Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- ongeveer 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: dadels, gedroogde chilipepers, gedroogde chilivlokken, komijnzaad, ruwe rietsuiker, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / lamsvlees
Ingrediënten: aubergine, feta, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, rucola, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, vloeibare honing, zout en zwarte peper
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, plantaardige olie, rijst voor kip biryani, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: specerijenpasta voor zalm, zalmfilet en zalmmoot
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: olijven, paddenstoelen, paprika en pepersalami
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, ei, ghee, koolzaadolie, melk, saffraan, vloeibare honing, yoghurt, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bonen uit blik, gerookt paprikapoeder, hamburgerbroodjes, knoflook, komijnzaad, koriander, lente-ui, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergines, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, lente-uien, limoensap, plantaardige olie, rode chilipeper, vloeibare honing, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: veganistisch
Ingrediënten: basmatirijst, chilipepers, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, laurier, saffraandraadjes en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bieslook, courgettebloemen, kardemompoeder, knoflook, pijnboompitten, plantaardige olie, ricotta, rode chilipeper en vloeibare honing
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, kaneelstokje, kerrieblaadjes, knoflook, lente-ui, plantaardige olie, runderhaas, suiker, tomatenpuree, water, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: rundvlees
Ingrediënten: chilipoeder, geelwortelpoeder, gemberpasta, knoflookpasta en yoghurt
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: chilipepers, garam masala, gerookte bacon, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kippenbouillon, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, koriander, laurier, nieuwe aardappel, olijfolie, pancetta, portobello's, tomaten, tomaten uit blik en ui
Keuken: Indiaas
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: bourbon, gember, kalonjizaad, kaneelstokje, mango, moutazijn, rode chilipeper, ruwe rietsuiker en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blauwschimmelkaas en mangochutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelsap, droge rub, marinade voor gerookte ribbetjes en varkensbuikribben
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: citroensap, geelwortelpoeder, gember, groene kardemompeulen, groene pepers, kerstomaat, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, lente-ui, plantaardige olie, suiker, thee engelse melange, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361