Balinees

Zoek naar Balinees in uw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst op Balinese wijze - nasi goerih Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, koenjit, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelige rijst, nootmuskaat en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide gele rijst op Balinese wijze - nasi koening Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, knoflook, koenjit, kurkuma, langkorrelige rijst, olie en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterd gekruid visgehakt in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, bonitofilet, gula bali, jeruk limo, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, tonijn en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekruide garnalen en slakken in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, base megenep, garnalen, gula bali, kokosolie, korianderzaad, salam en slakken

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenblaadjes, eieren, geelwortel, gember, kencur, knoflook, laos, lombok, mais, rawit, rijstebloem, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van geraspt kokos en kleine gebakken visjes

Ingrediënten:
ansjovis, ikan teri, kemangi, kokosvruchtvlees en sambal mbe

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van gekruid visgehakt met kokos

Ingrediënten:
gula bali, jeruk limo, kabeljauw, kelapa, knoflook, kokosmelk, kokosvruchtvlees, lombok, pangasiusfilet, sambal mbe, sjalot en witte visfilet

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Hete vis in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, gember, kabeljauw, lombok, rawit, salam, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kleine slakken in kruidige bouillon

Ingrediënten:
geelwortel, gember, kemiri, knoflook, korianderzaad, peperkorrel, rawit, salam, sereh, sjalot, slakken, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Grote garnalen met pittige kokosmelk

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, gember, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sereh, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van vis en garnalen

Ingrediënten:
base megenep, base wangenan, citroenblaadjes, garnalen, gula bali, kabeljauw, kokosmelk, kokosvruchtvlees, pangasiusfilet, peperkorrel en witte vis

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Rijst in een kussentje

Ingrediënten:
kleefrijst, kokosblad, kokosvruchtvlees, pinda, pisang en suiker

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Base megenep een pittige kruidenpasta

Ingrediënten:
galangawortel, geelwortel, gember, kencur, knoflook, kokosolie, laos, lombok, rawit, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Base wangenan, een specerijenmengsel

Ingrediënten:
bengle, benzoin, fenegriek, jangu, kemiri, klabet, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, menyan, nootmuskaat en tabia bun

Keuken:
Balinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Rundvlees in zoete kecapsaus

Ingrediënten:
gember, kecap asin, kecap manis, knoflook, lombok, peper, rund, sjalot, stoofvlees en sukade

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroerbakte cassavebladeren

Ingrediënten:
cassaveblad, geelwortel, kencur, ketela pohon, knoflook, kokosolie, laos, rawit, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Gekookt en geplet rundvlees

Ingrediënten:
knoflook, kokosmelk, korianderzaad, lombok, peperkorrels, rundvlees, salam, sjalot en sukade

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pudding van rijstebloem met banaan in bananenblad

Ingrediënten:
bakbanaan, bananenblad, kokosmelk, palmsuiker, pandanblad, pisang, rijstebloem en sagomeel

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Vruchtensalade met een saus van zoet-pittige palmsuiker

Ingrediënten:
appel, belimbing, gula bali, mango, papaja, rawit, tamarinde, trassi en tropische vrucht

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gestoofde banaan in zoete kokosmelk

Ingrediënten:
gula bali, kaneelstokje, kokosmelk, pandanblad en pisang

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekookte banaan met geraspt kokos

Ingrediënten:
bakbanaan, kokosvruchtvlees, pisang en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Rijstebloemballetjes gevuld met palmsuiker

Ingrediënten:
cassavemeel, gula bali, kokos, pandanextract en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet