Recept uit Baru Belanda:
Terug naar Baru Belanda.
Baru Belanda recepten
Een ode aan de Indische keuken
Pascal Jalhay
Overzicht van alle recepten
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Gulai kambing - Gestoofd lams- of geitenvlees
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemompeulen, kokosmelk, kruidnagels, laoswortel, limoen, olie, sambal oelek, suiker en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- lamsvlees / geitenvlees
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Steak tartaar, naar keuze van rundvlees of geitenbokvlees, op indonesische wijze met mousse van geitenkaas
- Ingrediënten:
- augurk, bieslook, citroensap, citroenschil, geitenfilet, geitenhaas, geitenkaasschuim, gepofte nasi goreng, kappertjes, kruidenpasta, peterselie, rode chilipeper, runderfilet, runderhaas, sambal en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees / geitenvlees
Recept uit Baru Belanda:
Ketjapsaus
- Ingrediënten:
- knoflook, rawit, sjalot, xanthaangom en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Recept uit Baru Belanda:
Kokoscoulis
- Ingrediënten:
- citroengras, kokosrasp, melk, suiker en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Bumbu Bali - Balinese Kruidenpasta
- Ingrediënten:
- garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, knoflook, kokosolie, laoswortel, rode chilipeper en sjalot
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Tahu telor petis baru - Gevulde tahu met omelet, kiem- en spruitgroentenmix, garnalen-pindasausdressing, rijstkrupuk en grofgemalen pinda's
- Ingrediënten:
- citroensap, garnalenpasta, geroosterde pindas, kiem en spruitgroenten, knoflook, omelet, pindakaas, plantaardige olie, rijstvellen, sambal oelek, sjalot, suiker, zoete sojasaus en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- ei/omelet/frittata
Recept uit Baru Belanda:
Schelpdieren
- Ingrediënten:
- knoflook, maïsolie, mosselen, peper, rozemarijn, scheermessen, tapijtschelpen, tijm en witte wijn
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Salpicon
- Ingrediënten:
- boterbloem, gelatine en groentebouillon
- Keuken:
- Internationaal
Recept uit Baru Belanda:
Pindacrunch
- Ingrediënten:
- gefruite uitjes en pinda
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Laut sambal matah - Zeeuwse oester met rauwe sambal
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, knoflook, passievruchten, rawits, rode chilipepers, rode ui, zeeuwse oesters en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch / Nederlands
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Zalf van lontong
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, inktvisinkt, lontong, pandanblad en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rijst
Recept uit Baru Belanda:
Mango-ijs
- Ingrediënten:
- cortina, gelatineblaadjes, mangocoulis en suikerwater
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- ijs
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenpasta voor sateh lilith
- Ingrediënten:
- citroengras, geelwortel, gemberwortel, knoflook, laoswortel en sjalot
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Kencurmayonaise
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, eidooier, gembersiroop, kentjur, rode currypasta en sushi azijn
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus / mosterd
Recept uit Baru Belanda:
Kokossaus
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, geelwortel, gemberpoeder, knoflook, kokosolie, komijnzaad, korianderzaad, rijstebloem, rode chilipeper, santen en sjalot
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Crémeux van mais
- Ingrediënten:
- besengeh kruiden, boter, bruine suiker, ei, fijne kristalsuiker, gelatine, limoensap, slagroom en zoete mais
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Celeng geseng - In bambu op open vuur geroosterd gekruid varkensvlees
- Ingrediënten:
- bamboepijpen, bananenblad, bumbu bali, citroenblaadjes, kokosolie, salamblaadjes, varkensschouder, witte peper en zeezout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- varkensvlees
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Pepesan ikan 2019 - Gekruide vis met ingelegde gember, kruidenpasta en bumbugelei
- Ingrediënten:
- ingelegde gember, kokosolie, kruidenpasta, kruidenpastagelei en zeeduivelfilet
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:
Salam goreng telor nieuwe stijl - Sambal goteng met ei nieuwe stijl
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, cress, ei, eiwit, fijne suiker, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosvlokken, limoenrasp, limoensap, panko, plantaardige olie, sambal bajak, tomaten en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Kokoscrème
- Ingrediënten:
- gelatineblaadjes, kokosmelk, piña colada en zout
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
Recept uit Baru Belanda:
Ketjapsaus
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, javaanse suiker, knoflook, limoensap, rode chilipepers, sjalot en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Recept uit Baru Belanda:
Emulsie van selderij
- Ingrediënten:
- bleekselderij, gepasteuriseerd eiwit, groente, sushi-azijn, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:
Kue pisang - Bananen butter met spekkoek en parels van tapioca met sepia
- Ingrediënten:
- bananen, boter, ei, melk, slagroom en spekkoek
- Keuken:
- Indonesisch
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Bala bala - Groentebeignets
- Ingrediënten:
- beslag, paksoi, prei, rode paprika, sambalmayonaise, taugé, ui en witte kool
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegetarisch / groente
Recept uit Baru Belanda:
Hollandaise van betutu
- Ingrediënten:
- eidooier, gastrique, geklaarde boter en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Cumi-cumi - Pijlstaartinktvis gevuld met saté Liliyh, gebakken tentakels, inktvisringen betawi, zwarte zalf van lontong, frisse acar en rijstkroepoek met inktvisinkt`
- Ingrediënten:
- frisse acar, inktvisringen betawi, pijlstaartinktvis, rijstkroepoek met inktvisinkt, saté lilith en zwarte zalf van lontong
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Bapao - Gevulde gestoomde broodjes (variaties: neutraal, rood met meranti, groen met pandan, zwart met inktvisinkt)
- Ingrediënten:
- gist, kleurstof naar keuze, kristalsuiker, melk, patentbloem, water en zeezout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Recept uit Baru Belanda:
Zuuirkool dengdeng agee - Zuurkool met gekruid rundvlees, fijne groenten en krokante mie
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, baby-aubergines, bimi, groente, jackfruit, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, mie, plantaardige olie, runderlappen, sjalot en zuurkool
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / rundvlees
Recept uit Baru Belanda:
Kelor mesanten - Groen blad in milde kokossoep met specerijen en zeesla
- Ingrediënten:
- bananenblad, bumbu bali, citroenblaadjes, gemberwortel, kokosmelk, kokosolie, koriander, thaise basilicum, verse kokosnoot, zeesla en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Baru Belanda:
Lontong ayam seku - Gestoomde kleefrijst belegd met kip in kokossaus en krokante kippenhuid
- Ingrediënten:
- kippendijfilet, kippenhuid, kokossaus en lontong
- Keuken:
- Indonesisch / Japans
Recept uit Baru Belanda:
Citroenboter
- Ingrediënten:
- boter, citroengras, knoflook, oestersaus, peper en selderijzout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- samengestelde boter
Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:
Lumpia - Krokant horentje met geroerbakte groenten
- Ingrediënten:
- chilimayonaise, geraspte gemberwortel, groentevulling en loempiavellen
- Keuken:
- Zuid-Oostazië
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Ikan mangut - Vis in gele kokossaus
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, garnalenpasta, geelwortel, kabeljauwmoot, kemirinoten, kentjur, knoflook, kokoscrème, plantaardige olie, rode chilipepers, sjalotten, suiker, tamarinde en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenpastagelei
- Ingrediënten:
- gelatine en kruidenpasta
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Recept uit Baru Belanda:
Saté Lilith
- Ingrediënten:
- bananenblad, citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, gemberwortel, javaanse suiker, kabeljauwfilet, knoflook, kokosrasp, pascal jalhay, rawit en rode chilipeper
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
Recept uit Baru Belanda:
Gateau indeau - Koffiecake met avocado-botercrème en chocoladeglazuur
- Ingrediënten:
- avocado-botercrème, basterdsuiker, boter, chocoladeglazuur, ei, instantkoffiepoeder, water en zelfrijzend bakmeel
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- koek en gebak
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Acar bij ode aan rendang
- Ingrediënten:
- geelwortelpoeder, javaanse suiker, kaneelstokje, laurierblad, water en witte wijnazijn
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Chocoladeglazuur
- Ingrediënten:
- agar-agar, cacaopoeder, fijne kristalsuiker, slagroom en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / glazuur
Recept uit Baru Belanda:
Salade van gemarineerde sojabonen en peultjes
- Ingrediënten:
- edamamebonen, langoustinesaus, peultjes en sojabonen
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- salade
Recept uit Baru Belanda:
Kokosgel
- Ingrediënten:
- agar agarpoeder, citroenblad, citroengras, kokosmelk en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schuim/mousse/gelei / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Groentebouillon
- Ingrediënten:
- knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, peterselie, preiwit, tijm, tomaat, water, witte peper, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / bouillon
Recept uit Baru Belanda:
Crème van oester en haring
- Ingrediënten:
- azijn, druivenpitolie, eiwit, nieuwe haring en oesters
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:
Kroket sayur lodeh met pindamayonaise en serundeng
- Ingrediënten:
- kroketmassa, kruidenmengsel, paneer, salpicon en serundeng
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Kwartelborst
- Ingrediënten:
- bananenblad en kwartelborst
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Dranken / drinken uit Baru Belanda:
Jama kudu laos - Koffiedrank met laos en tamarinde
- Ingrediënten:
