Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- ongeveer 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroensap, ei, gember, knoflook, komijnzaad, naanbrood, paneer, parmezaanse kaas, pijnboompitten, plantaardige olie, rode chilipeper en tomatenchutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, rode chilipepers en rozemarijn
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / boter en olie
Ingrediënten: citroenen, harissa-muntmarinade, kipdrumsticks, kipmarinade en rozemarijn-koriander-knoflookmarinade
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: darjeeling thee, gember, groene kardemompeulen, kruidnagel, melk, munt, suiker, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, chocolade, filodeeg, golden syrup, melk, pistachenoten, poedersuiker en tahin
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, citroenen, gedroogde chilipeper, knoflook, korianderzaad, laurier, plantaardige olie, suiker, venkelzaad, witte wijnazijn, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bieslook, dille, geelwortelpoeder, gember, geroosterde kokos, kerrieblaadjes, knoflook, knolselderij, limoen, prei, rode chilipeper, vloeibare honing, wortel, yoghurt, zalmjus, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vis
Ingrediënten: balsamicoazijn, citroensap, citroenschil, gemengde specerijen, kaneel, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn en ruwe rietsuiker
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: boter, citroentijm, karwijzaad, olijfolie, peperkorrels, vloeibare honing, wortel en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: olijven, paddenstoelen, paprika en pepersalami
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: basilicum, citroensap, engelse mosterd, koolzaadolie, koriander, munt, olijfolie, pecannoten, peterselie, rode ui, sla, vloeibare honing, wortel, zeezout en zongedroogde tomaten in olie
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: aardappel, chipotlepasta, chipotlepeper, fenegriekzaad, geelwortelpoeder, gerookt paprikapoeder, gezouten pinda's, knoflook, komijnzaad, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, plantaardige olie, witte urad dhal, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bier, geelwortelpoeder, gember, gerookt paprikapoeder, kip, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, limoenrasp, limoensap, peper, rode chilipeper, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenrasp, groene kardemompeulen, kaneel, kruidnagels, mascarpone, nectarine, perzik, pruim, rozijnen, slagroom, vloeibare honing en yoghurt
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: paprika, groene chilipeper, jalapeños, kikkererwten, koriander, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie, rode ui, tortilla's, yoghurt, zeezout en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla / vegetarisch
Ingrediënten: kippendij, masalasaus en tikkapasta
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, citroensap, granny smiths, groene kardemompeulen, kaneel, nootmuskaat, roomijs, slagroom en suiker
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: asafoetida, citroensap, frituurolie, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kikkererwtenmeel, komijnzaad, koriander, meel, rode chilipeper, rode ui, spinazie, wortel en zout
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: bourbon, gember, kalonjizaad, kaneelstokje, mango, moutazijn, rode chilipeper, ruwe rietsuiker en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361