Iraaks

Iraaks

Zoek naar Iraaks in uw eigen kookboeken

Iraaks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabbouleh - Salade van bulgur met peterselie en tomaat

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, fijne bulgur, kropsla, lente-ui, munt, peper, tomaten en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Sambousak bi tawa - Pasteitjes met een vulling van kikkererwten

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, kerrie, kikkererwten, komijn, kookvocht van kikkererwten, kurkuma, linzen, paprikapoeder, peper, ui, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / pastei
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Sheved baghala - Dille en tuinbonenschotel

Ingrediënten:
boter, dille, langkorrelrijst, saffraandraadjes, tuinbonen, water en zout

Keuken:
Iraaks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Nanaeya - Gehaktballetjes met zoetzure knoflook-muntsaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, lamsgehakt, munt, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, verse knoflook en zout

Keuken:
Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kofta shawandar hamudh - Gehaktballetjes met zoetzure bietjes

Ingrediënten:
bieten, bladpeterselie, citroensap, kaneel, lamsgehakt, peper, plantaardige olie, rundergehakt, suiker, ui en zout

Keuken:
Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Masgouf - Gegrilde vis

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaat, zalmfilet op huid en zout

Keuken:
Joods / Iraaks
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Saluna 2 - Iraakse zoetzure vis 2

Ingrediënten:
dadelsiroop, gedroogde limoen, groene chilipeper, kabeljauwfilet, peper, plantaardige olie, tomatenpuree, ui, vleestomaten, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse arak

Ingrediënten:
dadels en mastiek

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
likeuren en gedestilleerd
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse kweeperenboter met noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, gemalen amandelen, kardemom, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / broodbeleg
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Iraakse amandelmelk

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Shorba van tabyit - Dikke soep van kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabyit - Kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Urug patata - Aardappelchaps - Gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse vulling voor kobeba

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde limoen, gemalen kardemom, kaneel, pepers, piment, rundergehakt, selderij, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kubba balletjes voor kubba bamia

Ingrediënten:
bloem, fijne griesmeel, gedroogde limoen, mager rundgehakt, peper, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ingriyi - Zoetzuur vlees met aubergine, variant

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kofta mishmisheya - Vleesballetjes in abrikozensaus

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen limoen, krenten, lamsgehakt, peper, piment, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoetzuur gehakt met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, lamsgehakt, peper, rundergehakt, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mumba - Iraakse worstjes

Ingrediënten:
gehakt, kaneel, kardemom, kruidnagel, lever, peper, rijst, schapendarm en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
worst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Iraakse viskoekjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, cayennepeper, chilipeper, kerriepoeder, lente-ui, olie, tomaat, ui, visfilet, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kubba bamia - Gestoofde okra of andere groente met gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, courgette, gedroogde limoen, knoflook, koriander, kubba balletjes, munt, okra's, olie, oranje pompoen, peper, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ingriyi - Zoetzuur vlees met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Burag murug - Sigaartjes van filodeeg met kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, eidooier, filodeeg, kerriepoeder, kipfilet, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava uit Bagdad

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kichree - Rijst met rode linzen

Ingrediënten:
boter, ei, halloumi, knoflook, komijn, langkorrelrijst, mozzarella, olie, peper, plantaardige olie, rode linzen, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Babee bi tamr - Dadelpasteitjes uit Irak

Ingrediënten:
bloem, boter, dadels, droge gist, ei, gemalen venkelzaad, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch