Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Het krokettenboek , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Na zijn magistrale naslagwerk Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.
Met de research en het schrijven was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, ei, eiwit, frituurvet, maggi-aroma, paneermeel, selderijsaus, vet en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, ei, frituurolie, kerrie, kerriesaus, kokosmelk, kreeftenvlees, paneermeel, rijst en visbouillon
Keuken: Frans
Ingrediënten: broodkruim, eidooier, eiwit, gevogeltemaagjes, kalfsuier, kalfszwezerik, melk, merg, paddenstoelen, paneermeel, reuzel, room, roomkaas, spek, truffel en tuinkruiden
Keuken: Frans
Ingrediënten: ansjovis, ei, frituurvet, gehakt, ham, olie, paneermeel, peper en zout
Keuken: Schots
Ingrediënten: aioli, azijn, bloem, cayennepeper, ei, frituurolie, gestoofde paprika, knoflook, laurier, lavas, octopus, olijfolie, paneermeel, rode wijn, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, prei, venkelknol, visafval, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Soort: bouillon
Ingrediënten: amandelspijs, bloem, citroen, eiwit, peer, kaneel, paneermeel en peer
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: droge aardappelpuree, ei, frituurvet, paneermeel, peterselie en vleesragout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: abrikozenmoes, bloem, boter, eidooier, eiwit, framboos, frambozensaus, frituurolie, melk, paneermeel, rijst, room, suiker en vanille
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozensaus, bloem, boter, citroenschil, crème anglaise, eidooier, eiwit, fijn broodkruim, griesmeel, krenten, melk, noedels, sabayon, sinaasappelschil, smyrnarozijnen, suiker, tapioca, vanillestokje, vermicelli, vruchtensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, bloed, ei, frituurolie, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, wit broodkruim, zout en zwarte peper
Keuken: Brits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: beschuit, brood, ei, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, spek en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, fijn paneermeel, gelatine, grof paneermeel, maggi, mosterd, nootmuskaat, peper, peperkorrels, roomboter, slagroom, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aardappelpuree, bloem, dadels, ei, eiwit, frituurolie, groen paneermeel, paneermeel, peper, spekjes, zout en zuurkool
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: boter, bruine bonen, ei, eiwit, frituurvet, maggi-aroma, paneermeel, uiensaus, vet en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, cayennepeper, ei, eiwit, frituurvet, gruyerekaas, paneermeel, worcestershiresaus en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: abrikozensaus, bloem, boter, citroenschil, dessertrijst, eidooier, eiwit, fijn broodkruim, melk, sabayon, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, frituurolie, vlees, kerrie, maggi-aroma, melk, paneermeel, peper, peterselie, rijst, water en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: broodkruim, ei, frituurolie, konijnenragout, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, ei, fijn broodkruim, fijn matzemeel, jamón serrano, middelfijn broodkruim, middelfijn matzemeel, nootmuskaat, olijfolie, ongerookte rauwe ham, ui, volle melk, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans
Ingrediënten: laurier, lavas, peterseliestelen en tijm
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: abrikozensaus, eiwit, grof paneermeel, kirsch, paneermeel en zonnebloemolie
Soort: vegetarisch / roomijs
Ingrediënten: bittere amandelen, broodkruim, citroenschil, ei, melk, reuzel, rijst, suiker en vanille
Keuken: Brits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, nootmuskaat, paneermeel, peper en zout
Keuken: Belgisch
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, eiwit, mango, paneermeel, poedersuiker, pure chocolade, roomboter, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch