Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

De smaak van mijn herinnering

een boek vol familierecepten

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

We hebben 163 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De smaak van mijn herinnering, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Tessa Kiros heeft een Finse moeder en een Grieks-Cypriotische vader en is in Londen geboren. Het gezin verhuisde naar Zuid-Afrika toen ze vier jaar was en op achttienjarige leeftijd ging Tessa reizen. Ze leerde alles wat ze te weten kon komen over culturen en tradities over de hele wereld en andere leef- en eetgewoonten. Tessa heeft in The Groucho Club in Londen gekookt en in Sydney, Athene en Mexico. Tijdens een reis door Itali&euml ontmoette ze haar echtgenoot, en nu woont ze in Toscane. Haar succesvolle eerste boek Twaalf (eveneens verschenen bij Uitgeverij Terra) is een ode aan de prachtige gerechten uit die streek. De smaak van mijn herinnering is Tessa’s tweede boek. ‘Gravad lax, aardbeientaart, de speciale gebakken aardappelen van mijn grootvader, rijstpudding, stroganov, de geur van rozenblaadjes en jasmijn in de warme zomeravond… Deze herinneringen aan een leven in vele landen en aan een familie die dol is op vele keukens, draag ik altijd met me mee. De in dit boek verzamelde recepten, die ik gekregen heb van vele vrienden en familieleden, heb ik altijd van het ene land naar het andere meegenomen. Het zijn mijn lievelingsrecepten.’


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De smaak van mijn herinnering

Een greep uit de 163 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Soep van verse zalm

Ingrediënten:
aardappel, allspice-bessen, bleekselderij, boter, citroenschil, dille, laurierblad, peperkorrels, peterselie, schenkroom, witte ui, wortel en zalmfilet

Keuken:
Fins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Souvlakia

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde oregano, olijfolie, peterselie, pitabroodje, rode ui, tzatziki, varkensfilet, varkenslende en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Keftedes

Ingrediënten:
brood, ei, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, melk, olijfolie, peterselie, rode ui en zoete appel

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Halva

Ingrediënten:
boter, citroen, griesmeel, kaneelpoeder, kruidnagel, suiker en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, gedroogde oregano, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, passata, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Toon alle 163 recepten in dit boek