Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- ongeveer 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peper en zout
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, geelwortelpoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder, munt, oregano, rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, kaneelstokje, kerrieblaadjes, knoflook, lente-ui, plantaardige olie, runderhaas, suiker, tomatenpuree, water, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: rundvlees
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, rode chilipeper, sesamzaad, sperziebonen, spinazieblaadjes, venkelknol en zout
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, vastkokende aardappel, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: belegen kaas, brie, feta, geitenkaas, gorgonzola en mozzarella
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroenen, harissa-muntmarinade, kipdrumsticks, kipmarinade en rozemarijn-koriander-knoflookmarinade
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: chilipoeder, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, olijfolie, peper, plantaardige olie, rode chilipeper, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: appelsap, droge rub, marinade voor gerookte ribbetjes en varkensbuikribben
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: basmatirijst, groene kardemompoeder, kaneelstokje, kruidnagels, marinade voor zeebaars, ruwe rietsuiker, thee engelse melange, venkelzaad en zeebaarsfilet
Keuken: Indiaas
Soort: vis
Ingrediënten: avocadosalsa, bakpoeder, bieslook, bloem, ei, gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, lente-ui, maïs, melk, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, bieslook, citroenrasp, citroensap, noten, knoflook, lente-ui, naanbrood, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, puntpaprika, ricotta, rode chilipeper en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, citroensap, granny smiths, groene kardemompeulen, kaneel, nootmuskaat, roomijs, slagroom en suiker
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ghee, plantaardige olie, volkorenchapati, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegan
Ingrediënten: avocado, chipotlepepers, gerookt paprikapoeder, kerstomaat, koriander, lente-ui, limoensap, munt en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kerrieblaadjes, koriander, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, tijgergarnalen, vloeibare honing, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: citroensap, komijnzaad, komkommer, koriander, munt, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: dadelchutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: chapatimeel, chilipoeder, ghee, knoflook, komijnzaad, munt, plantaardige olie, vulling naar keuze, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: barbecuesaus, chipotlepasta, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, jalapeños, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, laurier, rode ui, ruwe rietsuiker, sinaasappelsap, tomatenketchup, tomatenpuree, tortilla's, ui, varkensschouder, yoghurt en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361