Balinees

Zoek naar Balinees in uw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip op Balinese wijze - ajam Bali

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, goela djawa, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentesalade met pindasaus - gado-gado Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gegiste sojabonenkaas, goela djawa, haricots verts, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, mais, pindakaas, sambal oelek, sperziebonen, spinazie, taugé, tempé, tomaat, ui, voorjaarsui, worteltjes, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst op Balinese wijze - nasi oedoek Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, kentjoer, koenjit, kurkuma, langkorrelige rijst, laos, visbouillon en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip met garnalen op Balinese wijze - opor ajam dan oedang

Ingrediënten:
citroensap, dikke kokosmelk, djahé, dunne kokosmelk, garnalen, gemberwortelpoeder, kemirienoten, ketoembar, kippenborstfilet, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, limoensap, maïsolie, noorse garnalen, sambal oelek, ui, verse bieslook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

In gekruid beslag gefrituurde garnalen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, kencur, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, rijstebloem, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterde grote garnalen met rauw sambal

Ingrediënten:
garnalen, geelwortel, knoflook, kokosolie, limoen en sambal matah

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekruide bouillon met varkensvlees

Ingrediënten:
base gede, kokosolie, limoen, rawit, sjalot, trassi, varkenslever, varkensschouder en varkenszwoerd

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gele rijst

Ingrediënten:
geelwortel, kokosmelk, rijst, salam, sereh en zout

Keuken:
Balinees
Soort:
rijst
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Geitenvlees in kruidige kokossaus

Ingrediënten:
citroengras, geitenstoofvlees, kardemompeul, kokosmelk, selderij en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Geroosterd speenvarken met Balinese kruiden

Ingrediënten:
base gede, bengala, geelwortel, salamblad, speenvarken en varken

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Vis met Boemboe Bali en Garnalen

Ingrediënten:
garnalen, spinazie, thaise aubergine en witte visfilet

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Garnalensate met rundvlees

Ingrediënten:
garnalen en rundvlees

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng variatie met Kool

Ingrediënten:
eiermie, lombok, prei, rawit, sjalot en witte kool

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Kipsate met pindasaus

Ingrediënten:
ketjap, kipfilet, pinda en rawit

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng variatie met Schaal- en Schelpdieren

Ingrediënten:
eiermie, garnalen, ketjap manis, minimaiskolf, mosselen en peultjes

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng (gebakken noedels met groenten

Ingrediënten:
chinese kool, eieren, eiermie, kip, komkommer, prei, stengelui, taugé, tomaat en wortel

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Nasi Goreng variant met groene groenten en garnalen

Ingrediënten:
choy sum, doperwten, garnalen, ketjap manis, oestersaus, paksoi, peultjes, rijst, spinazie, thaise basilicum en vissaus

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gefrituurde sawa-aaltjes

Ingrediënten:
aal, citroenblaadjes, geelwortel, kencur, knoflook, korianderzaad, lindung, rijstebloem en sawa-aal

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterd gekruid visgehakt in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, bonitofilet, gula bali, jeruk limo, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, tonijn en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Inktvis met pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, inktvis, jeruk limo, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pittig gebakken grote garnalen

Ingrediënten:
garnalen, geelwortel, gember, jeruk limo, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroerbakte cassavebladeren

Ingrediënten:
cassaveblad, geelwortel, kencur, ketela pohon, knoflook, kokosolie, laos, rawit, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Zeewier met pindangsaus

Ingrediënten:
pindangwater, rawit, trassi en zeewier

Keuken:
Balinees
Soort:
groente