Recept uit Aan tafel met Verdi:

Aan tafel met Verdi
de passie voor muziek de kunst van het genieten
Een boek van E.G. Baur en I. Ohlbaum
We hebben 59 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Aan tafel met Verdi, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Dit boek opent de deur van het huis waarin Giuseppe Verdi vijftig jaar woonde en samen met zijn Giuseppina een gastvrijeid bood waarvan elk mens droomt: Sant’ Agata. Op dit landgoed in de buurt van Parma werd de menukaart afgestemd op de Emiliaanse streek-keuken, die kenners als de veelzijdigste van Italie beschouwen.
Hier ontmoet de lezer de prachtige mens Verdi, zijn intieme vrienden en beroemde zangers, hier krijgt hij de smaak van diens vaderland te pakken en ontdekt hij de melancholieke schoonheid ervan. Een onweerstaanbare verleiding om aan te schuiven aan de mooie ongekunstelde tafel van Verdi.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie

Recepten uit Aan tafel met Verdi
Een greep uit de 59 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tournedos alla Verdi (Tournedos a la Verdi)
- Ingrediënten:
- bechamelsaus, boter, citroenschil, eidooier, griesmeel, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, slagroom, tomaten, tournedos, ui en witte wijn
- Keuken:
- Italiaans
Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Melanzane alla parmigiana (Aubergine op Parmezaanse wijze)
- Ingrediënten:
- aubergine, boter, knoflook, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, tomaten en ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- groente
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Bensone (Zegenbrood)
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, greinsuiker, melk en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sugo di burra e parmagiano (Botersaus met parmezaanse kaas)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk, nootmuskaat en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Salsa verde (Groene saus)
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, balsamicoazijn, kappertjes, knoflook, mosterd, olijfolie en peterselie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Spalle cotta (Gekookte varkensham)
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, olijfolie en rauwe ham
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Fegato all'aceto balsamico (Kalfslever met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, bloem, boter, broodkruimels, ei en kalfslever
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- orgaanvlees
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Zuppa all'Emiliana (Emiliaanse biscuit-crèmetaart)
- Ingrediënten:
- alchermes, biscuittaartbodem, bloem, chocolade, eidooier, kersenconfiture, marasquin, melk en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Belga (Belgen)
- Ingrediënten:
- ei, karamelsaus, marasquin, sinaasappellikeur, slagroom en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- chocolade
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Pastadeeg, basisrecept
- Ingrediënten:
- ei, eidooier, olijfolie en tarwebloem
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Pisarei e faso (Bloemknoedeltjes met witte bonen)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bloem, borlottibonen, boter, broodkruim, knoflook, melk, parmezaanse kaas, spek, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- groente
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Ravioli alla Genovese (Ravioli uit Genua(
- Ingrediënten:
- basilicum, boragie, boter, ei, gedroogde marjolein, kalfsbraadworst, kalfsfond, kalfsgehakt, kalfszwezerik, marjoleinblad, oud brood, parmezaanse kaas, pastadeeg, peterselie en snijbietbladeren
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- soep/bouillon / pasta/noodles
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Costolette alla milanese (Milanese koteletten)
- Ingrediënten:
- boter, citroen, ei, kalfskotelet en wit broodkruim
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Costolette di maiale brasate con salvia e pomodoro alla modenese (Gestoofde varkenskarbonade met salie en tomaten a la Modena)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, haaskarbonade, plantaardige olie, salieblaadjes en tomaten
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Costolette alla bolognese (kalfsschnitzels a la Bolognese)
- Ingrediënten:
- citroen, ei, kalfsschnitzels, parmezaanse kaas, rauwe ham en wit broodkruim
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- samengestelde boter
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Risotto con aspergi (Risotto met asperges)
- Ingrediënten:
- boter, groene asperges, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst en witte wijn
- Keuken:
- Zuid afrikaans / Italiaans
- Soort:
- rijst / vegetarisch
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Insalata del maniscalco (Salade van de hoefsmid)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, olijfolie, parmezaanse kaas en radicchio
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sugo alla panna (Roomsaus)
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, slagroom, tomatenpuree, ui en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Spongata (Kersttaart)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, ei, eidooier, honing, pijnboompitten, poedersuiker, pruimenconfituur, rum, sinaasappelsap, suiker, sultanarozijnen, walnoten en water
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding