Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, karnemelk, mascarpone, melk, pecannoten, saffraan, slagroom, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kippenvleugeltjes, pittige pepermarinade en tandoorimarinade
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: broodkruim, citroensap, ei, garam masala, gedroogde rode chilipeper, hamburgerbroodjes, knoflook, komijnzaad, lente-ui, mierikswortelsaus, peper, plantaardige olie, rode biet, rundergehakt, sinaasappelrasp, wortel, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / rundvlees
Ingrediënten: ajowan, asafoetida, bloem, geelwortelpoeder, inktvis, kerrieblaadjes, knoflook, lente-ui, limoensap, melk, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: citroensap, komijnzaad, komkommer, koriander, munt, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: avocadosalsa, bakpoeder, bieslook, bloem, ei, gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, lente-ui, maïs, melk, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gemberpasta, knoflookpasta, yoghurt en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: eidooier, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneel, kruidnagel, mascarpone, ruwe rietsuiker en slagroom
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, chilipepers, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, laurier, saffraandraadjes en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: darjeeling thee, gember, groene kardemompeulen, kruidnagel, melk, munt, suiker, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: barbecuesaus, chipotlepasta, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, jalapeños, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, laurier, rode ui, ruwe rietsuiker, sinaasappelsap, tomatenketchup, tomatenpuree, tortilla's, ui, varkensschouder, yoghurt en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, rode chilipeper, sesamzaad, sperziebonen, spinazieblaadjes, venkelknol en zout
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: balsamicoazijn, bieslook, citroenrasp, citroensap, noten, knoflook, lente-ui, naanbrood, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, puntpaprika, ricotta, rode chilipeper en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, nieuwe aardappel, plantaardige olie, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroensap, ei, gember, knoflook, komijnzaad, naanbrood, paneer, parmezaanse kaas, pijnboompitten, plantaardige olie, rode chilipeper en tomatenchutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, plantaardige olie, rijst voor kip biryani, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basilicum, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rode chilipeper
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, ei, ghee, koolzaadolie, melk, saffraan, vloeibare honing, yoghurt, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361