Recept uit Aan tafel met Verdi:

Aan tafel met Verdi
de passie voor muziek de kunst van het genieten
Een boek van E.G. Baur en I. Ohlbaum
We hebben 59 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Aan tafel met Verdi, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Dit boek opent de deur van het huis waarin Giuseppe Verdi vijftig jaar woonde en samen met zijn Giuseppina een gastvrijeid bood waarvan elk mens droomt: Sant’ Agata. Op dit landgoed in de buurt van Parma werd de menukaart afgestemd op de Emiliaanse streek-keuken, die kenners als de veelzijdigste van Italie beschouwen.
Hier ontmoet de lezer de prachtige mens Verdi, zijn intieme vrienden en beroemde zangers, hier krijgt hij de smaak van diens vaderland te pakken en ontdekt hij de melancholieke schoonheid ervan. Een onweerstaanbare verleiding om aan te schuiven aan de mooie ongekunstelde tafel van Verdi.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie

Recepten uit Aan tafel met Verdi
Een greep uit de 59 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Insalata del maniscalco (Salade van de hoefsmid)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, olijfolie, parmezaanse kaas en radicchio
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Risotto alla Milanese (Risotto op zijn Milanees)
- Ingrediënten:
- boter, parmezaanse kaas, risottorijst, runderbouillon, rundermerg, saffraan en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Budino di riso dell'Artusi (Rijstpudding a la Artusi)
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, citroenrasp, cognac, ei, eidooier, gekonfijte vruchten, melk, paprijst, suiker, sultanarozijnen en vanillestokje
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Asparagi alla parmigiana (asperges met parmezaanse kaas)
- Ingrediënten:
- groene asperge en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- groente / samengestelde boter
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Torta Nera (Zwarte taart)
- Ingrediënten:
- amandelen, bakpoeder, bloem, boter, cacao, eidooier, espresso, sassolino en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Piadina (ongedesemd brood)
- Ingrediënten:
- bakpoeder, reuzel, tarwemeel, water, zuiveringszout en zout
- Soort:
- brood en broodgerecht
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tagliatelle al prosciutto di Parma (Lintmacaroni met parmaham)
- Ingrediënten:
- boter, parmaham, parmezaanse kaas, pastadeeg en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Bensone (Zegenbrood)
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, greinsuiker, melk en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Belga (Belgen)
- Ingrediënten:
- ei, karamelsaus, marasquin, sinaasappellikeur, slagroom en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- chocolade
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tortelloni alla zucca (Pompoentortelli)
- Ingrediënten:
- boter, ei, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, pompoen, salieblaadjes en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sugo di burra e parmagiano (Botersaus met parmezaanse kaas)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk, nootmuskaat en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Fragole all'aceto balsamico (Aardbeien met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamico maturato, bosaardbeien en suiker
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Spalle cotta (Gekookte varkensham)
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, olijfolie en rauwe ham
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Costolette alla bolognese (kalfsschnitzels a la Bolognese)
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sbrisulona parmese (Kruimeltaart uit Parma)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, ei, eidooier, hazelnoten en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Polpettone dei preti (Priestergehakt)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, braadworst, broodkruim, melk, mortadella, parmaham, parmezaanse kaas, ui, varkensgehakt, varkensnet en wortelen
- Keuken:
- Italiaans
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Mortadella fritta (Gebakken mortadella)
- Ingrediënten:
- bloem, broodkruim, ei, mortadella, nootmuskaat, volle melk en zonnebloemolie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- worst
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Sformatino di Parmigiano (Parmezaanse kaastimbaaltjes)
- Ingrediënten:
- bloem, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, truffel en volle melk
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- kaas
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Polenta condita (Gekruide maisbrei)
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, maisgriesmeel, melk en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans