Boerenkool

Boerenkool wordt beschouwd als donkere kool.

Boerenkool is een makkelijk bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en een typische wintergroente is. Er is een herfst- en een winterteelt.

In Vlaanderen noemt men dit soms ook krulkool of krolkool.

Er zijn twee typen boerenkool:

Wikipedia

Alternatieve naam: boerenkoolblad.

Zoek naar boerenkool in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met boerenkool in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste boerenkool recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient boerenkool:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, courgette, olijfolie, snijbiet, spinazie, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon