Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: engelse mosterd, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, plantaardige olie, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: basmatirijst, foelie, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagel, laurier, plantaardige olie, saffraandraadjes, zout en zwarte kardemompeulen
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / rijst
Ingrediënten: basilicum, citroensap, engelse mosterd, koolzaadolie, koriander, munt, olijfolie, pecannoten, peterselie, rode ui, sla, vloeibare honing, wortel, zeezout en zongedroogde tomaten in olie
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: gember, geroosterde sesamolie, gezouten pinda's, kiemgroente, komkommer, limoensap, munt, palmsuiker, rode chilipeper, sjalot en sojasaus
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bleekselderij, broccoliroosjes, garam masala, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, laurier, olijfolie, peper, rode chilipepers, spinazie, ui, wortel, yoghurt en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chapatimeel, chilipoeder, ghee, knoflook, komijnzaad, munt, plantaardige olie, vulling naar keuze, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, gedroogde chilipeper, gember, kaneel, knoflook, komijnzaad, lente-ui, plantaardige olie, tamarindepasta, venkelzaad, vloeibare honing, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: lamskoteletten, limoen en marinade voor lamskoteletten
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / lamsvlees
Ingrediënten: harissa, komijnzaad, limoensap, munt, olijfolie, vloeibare honing en yoghurt
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: chilipoeder, chilivlokken, kalonjizaad, kerrieblaadjes, kerstomaat, rode ui, rode wijnazijn, ruwe rietsuiker, tomaat en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: gemberpoeder, granaatappelpitten, groentebouillon, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, quinoa, wortel, yoghurt, zeezout en zongedroogde tomaat
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: darjeeling thee, gember, groene kardemompeulen, kruidnagel, melk, munt, suiker, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: ghee, plantaardige olie, volkorenchapati, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegan
Ingrediënten: aardappel, chilipoeder, citroensap, citroenschil, doperwten, geelwortelpoeder, gember, knoflook, koriander, plantaardige olie, semolina, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: paprika, groene chilipeper, jalapeños, kikkererwten, koriander, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie, rode ui, tortilla's, yoghurt, zeezout en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroentijm, karwijzaad, olijfolie, peperkorrels, vloeibare honing, wortel en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, feta, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, rucola, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, vloeibare honing, zout en zwarte peper
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361