Johannes van Dam - DeDikkeVanDam

DeDikkeVanDam

van aardappel tot zwezerik

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals DeDikkeVanDam, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Al vijfentwintig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Hij gidste de lezers van Het Parool, Elsevier en De Morgen in zijn heel eigen, aantrekkelijke stijl door de gastronomie, wat in een aantal veelgelezen en bekroonde bundels uitmondde. Ze zijn geheel bijgewerkt en aangevuld om er een ongekend, uitgebreid standaardwerk van te maken; niet alleen kan het dienen als onmisbaar naslagwerk en met zijn talloze recepten als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen. Anthon Beeke zorgt voor de schitterende uitvoering, zodat met DEDIKKEVANDAM - Van aardappel tot zwezerik de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard krijgt aangereikt.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Speculaas

Ingrediënten:
amandel, basterdsuiker, boter, melk, speculaaskruiden en zelfrijzend bakmeel

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Calisson

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, abrikoos, amandel, ei, poedersuiker, sinaasappel, suiker en vanille-extract

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / voorgerecht uit De Dikke van Dam:

Potted shrimps

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, foelie, garnalen, nootmuskaat, peterselie en sla

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / nagerecht uit De Dikke van Dam:

Kulfi

Ingrediënten:
amandel, kardemompeulen, melk, pistache, saffraan, slagroom en suiker

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ei, honing, kervel, mosterd en peterselie

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Cassoulet

Ingrediënten:
boontjes, bouquet garni, eend of gans, knoflook, kruidnagel, prei, rund, tomaat, ui, varken en winterwortel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sambal Oedang Kring

Ingrediënten:
asemwater, boter, djeroek poeroet, galangawortel, garnaien, klapperolie, knoflook, lombok, santen, sereh, suiker, trassi en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / nagerecht uit De Dikke van Dam:

Dame Blanche

Ingrediënten:
aalbessen, amandelmelk ijs, boter, chocolade, chocoladesaus, citroenijs, melk en perzik

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Harissa

Ingrediënten:
karwijzaad, knoflook, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, piquillopaprika, rode wijnazijn, spaanse peper en tomaat

Soort:
saus/dressing/jus