Pascal Jalhay - Baru Belanda

Baru Belanda

Een ode aan de Indische keuken

Een boek van Pascal Jalhay

We hebben 226 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Baru Belanda, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken.


Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.


Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).


Aantekeningen bij dit boek

Bij de indexering heb ik er voor gekozen om de recepten die bekend zijn (of duidelijk afgeleid zijn) van gerechten die hun oorsprong kennen in het huidige Indonesië als Indonesisch te labelen. In het boek wordt consequent gesproken van Indische gerechten. Daarmee wordt gedoeld op de keuken die in Nederland is gegroeid binnen de gemeenschap van (nakomelingen van) de voormalige bewoners van Nederlands Indië die naar Nederland kwamen toen Indonesië zelfstandig werd. Die keuken is in mijn ogen voornamelijk nog gebaseerd op traditionele Indonesische recepten, maar in een aantal gevallen ook sterk beïnvloed door Nederlandse en internationale keukens. Welke term ook wordt gebruikt; dit boek bevat een zeer interessante verzameling van eigentijdse interpretaties van gerechten uit een van 's werelds interessantste culinaire tradities

- 25 dagen geleden door geplaatst .

Recepten uit Baru Belanda

Een greep uit de 226 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Acar van meneer Freeth

Ingrediënten:
bloemkool, courgette, saus voor acar, sperziebonen, ui, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Zalm in babi pangangstijl

Ingrediënten:
anijssterren, briochebrood, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gerookte zalmbuikjes met huid, kervel, knoflookpoeder, koriandercress, rijstazijn, tomatenketchup, uienpoeder, zoete sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Beslag voor groentebeignets

Ingrediënten:
bladselderij, ei, geelwortelpoeder, groentebouillonblokje, knoflook, maïzena, rijstemeel, sesamolie, water, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Urap dengan tempé Mendoan - Salade met tempé Mendoan

Ingrediënten:
bananenblad, citroenblad, garnalenpasta, geelwortel, ketjapsaus, knoflook, kokosnoot, kousenband, krokante tempé, laoswortel, palmsuiker, peper, rawit, rode chilipepers, rode kool, salamblaadjes, sjalot, spitskool, taugé, waterspinazie, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Es doger bandung - Bahan bahan doger

Ingrediënten:
balinese suiker, gefermenteerde rijst, granaatappel, ijsklontjes, jackfruit, kokosmelk, kue lapis, mango, merantisnippers, tapiocaparels, watermeloen, wit brood zonder korst en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
citroenrasp, langoustines en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bing

Ingrediënten:
bloem, bosui, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sambalmayonaise

Ingrediënten:
bladselderij, krokant gebakken uitjes, limoencress, mayonaise, pinda's, sambal badjak en zoete chilisaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Toon alle 226 recepten in dit boek