Peruaans

Zoek naar Peruaans in uw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Saus bij causa a la chiclayana

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, citroensap, limoensap, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Causa a la chiclayana - Aardappelpuree met vis en banaan

Ingrediënten:
azijn, banaan, bloem, cassavewortel, ei, kabeljauw, maïskolf, olie, olijfolie, rode chilipeper, schelvis, sla, ui, verse kaas, zeebaars, zoete aardappel en zwarte olijven

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / nagerecht uit Lima - het kookboek:

Sorbete de mango - Mangosorbet

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker, limoensap, mango en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Andy Sewell, Gastón Acurio, Pochi Caceres en Studio Chehade - Peru - Hét kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Peru - Hét kookboek:

Pikante zeevruchtenschotel

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, brood, chilipeperpasta, coquille, ei, garnaal, inktvis, knoflook, komijn, melk, noten, octopus, oregano, peper, pisco, tomaat, ui, zeeslak en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vis gemarineerd in limoen - ceviche

Ingrediënten:
limoen, pangasiusfilet, sjalot en trostomaat

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van sardine met vijgen

Ingrediënten:
citroen, gekonfijte citroen, granaatappel, olijfolie, sardines, verse bieslook en vijgen

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met kokos en kafferlimoen

Ingrediënten:
bietjes, gember, granaatappel, kafferlimoenen, kokosroom, limoensap, piment d'espelette, rode paprika, rode ui, sjalot, verse koriander en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met druiven en wasabi

Ingrediënten:
groene pitloze druiven, limoensap, olijfolie, rucola, sesamzaad, wasabi, wasabi-sesam en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van makreel met peer en kafferlimoen

Ingrediënten:
chilipuree, kafferlimoenen, limoensap, makreelfilet, olijfolie, peer en tabasco

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van inktvis met harderkuit en rucola

Ingrediënten:
citroen, harderkuit, inktvis, kerstomaat, kuit, olijfolie, rucola en viskuit

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van ombervis met ratatouille en gepocheerde kwarteleitjes

Ingrediënten:
aubergine, azijn, courgette, kwartelei, limoensap, olijfolie, ombervisfilet, piment d'espelette, rode paprika, ui, verse bieslook en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zalm met mango

Ingrediënten:
grapefruitsap, limoensap, mango, olijfolie, preischeuten, sesamzaad, sinaasappelsap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Ponche de pisco

Ingrediënten:
ananas, ananassap, ijsblokjes, limoensap, maraschinokers en pisco quebranta

Keuken:
Peruaans
Soort:
veganistisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Batido de leche de quinua y frutos rojos - Smoothie van quinoamelk en zomerfruit

Ingrediënten:
ijsblokjes, rode zomervruchten, vloeibare honing, water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de quinua - Quinoamelk

Ingrediënten:
water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Cóctel de cedrón y achiote - Cocktail van citroenverbena en anattozaad

Ingrediënten:
anattozaad, citroenverbena, grenadinesiroop, ijsblokjes, limoensap, vloeibare honing en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de maís bebé - Ceviche van babymaïs

Ingrediënten:
aji rocotopasta, babymais, fijn zeezout, maïsbladeren en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
groente
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Salsa huancaína - Huancaínasaus

Ingrediënten:
amarillopeper, fijn zeezout, knoflook, olijfolie, queso fresco, rode ui, slagroom en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de mero y rocoto - Ceviche van zeebaars en chilipeper

Ingrediënten:
aji rocotopasta, fijn zeezout, klaverzuring, rode ui, tijgermelk en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche caliente de trucha y rocoto - Warme ceviche van fotel en rocoto

Ingrediënten:
aji rocotopasta, fijn zeezout, forelfilet, maïsbladeren, olijfolie en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Drinken / cocktails uit Pien laat haar eten zien:

Pisco sour met passievrucht

Ingrediënten:
eiwitten, ijsblokjes, limoenen, passievruchten, pisco en suikersiroop

Keuken:
Peruaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Aderezo de ajo y cebolla - Uien-knoflookpasta

Ingrediënten:
knoflook, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Chilcano de Manzanilla - Chilcano met kamille

Ingrediënten:
angostura, citroensap, ginger ale, ijsblokjes, kamillepisco italia en limoensap

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / cocktails
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Cuento de diablo - Het verhaal van de duivel

Ingrediënten:
aardbeienpuree, chilipeper, grenadinesiroop, ijsblokjes, limoensap, pisco quebranta en triple sec

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / cocktails