Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Spis

aan tafel

Een boek van Mikkel Karstad en Anders Schønneman

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Spis, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Kookboek van de maand juni 2015

Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: ‘De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,’ zegt hij, ‘onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.’

Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een ‘persoonlijkheid’ en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een ‘gedwongen’ onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon… koken! Niet meer en vooral niet minder.

Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek ‘leren’ deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Spis

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde hertenbiefstuk

Ingrediënten:
acaciahoning, appel, boerenkool, ciderazijn, citroen, hertenbiefstuk, kruiden, olijfolie, peper, rode ui, schorseneren en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde venkel

Ingrediënten:
acaciahoning, basilicum, chorizo, ciderazijn, olijfolie, peper, rode ui, venkel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Venkelrisotto

Ingrediënten:
boter, ciderazijn, groentebouillon, kervel, langoustines, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, sjalot, tuinzuring, venkel, witte wijn en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Rozenbottel-appelmarmelade

Ingrediënten:
citroen, natriumbenzoaat, nederlandse appels, rozenbottels, suiker, vanillestokje en water

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Krokante koekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, suiker, tarwebloem, water, witte chocolade, zeezout en zoethoutpoeder

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Knapperige venkelsalade

Ingrediënten:
acaciahoning, ciderazijn, dille, grove mosterd, koolrabi, limburgs roggebrood, olijfolie, peper, venkel, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde varkensfilet

Ingrediënten:
aardappel, bospaddenstoelen, citroen, olijfolie, peper, tijm, varkensfilet, waterkers, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Appeltjesspek

Ingrediënten:
appel, citroen, peper, peterseliewortel, sjalot, spek, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde longhaas

Ingrediënten:
dragon, kappertjes, knoflook, longhaas, merg, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, sherryazijn, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Lamsrollade

Ingrediënten:
appel, appelazijn, bronzen venkel, ciderazijn, grof zout, lamsvlees, laurier, majoraan, peper, pils, suiker, tijm, venkel, venkel, venkelzaad, water, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, donker bier, hertenbouillon, hertenvlees, jeneverbes, kersenazijn, knoflook, olijfolie, pastinaak, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, vruchtenazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Groene gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, munt, venkelzaad en zonnebloemzaad

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Salade van spruitjes

Ingrediënten:
acaciahoning, appel, ciderazijn, munt, olijfolie, peper, rode klaverzuring, roggekorrels, spruitjes, wortels en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Ingelegde gebakken poon

Ingrediënten:
ciderazijn, dille, dilleschermen, peper, poon, raapzaadolie, rode ui, suiker, venkel, venkelzaad, water, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Rabarberwodka

Ingrediënten:
geranium, rabarber, suiker en wodka

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Pruimensiroop

Ingrediënten:
citroen, pruimen, suiker, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrild lamshart

Ingrediënten:
acaciahoning, kersenazijn, kersen, koolrabi, lamshart, olijfolie, peper, raapzaadolie, radicchio, tijm, tuinkers en zeezout

Keuken:
Deens
Toon alle 64 recepten in dit boek