Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 5 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gemberpasta, knoflookpasta, yoghurt en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: aardappelpartjes, marinade voor steak, rozemarijn en steaks
Keuken: Indiaas
Soort: rundvlees
Ingrediënten: broodkruim, citroensap, ei, garam masala, gedroogde rode chilipeper, hamburgerbroodjes, knoflook, komijnzaad, lente-ui, mierikswortelsaus, peper, plantaardige olie, rode biet, rundergehakt, sinaasappelrasp, wortel, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / rundvlees
Ingrediënten: boter, gemberkoekjes, gemberpoeder, gemberstroop, kokosrasp, kokosvlokken, limoenrasp, limoensap, mariabiscuits, mascarpone, roomkaas, santen, slagroom en stemgember
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ajowan, asafoetida, bloem, geelwortelpoeder, inktvis, kerrieblaadjes, knoflook, lente-ui, limoensap, melk, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: belegen kaas, brie, feta, geitenkaas, gorgonzola en mozzarella
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: artisjok, exotische vruchten, gedroogde vruchten, gegrilde paprika, noten, granaatappelpitjes en zongedroogde tomaat
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: geelwortelpoeder, knoflookpasta, kokosrasp, kokosroom, komijnzaad, limoenrasp, limoensap, peper, suiker, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, venkelzaad, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: baby-aubergines, bieslook, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, plantaardige olie, rode chilipeper, vloeibare honing, yoghurt en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: lamskoteletten, limoen en marinade voor lamskoteletten
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / lamsvlees
Ingrediënten: appels, bessen, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gember, hazelnoten, kaneel, sinaasappelrasp en sinaasappelschil
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amaretto, boter, cacao, chilipeper, kokosrasp, hazelnoot, kaneel, mascarpone, pistache, pure chocolade, rozijnen, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, sinaasappelschil, slagroom, stemgember, tia maria en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / bonbons
Ingrediënten: citroensap, engelse mosterd, gekiemde bonen, gekiemde erwten, gekiemde linzen, granaatappel, kerstomaat, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, spinazie, vloeibare honing en witte wijnazijn
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, koriander, limoensap, venkelzaad, vloeibare honing en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, jalapeños, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, lente-ui, limoensap, limoenschil, maïskorrels, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode ui, yoghurt, zeezout en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, feta, flespompoen, garam masala, gedroogde chilivlokken, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, munt, olijfolie, plantaardige olie, spinazie, zongedroogde tomaten in olie en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / groente / ovenschotel
Ingrediënten: basilicum, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rode chilipeper
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peper en zout
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: appelsap, engelse mosterd, golden syrup, knoflook, oregano, peper, tomatenpassata, worcestershiresaus en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: ghee, plantaardige olie, volkorenchapati, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegan
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361