Ingrediënten:
chocolade, double cream, kastanjepasta, meringue, poedersuiker, rum en slagroom

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Citroenvla

Ingrediënten:
citroen, double cream, ei, fijne kristalsuiker en slagroom

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Citroenlinguine

Ingrediënten:
boter, citroen, eidooier, linguine, parmezaanse kaas, peterselie en slagroom

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Poires belle hélène

Ingrediënten:
citroen, double cream, fijne kristalsuiker, oploskoffie, peren, pure chocolade, slagroom, sterke zwarte koffie, tafelsuiker, vanille-extract, vanillestokje, vanillesuiker en viooltjes

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Beheerste paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, knoflookolie, noilly prat, paddestoelen, parmezaanse kaas, peterselie, ui en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Kippastei

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, eidooier, kippenbouillonblokje, kippenvlees, maïskorrels en volle melk

Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gesmoorde fazant met paddestoelen en spek

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, ongerookt spek, paddestoelen, pancetta, plantaardige olie, rode wijn en ui

Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Pasta met ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, marsala, olijfolie, pasta, ui en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Mul met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode mullet, rozemarijn, sinaasappel, vermout en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Ham in coca-cola

Ingrediënten:
broodkruim, cola, dijonmosterd, donkerbruine basterdsuiker, gezouten ham, mosterdpoeder en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, eidooier, extra vierge-olijfolie en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Steak mirabeau

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, lendebiefstuk, olijfolie, rode wijn, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Makreel in cider

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, double cream, droge cider, makrelen, sjalot en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Pastei van kalfsvlees, lever en mager rookspek

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, doperwtjes, kalfsfilet, kalfslever, kaneel, knoflook, laurier, mager rookspek, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Pasta met kalfsvlees en ham uit de oven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gemalen foelie, kalfsgehakt, knoflook, laurier, marsala, nootmuskaat, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, parmezaanse kaas, penne, peterselie, rigatoni, spekvet, ui, volle melk en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Crostini met garnalen en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, brood, gedroogde rode chilipeper, knoflook, koriander, olijfolie, thais basilicum en tijgergarnalen

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Uientaart

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, eidooier, marsala, nootmuskaat, olie, suiker en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch