tapas

Zoek naar tapas in uw eigen kookboeken

De lekkerste tapas recepten

Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Aardappelsoufflé met gruyere

Ingrediënten:
aardappelpuree, ei, gruyère en traiteur-cups

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Crostini met geroosterde paprika

Ingrediënten:
basilicum, ciabatta, citroen, geitenkaas, ingemaakte gegrilde paprika, italiaanse kruiden, knoflook, ricotta en sjalot

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Speisekammer:

Boquerones

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, haringfilet, joodvrij zeezout, knoflook, olijfolie, peterselie en witte wijnazijn

Keuken:
Spaans / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Chiliolijven

Ingrediënten:
azijn, chilivlokken, citroensap, gedroogde zwarte olijven, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Chorizo con judiones y tomates - Hete chorizo met limabonen en tomaten

Ingrediënten:
bakchorizo, bladpeterselie, cannellinibonen, cherry-tomaat, citroensap, extra vierge olijfolie, gedroogde limabonen, knoflook, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, sherryazijn, spaanse judionbonen, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Kippenlevers in sherry - higado de pollo al jerez

Ingrediënten:
kippenlever, knoflook, olijfolie, sour cream, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, zoete sherry en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas met cecina 2

Ingrediënten:
cecina en granaatappelpitten

Keuken:
Spaans
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Patatas bravas

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, desiree, frituurolie, knoflook, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, pruimtomaat, rode ui, romatomaat, suiker en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Chorizo en sidra

Ingrediënten:
chorizo, droge appelcider, kippenbouillon, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, sherryazijn, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / worst
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Gezouten amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, eiwit, grof zeezout, mild paprikapoeder en pimentón

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Buñuelos de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, bakkeljauw, ei, knoflook, melk, olijfolie, ui, verse bladpeterselie en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Banderilla

Ingrediënten:
citroen, citroensap, groene olijven met ansjovis, kapperappel, olijfolie en verse tonijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Pimientos de Padrón

Keuken:
Spaans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Oliven-Tapenade - Tapenade van olijven

Keuken:
Spaans / Internationaal
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; lomo doblado - luchtgedroogde varkenslende met spek

Ingrediënten:
knoflook, varkenslende, vet spek, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; cabezado de lomo - lichtgerookte varkenskarbonade

Ingrediënten:
eikenhout rookmot, oregano, varkenskarbonade en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; lomo en manteca colorá - confot van varkenslende met reuzel en paprikapoeder

Ingrediënten:
azijn, knoflook, paprikapoeder, reuzel, varkenslende en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Cova de recapte - Catalaans platbrood

Ingrediënten:
aubergine, bloem, milde ui, olijfolie, peterselie, rode paprika, sardinefilet, gist, zeezout en zwarte olijfolie

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Grillen

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grillen:

Tapas mit Garnelen und Pimientos de Padròn / Tapas van garnalen en Pimientos de Padròn

Keuken:
Spaans / Internationaal
Soort:
barbecue/grill / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas met cecina 1

Ingrediënten:
cecina en foie gras

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; Cecina - gedroogde, lichtgerookte runderham

Ingrediënten:
runderachterpoot

Keuken:
Spaans
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Surf & turf met citroenmayonaise

Ingrediënten:
garnalen, knoflook, mayonaise met citroen, olijfolie, bladpeterselie, rucola en runderbiefstuk

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Hartige oliebollen

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, citroensap, crème fraîche, ei, frituurvet, gist, melk, parmezaanse kaas en sjalot

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Selderijremoulade met gerookte forel

Ingrediënten:
citroen, ei, gerookte forelfilet, knolselderij, mosterd, bladpeterselie, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
feestdagen
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Pikante piepers - patatas bravas

Ingrediënten:
chilipoeder, komijn, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, tabasco, tomaat, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit NAJAT:

Gefrituurde ansjovis

Ingrediënten:
bloem, brood, chilipoeder, citroen, olijfolie, verse ansjovis en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis