Balinees

Zoek naar Balinees in uw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide gele rijst op Balinese wijze - nasi koening Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, knoflook, koenjit, kurkuma, langkorrelige rijst, olie en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst op Balinese wijze - nasi goerih Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, koenjit, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelige rijst, nootmuskaat en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Hartige Kokosrijst / Boeboer Sajoer

Ingrediënten:
kokosmelk, lente uitje, pandanbladeren, pinda, salam en witte rijst

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Boemboe Bali

Ingrediënten:
gember, kardemom, kemirinoot, ketoembar, knoflook, lombok, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Kip met Boemboe Bali

Ingrediënten:
kipfilet en kokosmelk

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Nasi Goreng (gebakken rijst met kip en ei)

Ingrediënten:
arachideolie, ei, ketjap, kip, knoflook, korianderblaadjes, rijst, stengel-ui en wortel

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Nasi Goreng variant met Zoete Aardappel

Ingrediënten:
ketjap asin, ketjap manis, kroepoek, olie, rode rijst, verse koriander, wilde rijst en zoete aardappel

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambal Oelek

Ingrediënten:
arachideolie, poedersuiker, rawit, witte azijn en zout

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Diner / nagerecht uit Selamat Makan!:

Fruitcocktails

Ingrediënten:
ananas, banaan, gember, kokosmelk, limoen, mango, palmsuiker, passievrucht, perssinaasappel en wortel

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sate saus

Ingrediënten:
ketjap manis, knoflook, lombok, pinda, rawit en tomaat

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Diner / nagerecht uit Selamat Makan!:

Bananenbeignets met kokos

Ingrediënten:
druivenpitolie, kokosnootvruchtvlees, boter, kokosmelk, mini bananen, palmsuiker en rijstmeel

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in scherpe saus - sambal goreng telor Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gemalen chilipeper, goela djawa, kemirienoten, knoflook, laos, limoensap, margarine, sambal trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren op Balinese wijze - telor boemboe bali

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, maïsolie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

In gekruid beslag gefrituurde garnalen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, kencur, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, rijstebloem, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterde grote garnalen met rauw sambal

Ingrediënten:
garnalen, geelwortel, knoflook, kokosolie, limoen en sambal matah

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gehakte sambal

Ingrediënten:
gember, kencur, knoflook, kokosolie, laos, lombok, rawit, salam, sambal, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Geitenvlees in kruidige kokossaus

Ingrediënten:
citroengras, geitenstoofvlees, kardemompeul, kokosmelk, selderij en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Geroosterd speenvarken met Balinese kruiden

Ingrediënten:
base gede, bengala, geelwortel, salamblad, speenvarken en varken

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekookte gemarineerde kip

Ingrediënten:
base gede, citroenblaadjes, kip, salam, sereh en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Sambal van wilde gemberbollen

Ingrediënten:
bongkot, gemberbloem, kokosolie, limoen, lombok, rawit, sambal, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gebakken sambal

Ingrediënten:
kemiri, knoflook, lombok, rawit, sambal, sjalot, suiker, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees