L. de Medici

We hebben 4 boeken van L. de Medici waarvan één boek mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van L. de Medici? Registreren is gratis!

Boeken van L. de Medici

Recepten van L. de Medici

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Aïoli

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, eierdooier, grof zeezout, knoflook, olijfolie en water

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Toulonse wijting - merlan à la toulonnaise

Ingrediënten:
bloem, mossel, olijfolie, peper, pittige tomatensaus, wijtingfilet, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Konijn in witte wijn - gibelotte de lapin

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, knoflook, konijn, marc de provence, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, peper, ui, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 1 met brood) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, ei, gemalen piment, grof zeezout, grof zout, kalfsborst, kalfsvlees, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, pekelspek, peper, prosciutto, rauwe ham, rundermerg, snijbiet, spinazie, ui, verse dragon, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Tandbaars uit de oven - mérou à la provençale

Ingrediënten:
broodkruim, knoflook, olijfolie, peper, persillade, tandbaarsfilet, tapenade, tomaat en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gegrilde vis - daurade grillée

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, pastis, pernod, ricard, rode poon, verse tijm, versgemalen zwarte peper, vis, wilde venkel, zeebrasem en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Koolrolletjes - capouns niçois

Ingrediënten:
bouillon, droge witte wijn, ei, knoflook, langkorrelige rijst, mirepoix, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, persillade, prosciutto, provençaalse kruiden, rauwe ham, savooiekool, tomatensaus, ui, verse peterselie, worstvlees en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Kappertjes-olijvenpasta - tapenade

Ingrediënten:
ansjovis op zout, griekse zwarte olijven, grof zout, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper en provençaalse kruiden

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, ei, grof zeezout, kabeljauw, knoflook, krabben, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, patentbloem, prei, rode poon, saffraan, saffraanpoeder, soepvis, tomaat, tomaten uit blik, ui, venkel, venkelzaad, verse tijm, visafval, wijting, witte wijn, zeebaars, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Zomerse rijst - rizotto d'été

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, jonge sperziebonen, mirepoix, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Provence:

Mosselen à la marinière basisrecept

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Gegratineerde courgettes - courgettes au gratin

Ingrediënten:
ansjovis op zout, broodkruim, ei, knoflook, minicourgette, olijfolie, persillade, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gesmoorde witlof - endives braisées

Ingrediënten:
boter, citroensap, prosciutto, rauwe ham, slagroom en witlof

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, broodkruim, eierdooier, cayennepeper, gedroogde chilipeper, goudbaars, grof zout, heek, heilbot, kabeljauw, knoflook, krabben, mul, olijfolie, olijfolie, pastis, pernod, pieterman, prei, ricard, saffraandraadjes, saffraanpoeder, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, tomaat, ui, venkelzaad, vis, zeebaars en zeeduivel

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Alle recepten van L. de Medici