Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Het krokettenboek , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Na zijn magistrale naslagwerk Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.
Met de research en het schrijven was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arachideolie, bechamelsaus, broodkruim, cognac, dille, dragon, ei, eidooier, grove zaanse mosterd, kervel, kreeftenvlees, limoensap, spaanse peper en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappelen, boter, ei, eiwit, olie, paneermeel, witte kool en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, fijn broodkruim, fijn matzemeel, jamón serrano, middelfijn broodkruim, middelfijn matzemeel, nootmuskaat, olijfolie, ongerookte rauwe ham, ui, volle melk, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans
Ingrediënten: abrikozensaus, bloem, boter, citroenschil, crème anglaise, eidooier, eiwit, fijn broodkruim, griesmeel, krenten, melk, noedels, sabayon, sinaasappelschil, smyrnarozijnen, suiker, tapioca, vanillestokje, vermicelli, vruchtensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, kruidige kroketmassa, kwartelei, paneermeel, pureekroketmassa, viskroketmassa en vleeskroketmassa
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bechamelsaus, champignons, crêpes, ei, gevogelte, ham, paneermeel en truffel
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelen, boter, broodkruim, fijn broodkruim, rundvlees, kruiden, melk, pikante saus en worstvlees
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, peper en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aioli, azijn, bloem, cayennepeper, ei, frituurolie, gestoofde paprika, knoflook, laurier, lavas, octopus, olijfolie, paneermeel, rode wijn, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, champignons, knoflook, olijfolie, prei, tomaten, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Soort: bouillon
Ingrediënten: aardappelzetmeel, bittere chocolade, custardpoeder, eidooier, eiwit, gelatine, melk, paneermeel, suiker en vanillestokje
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bloem, boter, broodkruim, eiwit, ganzenvet, knoflook, melk, mergpijp, paneermeel, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bechamelsaus, cayennepeper, champignons, ei, oester, oesternat, kreeftenboter, paneermeel, sauce soubise en vinblancsaus
Keuken: Frans
Ingrediënten: abrikozenmoes, bloem, boter, eidooier, eiwit, framboos, frambozensaus, frituurolie, melk, paneermeel, rijst, room, suiker en vanille
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozensaus, bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, kastanjepuree, kastanjes, lichte siroop, paneermeel en vanille
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, cayennepeper, ei, eiwit, frituurvet, gruyerekaas, paneermeel, worcestershiresaus en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: bloem, broodkorstafschraapsel, ei, gekookt ossenvlees, gestoofde schapenbout, kalfsgebraad, melk, paneermeel, peterselie en sjalot
Keuken: Belgisch
Soort: boter en olie
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gember, ketjap manis, kipfilet, kippenbouillon, paneermeel, pindakaas en rode peper
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot, spek en zout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, garnalen, garnalenbouillon, gelatineblaadjes, paneermeel, peper en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenblad, gelatine, gele currypasta, gember, gembersiroop, groene currypasta, kara kokosroom, kerrie, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, rode peper, sereh, sushi-seasoning, ui en yuzusap
Keuken: Thais / Nederlands
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, gevogeltekarkas, ijswater, knoflook, prei, ui, vleesresten gevogelte, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Soort: bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, gelatineblaadjes, groentebouillon, paneermeel, peper en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, broodkruim, champignons, doperwten, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, paprikapoeder, peper, roomboter, sperziebonen, truffel, water, wortel en zout
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, broodkruim, ei, eidooier, fond, frituurvet, gezouten tong, ham, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, truffel, ui, zout en zwezerik
Keuken: Italiaans