Johannes van Dam - Het krokettenboek

Het krokettenboek

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Het krokettenboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Na zijn magistrale naslagwerk Dedikkevandam wilde Van Dam in Het krokettenboek alles wat hij wist vastleggen over één van zijn grootste genoegens: de kroket, en waarom die een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder. Met de research en het schrijven was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het krokettenboek:

Hamkroketten - Claudia Roden, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijn broodkruim, fijn matzemeel, jamón serrano, middelfijn broodkruim, middelfijn matzemeel, nootmuskaat, olijfolie, ongerookte rauwe ham, ui, volle melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, prei, venkelknol, visafval, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Zuurkoolbitterballen - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
bloem, edelgistvlokken, fijn paneermeel, grof paneermeel, jeneverbessen, kokosmelk, peper, plantaardige margarine, zout, zuurkool en zuurkoolvocht

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Coca Cola BBQ-saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, coca cola, heinz ketchup, mizkan graanazijn, nescafé, peper, srirachasaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, groentebouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten