Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ottolenghi het kookboek

Een boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

We hebben 152 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Ottolenghi het kookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

‘De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.’ Nigella Lawson

De naam Ottolenghi heeft de laatste jaren met een onstuitbare gang onze harten en keukens veroverd. Ottolenghi staat voor een eigenzinnige mix van vooral Midden-Oosterse smaken, royaal en verrassend gebruik van kruiden en specerijen en eenvoudige gerechten waar de kleuren vanaf spatten. Het begon allemaal met zijn traiteurszaken met dezelfde naam in Londen, waarvan inmiddels vier drukbezochte vestigingen zijn. In dit boek zijn 140 van de meest geliefde recepten uit de keuken van Ottolenghi verzameld: niet alleen heerlijke groentesalades, maar ook vis- en vleesgerechten en bovendien ruim aandacht voor brood en gebak. Voor deze nieuwe editie werd de tekst geactualiseerd en de vormgeving volledig herzien.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ottolenghi het kookboek

Een greep uit de 152 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Amaretti met morellen

Ingrediënten:
amandelextract, citroen, eiwit, fijne kristalsuiker, gedroogde morellen, gemalen amandelen, honing, poedersuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Wittechocoladekoekjes met cranberry's

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde cranberry's, havermoutvlokken, vanille-essence, witte chocolade, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Olijfoliecrackers

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, grof zeezout, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperentaart met snijbiet

Ingrediënten:
aardperen, citroen, crème fraîche, ei, feta, knoflook, korstdeeg, olijfolie, peper, plantaardige olie, rozemarijn, slagroom, snijbiet en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Couscous en moghrabieh met ovengedroogde tomaatjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, couscous, dragon, groentebouillon, grof zeezout, kippenbouillon, labne, mograbiah, nigellazaad, olijfolie, pomodori, romatomaten, ruwe rietsuiker, saffraan, ui en zwarte peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Brioche

Ingrediënten:
bakkersmeel, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantgist en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Lunch / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tamara's gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, geitenyoghurt, gemalen piment, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, krenten, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, volle yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Mueslirepen

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikozen, gedroogde morellen, gemalen amandelen, havermoutvlokken, honing, kaneel, pecannoten, pompoenpitten, ruwe rietsuiker, sesamzaad en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Brood met zure kersen en walnoten

Ingrediënten:
bakkersgist, boekweitmeel, gedroogde bosbessen, gedroogde zure kersen, instantgist, sinaasappelsap, volkorenmeel, walnoten en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Toon alle 152 recepten in dit boek