Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Belgie

Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant

Een boek van Mirjam Bakker-van Dam

We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Belgie, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De streekkeukens van Europa - België

Hoofdredactie Reijer Blankenspoor

Receptuur Mirjam Bakker e.a.

Fotografie Carel Verduin

jaar 2000


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Belgie

Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Potjesvlees

Ingrediënten:
bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Mosselen met mosterdsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Tournedos met béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vlaamse visserssalade met haring

Ingrediënten:
bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / nagerecht uit Belgie:

Broodpuddinkjes

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, jenever, kandijkoek, kaneel, melk, muesli-notenbrood, rozijnen, sinaasappelmarmelade en suiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / nagerecht uit Belgie:

Vlaamse pannenkoekjes met ijs

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, pure chocolade, sinaasappellikeur, vanilleijs, vanillesuiker en verse munt

Keuken:
Belgisch
Soort:
pannenkoeken en flensjes / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vleesbordje met boerenbruin

Ingrediënten:
ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain de boulogne

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Witlofsoep

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Luikse wafels

Ingrediënten:
boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Kip in brandewijn

Ingrediënten:
boter, brandewijn, gedroogde pruimen, ham, kip, kippenbouillontablet, knoflook, koksroom, peper en prei

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Belgie:

Frieten met tartarensaus

Ingrediënten:
aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Belgie:

Zoete kaastaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, hüttenkäse, roomkaas, volle kwark, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht uit Belgie:

Spruitjes met beurre noisette

Ingrediënten:
boter, peper, spruitjes, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse tijm, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Belgie:

Garnalenkroketjes met gruyère

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, eiwit, frituurvet, gruyère, hollandse garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillontablet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht uit Belgie:

Amandelkroketjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Pasteitjes met gebakken slakjes

Ingrediënten:
ardenner ham, bladerdeegpasteitjes, boter, crème fraîche, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, slakken, tijm, verse peterselie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / quiche
Toon alle 30 recepten in dit boek