Erik van Loo - Soepen

Soepen

Een boek van Erik van Loo

We hebben 50 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Soepen, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Erik van Loo is de chef van Parkheuvel in Rotterdam waar hij 3 sterrenchef Cees van Helder opvolgde. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de keuken van The Park in het Rotterdamse Bilderberg parkhotel waar hij een bib gourmand scoort.

Soepen is een klein boekje met basisrecepten voor verschillende soorten bouillon en een paar originele ideeen over soepen en kleine gerechten op basis van soep.

Tekst: Thom de Beer


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Soepen

Een greep uit de 50 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Diner / hoofdgerecht uit Soepen:

Tète de veau met bladerdeegkrokantjes

Ingrediënten:
arachideolie, augurk, bieslook, bladerdeegkrokantjes, bloem, boter, champignons, foelie, kalfsbouillon, kalfstong, gekookt, kalfswang, kerstomaat, kruidnagel, laurier, madeira, rode wijn, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, worcestersaus en zilverui

Soort:
vlees
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Erwtensoepvulling

Ingrediënten:
bladselderij, knolselderij, prei, selderij, ui, varkensschenkelvlees en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Patrijzenbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, jeneverbessen, jonge jenever, kippenbouillon, knolselderij, laurier, patrijskarkassen en tijm

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Groentebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, foelie, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruidnagel, laurier, lavas, gedroogde paddestoelen, prei, rozemarijn, selderij, zoete sojasaus, tijm, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Runderbouillon

Ingrediënten:
jeneverbessen, laurier, madeira, prei, rode wijn, rozemarijn, rundersukade, selderij, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Heldere Gazpacho

Ingrediënten:
arachideolie, eiwit, kippenbouillon, knoflook, komkommer, kreeftenbouillon, pruimtomaat, rozemarijn, tijm, tomaat in blik, ui en visbouillon

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Rookworstschuim

Ingrediënten:
cortina, kalfsbouillon en slagersrookworst

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Pompoencrèmesoep

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, croutons, flespompoen, kippenbouillon, laurier, mascarpone, paprikapoeder, rode paprika, pompoenpitolie, pompoenpitten, rozemarijn, sinaasappelsap, slagroom, tijm en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Kalfsbouillon (Fond blanc)

Ingrediënten:
foelie, jeneverbessen, kalfsborst, kruidnagel, laurier, prei, rozemarijn, selderij, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Kikkerbilbitterbal

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, ei, jeneverbessen, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, puy-linzen, mangochutney, paneermeel van inktvisbrood, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, sjalot, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Diner / nagerecht uit Soepen:

Zoete soep van rood fruit

Ingrediënten:
bosbes, bramen, crème de cassis, frambozen, gekarameliseerd amandelschaafsel, kersen, munt, slagroom en suiker

Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Erwtensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, knolselderij, laurier, prei, spliterwten, tijm, ui, varkensschenkel en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Oma's soep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, knolselderij, lavas, maggi, runderbouillon, rundvlees, snijbonen, vermicelli en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Pil pil van kabeljauw met rouille

Ingrediënten:
asperge, bieslook, doperwten, kabeljauw, knoflook, lente-ui, meiknol, olijfolie, tuinbonen, visbouillon, wortel en zuurdesembrood

Soort:
vis
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Hambouillon

Ingrediënten:
pata negra ham en runderbouillon

Soort:
soep/bouillon
Toon alle 50 recepten in dit boek