15 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelessencebloemcitroeneieidooierfijne tafelsuikerfilodeeggemalen amandelengemalen kaneelgemalen komijnkaneelknoflooklichte basterdsuikermaïzenaolieoranjebloesemwaterpistachesplantaardige olierozenwatertomaatuivloeibare honingzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava uit Bagdad

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava met walnoten

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava - Laagjesdeeg met noten gevuld

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Gefrituurde Appelhapjes Met Karamel

Ingrediënten:
appels, kristalsuiker, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, grof zeezout, water, maïsolie, plantaardige olie, maïzena en citroensap

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Breik aux amandes - Tunesisch amandelgebak

Ingrediënten:
amandelessence, boter, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Breik aux amandes - Algerijns amandelgebak

Ingrediënten:
amandelessence, boter, citroenrasp, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

TACO’S

Ingrediënten:
aardbeien, avocado, bosbessen, boter, citroensap, eidooier, eieren, maïzena, frambozen, koriander, limoen, maïsmeel, mango, mayonaise, olie, pannenkoeken, rode bessen, rode chilipeper, rode ui, suiker, zout, water en zomerfruit

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Duitse keuken: apfelstrudel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appels, bloem, boter, bruine rum, citroen, deeg, zout, fijn zeezout, bloem, griesmeel, groente, klokhuis, kwark, lichte basterdsuiker, olie, boter, roomijs, rozijnen, rum, vruchtensap, slagroom, strudel, kaneel, kruidnagelpoeder, vanillesaus, water, zonnebloemolie en zuurkool

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn