Belgie
Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant
We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Belgie , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De streekkeukens van Europa - België
Hoofdredactie Reijer Blankenspoor
Receptuur Mirjam Bakker e.a.
Fotografie Carel Verduin
jaar 2000
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Belgie
Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, pure chocolade, sinaasappellikeur, vanilleijs, vanillesuiker en verse munt
Keuken: Belgisch
Soort: pannenkoeken en flensjes / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: boter, brandewijn, gedroogde pruimen, ham, kip, kippenbouillontablet, knoflook, koksroom, peper en prei
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: boter, peper, spruitjes, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse tijm, witte wijnazijn en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroenrasp, ei, jenever, kandijkoek, kaneel, melk, muesli-notenbrood, rozijnen, sinaasappelmarmelade en suiker
Keuken: Belgisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees
Ingrediënten: ardenner paté, salie en ui
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, dragon, droge witte wijn, forel, gerookt ontbijtspek, rode ui en versgemalen zwarte peper
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: boter, croissantdeeg, custard, dessertrijst, eierdooier, eiwit, melk, peulvruchten, suiker en vanillestokje
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, gerookt spek, kaneelpoeder, konijnenbout, peper, appel-perenstroop, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, hüttenkäse, roomkaas, volle kwark, witte basterdsuiker en zout
Keuken: Belgisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, eiwit, frituurvet, gruyère, hollandse garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillontablet en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout
Keuken: Belgisch
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Toon alle 30 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar