Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Gerookte lekkernijen

bijzondere recepten voor de rookoven

Een boek van Cecile Thijssen

We hebben 144 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Gerookte lekkernijen, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Dit kleine boekje over roken en gebruik van gerookte ingrediënten in verschillende gerechten verscheen in 1994 maar is nog steeds verkrijgbaar.
Het eerste hoofdstuk gaat over thuis warm roken in een kleine rookoven. Tips voor roken van diverse ingrediënten zijn prima maar wel erg algemeen. Daardoor lenen ze zich niet voor een index van de bestanddelen. De essentie van de adviezen is dat de lezer wordt aangemoedigd om, met in acht neming van een paar algemene regels, te experimenteren en te ontdekken.
Met witte wijn altijd droge witte wijn bedoeld.
Het boek is hier en daar niet consequent. Koude soepen vindt men bijvoorbeeld niet bij de koude maar bij de warme voorgerechten.

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Gerookte lekkernijen

Een greep uit de 144 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Koude avocadosoep

Ingrediënten:
avocado, bieslook, cayennepeper, citroensap, gerookte garnalen, gerookte zalm, gerookte zalmforel, peper, room, visbouillon en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Wildbiefstukjes met gembersaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gemberpoeder, hertenbiefstuk, olie, peper, reebiefstuk, rode wijn, sinaasappelmarmelade, stemgember, tijm, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Romige vissoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, peper, peterselie, visbouillon, witte wijn, zeepaling en zout

Soort:
soep/bouillon / rookmot
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Carpaccio van vlees

Ingrediënten:
citroensap, gerookte ossenhaas, gorgonzola, olijfolie, peper, peterselie, roquefort, sjalotje en zout

Soort:
rundvlees
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Sandwich ei

Ingrediënten:
casinobrood, gerookt ei, kruidenboter, peper, peterselie, sla, tomaat, ui en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kleine kippasteitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, gerookte kipfilet, kippenbouillon, koffieroom, minipasteibakjes, peper, shii-take, ui, witte wijn en zout

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte visflappen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gerookte garnalen, gerookte vis, koffieroom, peper, peterselie, roomboterbladerdeeg, visbouillon en zout

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte schelvissoep

Ingrediënten:
aardappelen, boter, crème fraîche, gerookte schelvis, laurier, peper, peterselie, ui, visbouillon, winterwortel, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Recept uit Gerookte lekkernijen:

Cheeseburgers

Ingrediënten:
boter, ei, half-om-halfgehakt, kaas, olie, peper, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Tosti met olijven

Ingrediënten:
boterhammen, gerookte kaas, met paprika gevulde olijven en vegetarisch gehakt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / samengestelde boter
Toon alle 144 recepten in dit boek