Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Een met sinaasappelsalsa

Ingrediënten:
eendenborst, koriander, limoen, munt, rode chilipeper, rode ui, sinaasappel en sojasaus

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kabeljauw met clams

Ingrediënten:
bieslook, boter, cayennepeper, droge sherry, kabeljauwfilet, knoflook, maïsmeel, olie, palourdes en peterselie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Crostini kippenlever

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, boter, brood, kappertjes, kippenlevers, knoflook, marsala, melk, olijfolie, selderijstengel, sjalot en tomatenpuree

Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Passievruchtenfool

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, double cream, passievrucht en poedersuiker

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouillon, courgette, ditalini, olijfolie, parmezaankorst, parmezaanse kaas, savooiekool, sperziebonen, ui, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Victoria sponge

Ingrediënten:
boter, ei, melk, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden rosbief

Ingrediënten:
mosterdpoeder en rosbief

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Kaassterren

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, parmezaanse kaas, rode leicester en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gesmoorde fazant met paddestoelen en spek

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, ongerookt spek, paddestoelen, pancetta, plantaardige olie, rode wijn en ui

Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Vis- en porcinipastei

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, double cream, gedroogde porcini, gerookte schelvis, kabeljauw, laurier, nootmuskaat, visbouillon, volle melk en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Red slump

Ingrediënten:
amandelen, boter, fijne kristalsuiker, likeur, melk, rood zomerfruit, suiker, taart en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Tong met cantharellen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cantharellen, citroen, knoflookolie, noilly prat, tong en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Lemon curd

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, eidooier en kristalsuiker

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Sevilla-sinaasappeltaart

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, sevillasinaasappels en taartbodem

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Char siu

Ingrediënten:
donkerbruine basterdsuiker, gemberwijn, hoisinsaus, honing, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, mirin, miso, paddestoelenketchup, pruimedantensap, sesamolie, sojasaus, tomatenketchup, varkenshaas en zoete sherry

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Little gems met green goddess-dressing

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, cornichons, crème fraîche, dragon, dragonazijn, extra vierge-olijfolie, lente-ui, little gem, melk en peterselie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Kruimeltaart met appel en walnoot

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, lichtbruine basterdsuiker, marsala, rozijnen en walnoten

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch