Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Het krokettenboek , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Na zijn magistrale naslagwerk Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.
Met de research en het schrijven was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: blanke saus, broodkruim, duxellesaus, ei, frituurolie, kalfsvleesragout, kruidnagel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rijst en witte peper
Keuken: Italiaans
Soort: bouillon
Ingrediënten: aardappel, boter, bruine bonen, capucijners, maggi-aroma, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, ui, witte bonen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot, spek en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: broodkruim, cayennepeper, ei, eiwit, frituurvet, gruyerekaas, paneermeel, worcestershiresaus en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: abrikozensaus, bloem, boter, citroenschil, dessertrijst, eidooier, eiwit, fijn broodkruim, melk, sabayon, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, eiwit, frituurvet, maggi-aroma, peterselie, rijst, soja, tomatenpuree, tomatensap, ui, vers paneermeel, vet en worcestershiresaus
Keuken: Duits
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, broodkruim, eendenlever, ei, frituurvet, ganzenlever, kalfsbouillon, konijnenvlees, peterselie, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: paddenstoelen
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, prei, venkelknol, visafval, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Soort: bouillon
Ingrediënten: agavesiroop, bloem, champignons, grof paneermeel, jonge rode wijn, knoflook, laurier, peper, plantaardige margarine, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappelpuree, bieslook, bloem, ei, eiwit, frituurolie, groen paneermeel, paneermeel, peper, rookworst, ui, winterwortel en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aubergine, bloem, boter, cayennepeper, groentebouillon, knoflookpuree, paprikapoeder, peper, rozemarijn, tahin en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ei, kruidige kroketmassa, kwartelei, paneermeel, pureekroketmassa, viskroketmassa en vleeskroketmassa
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappel, bloem, citroensap, dille, eiwit, gelatinepoeder, gerookte palingfilet, kappertjes, maïzena, palingbouillon, paneermeel, peterselie, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, gelatineblaadjes, paneermeel, peper, vis, visbouillon en zout
Ingrediënten: aardappel, broodkruim, citroen, ei, frituurvet, kipfilet, knoflook, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundvlees, witbrood en zout
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: broodkruim, eidooier, eiwit, gevogeltemaagjes, kalfsuier, kalfszwezerik, melk, merg, paddenstoelen, paneermeel, reuzel, room, roomkaas, spek, truffel en tuinkruiden
Keuken: Frans
Ingrediënten: broodkruim, ei, fijn broodkruim, frituurolie, runderverhemelte en sauce tourneé
Keuken: Frans
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, gevogeltekarkas, ijswater, knoflook, prei, ui, vleesresten gevogelte, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Soort: bouillon
Ingrediënten: abrikozensaus, bloem, boter, citroenschil, crème anglaise, eidooier, eiwit, fijn broodkruim, griesmeel, krenten, melk, noedels, sabayon, sinaasappelschil, smyrnarozijnen, suiker, tapioca, vanillestokje, vermicelli, vruchtensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, broodkruim, champignons, doperwten, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, paprikapoeder, peper, roomboter, sperziebonen, truffel, water, wortel en zout
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, ei, gekookte ham, gevogeltebouillonblokje, kipfilet, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, rauwe ham, vet spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, gelatineblaadjes, kippenbouillon, kippenvlees, paneermeel, peper en zout
Ingrediënten: aioli, azijn, bloem, cayennepeper, ei, frituurolie, gestoofde paprika, knoflook, laurier, lavas, octopus, olijfolie, paneermeel, rode wijn, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: droge aardappelpuree, ei, frituurvet, paneermeel, peterselie en vleesragout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: bouillon