Belgie
Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant
We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Belgie , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De streekkeukens van Europa - België
Hoofdredactie Reijer Blankenspoor
Receptuur Mirjam Bakker e.a.
Fotografie Carel Verduin
jaar 2000
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Belgie
Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: boter, citroenrasp, ei, jenever, kandijkoek, kaneel, melk, muesli-notenbrood, rozijnen, sinaasappelmarmelade en suiker
Keuken: Belgisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: boter, ei, foelie, nootmuskaat, suiker, verse peterselie, witte asperge, zout en zwarte peper
Keuken: Belgisch
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, pure chocolade, sinaasappellikeur, vanilleijs, vanillesuiker en verse munt
Keuken: Belgisch
Soort: pannenkoeken en flensjes / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: boter, dragon, droge witte wijn, forel, gerookt ontbijtspek, rode ui en versgemalen zwarte peper
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ardenner paté, salie en ui
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken
Keuken: Belgisch
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain de boulogne
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / brood en broodgerecht
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, eiwit, frituurvet, gruyère, hollandse garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillontablet en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ardenner ham, halfvolle kwark, kruimige aardappel, verse bieslook, verse bladselderij, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring
Keuken: Belgisch
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 30 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar