Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, bouquet garni, droge sherry, groentebouillon, kervel, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, peterselie, prei, raapje, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Geurige miesoep met rundvlees en chilipeper

Ingrediënten:
biefstuk, bouillon, chilisaus, eiermie, gedroogde chilipeper, gemberwortel, kaneel, knoflook, koriander, paksoi, piri-piri, sojasaus, sugar snaps, suiker en thais basilicum

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Koude, gebraden rosbief

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, mosterdpoeder, olie, peterselie, rosbief en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouillon, courgette, ditalini, olijfolie, parmezaankorst, parmezaanse kaas, savooiekool, sperziebonen, ui, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Italiaanse bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsschenkel, kippenkarkas, kippenvleugels, knoflook, laurier, peterselie, piepkuiken, prei, runderschenkel, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Erwtenorzotto

Ingrediënten:
boter, bouillon, diepvrieserwten, double cream, parelgort, parmezaanse kaas, ui, vermout en witte wijn

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Trifle van rabarber, muskaatwijn en mascarpone

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, gelatine, kristalsuiker, mascarpone, muskaatwijn, pistaches, rabarber en suiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, crème fraîche, eidooier, sinaasappelsap, yoghurt en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / nagerecht uit Hoe te eten:

Kazen met bittere salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, dijonmosterd, kaas, olie, sinaasappelrasp, sla en witlof

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Canard a l'orange

Ingrediënten:
eend, honing, sesamolie en sevillasinaasappels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Citroenpastei

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, eidooier, plantaardig bakvet, suiker, taart en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gigot boulangère

Ingrediënten:
aardappel, banaansjalot, boter, knoflook, lamsbouillon, lamsbout, laurier, tijm en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Anna's kikkererwtensoep met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, buisjespasta, chili-olie, ditalini, dubbelkoolzure soda, extra vierge-olijfolie, gedroogde kikkererwten, knoflook, parmezaanse kaas, plantaardige bouillon, rozemarijn, tomaat, vleesbouillon, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Romige kippensoep

Ingrediënten:
babypreitjes, bloem, boter, eidooier, foelie, kippenbouillon, knoflook, laurier, scharrelkipfilet, slagroom en volle melk

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / bijgerecht uit Hoe te eten:

Taboulé

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroen, lente-ui, munt, olijfolie en tomaten

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, banaansjalot, bladpeterselie, boter, bouillon, gedroogde funghi porcini, marsala, olijfolie, parmezaanse kaas, vermout en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Lamsvlees met bonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, gedroogde cannellinebonen, gedroogde chilipeper, gedroogde witte bonen, halskarbonade, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, portobello, rode wijn, sinaasappel, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Kersentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, morello-kersen op siroop, suiker, taart, vanille-extract, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Consommé

Ingrediënten:
kip, knoflook, kruidnagel, peterselie, prei, runderschenkelvlees, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden rosbief

Ingrediënten:
mosterdpoeder en rosbief

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis