Pastinaak

Pastinaak wordt beschouwd als knolgroenten.

Pastinaak, pinksternakel of witte wortel is een plant uit de schermbloemenfamilie. Het is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur.

Net als de winterwortel kan pastinaak zowel rauw als gekookt of gestoofd worden gegeten. De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt. Gefrituurde pastinaak lijkt op aardappelchips. De pastinaak wordt onder andere gebruikt als ingrediënt van hutspot en maakte deel uit van de hutspot zoals die bij het Leidens ontzet van 1574 werd gegeten. De pastinaak wordt ook vaak als smaakverfijner gebruikt in soep.

Probeer eens AH Biologisch Pastinaak (via ah.nl).

Alternatieve naam: pastinaken.

Zoek naar pastinaak in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met pastinaak in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste pastinaak recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient pastinaak: