Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 5 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: baby-aubergines, bieslook, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, plantaardige olie, rode chilipeper, vloeibare honing, yoghurt en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, groene kardemompoeder, kaneelstokje, kruidnagels, marinade voor zeebaars, ruwe rietsuiker, thee engelse melange, venkelzaad en zeebaarsfilet
Keuken: Indiaas
Soort: vis
Ingrediënten: dadelchutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappel, asafoetida, bladerdeeg, citroensap, dadelchutney, garam masala, geelwortelpoeder, granaatappelpitjes, komijnzaad, koriander, plantaardige olie, rode chilipeper, rode ui, sev, yoghurt en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, komijnzaad, komkommer, koriander, munt, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bourbon, gember, kalonjizaad, kaneelstokje, mango, moutazijn, rode chilipeper, ruwe rietsuiker en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: geelwortel, gemberwortel en koolzaadolie
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, rode chilipeper, sesamzaad, sperziebonen, spinazieblaadjes, venkelknol en zout
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: kippendij, masalasaus en tikkapasta
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: chipotlepasta, engelse mosterd, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, kaneelstokje, laurierblad, rode chilipeper, sinaasappelsap, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, ui, varkensschouder, venkelzaad, vloeibare honing, witte wijnazijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vlees
Ingrediënten: bourbon, crème de cacao, espresso, kahlúa, kaneel en koffiebonen
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bieslook, courgettebloemen, kardemompoeder, knoflook, pijnboompitten, plantaardige olie, ricotta, rode chilipeper en vloeibare honing
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kerrieblaadjes, koriander, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, tijgergarnalen, vloeibare honing, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: broodkruim, citroensap, ei, garam masala, gedroogde rode chilipeper, hamburgerbroodjes, knoflook, komijnzaad, lente-ui, mierikswortelsaus, peper, plantaardige olie, rode biet, rundergehakt, sinaasappelrasp, wortel, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / rundvlees
Ingrediënten: chapatimeel, chilipoeder, ghee, knoflook, komijnzaad, munt, plantaardige olie, vulling naar keuze, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: asafoetida, citroensap, frituurolie, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kikkererwtenmeel, komijnzaad, koriander, meel, rode chilipeper, rode ui, spinazie, wortel en zout
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: basmatirijst, chilipepers, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, laurier, saffraandraadjes en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: appels, bessen, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gember, hazelnoten, kaneel, sinaasappelrasp en sinaasappelschil
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: barbecuesaus, gember, knoflook, koriander, lente-ui, rode chilipeper, sojasaus en vloeibare honing
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361