- citroensap, honing, indische moerbei, knoflook, koffiebonen, laoswortel, tamarinde, water en witte peper
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenpasta voor ode aan rendang
- Ingrediënten:
- geelwortelpoeder, gemberwortel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidenagel, laoswortel, rawit, rode chilipepers en sjalot
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Baru Belanda:
Otak otak - Vis in bananenblad
- Ingrediënten:
- bananenblad, kruidenpasta, limoen, radijs, zeebaars en zeekraal
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Sambal goreng hati - Gebakken kippenlevertjes
- Ingrediënten:
- garnalenpasta, kippenlevers, pindakaas, sambal oelek, tamarinde en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
Recept uit Baru Belanda:
Acar pompoen
- Ingrediënten:
- flespompoen en witte ui
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / groente
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Zalm in babi pangangstijl
- Ingrediënten:
- anijssterren, briochebrood, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gerookte zalmbuikjes met huid, kervel, knoflookpoeder, koriandercress, rijstazijn, tomatenketchup, uienpoeder, zoete sojasaus en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Crème van kaki
- Ingrediënten:
- gellan, kakisap en palmsuiker
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Ayam masak mosterd - Droge kip met mosterdsaus
- Ingrediënten:
- braadkip, citroensap, gladde mosterd, plantaardige olie, rode chilipepers, rode sjalot, sambal oelek, suiker, tamarinde, tomaten en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Kleefrijstrolletjes
- Ingrediënten:
- arboriorijst, bananenblad, bumbu voor ayam tuturuga, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kleefrijst, kokosmelk, pandanblad, sjalot, suiker, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rijst
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Sambal Goreng - Gebakken sambal met tempé
- Ingrediënten:
- arachideolie, biefstuk, extra zoete sojasaus, glasnoedels, javaanse suiker, knoflook, komkommer, laoswortel, rode chilipepers, rode ui, roerbakgroenten, runderbouillonblokje, salamblaadjes, tempé, witte rijst en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees
Recept uit Baru Belanda:
Pijlstaartinktvis
- Ingrediënten:
- azijn, pijlstaartinktvis, plantaardige olie en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Bumbu sambal boontjes
- Ingrediënten:
- chilipepers, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, knoflook, laoswortel en plantaardige olie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Recept uit Baru Belanda:
Groentevulling voor loempia of flensjes
- Ingrediënten:
- bieslook, bospeen, bosui, groene asperge, knoflook, kokosolie, koriander, taugé, witte kool en zout
- Keuken:
- Zuid-Oostazië
- Soort:
- vegan / groentevulling
Recept uit Baru Belanda:
Vulling voor kroket sayur lodeh
- Ingrediënten:
- bloemkoolroosjes, chinese kool, haricots verts, knoflook, kokosolie, kroketmassa, peper, rode paprika, rode ui, taugé, tempé, winterwortel en zeezout
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Nasi goreng met Zeeuwse schelpjes
- Ingrediënten:
- basis bumbu, rijst, ei, omeletrol, plantaardige olie, sambacrème, schelpdieren, serundeng en vinaigrette met zeevenkeltopjes
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rijst
Recept uit Baru Belanda:
Tahumamayonaise
- Ingrediënten:
- dijonmosterd, zijden tofu en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Recept uit Baru Belanda:
Sop kacang hijau - Koude soep met groene mungbonen
- Ingrediënten:
- bieslook, bouillon, cellofaannoedels, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortelpoeder, gemalen piment, gemberwortel, gepofte kemirinoten, groene mungbonen, knoflook, laoswortel, sjalot en taugé
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Baru Belanda:
Pindasaus
- Ingrediënten:
- gember, kippenbouillon, kippenvleugels, knoflook, kokosmeel, olie, pindakaas, sambal bajak, ui en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus / gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Sambal met trassi en limoen
- Ingrediënten:
- garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kokosolie, limoensap, rode chilipepers, sjalot, tomaten en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Recept uit Baru Belanda:
Keca[p vinaigrette
- Ingrediënten:
- citroensap, limoensap, rode chilipeper, sesamolie, sushi-azijn en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Recept uit Baru Belanda:
Rendang jerkey bij ode aan rendang
- Ingrediënten:
- honing, kruidenpasta en rundersukade
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees
Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:
Sambal goreng udang peteh de luxe- Sambal goreng van garnalen en petehbonen
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroensap, eetbare bloemblaadjes, fijn zeezout, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, minipaksoi, notenolie, passievruchtensap, passievruchtschil, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten, witte peper en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Vogelnestjes
- Ingrediënten:
- kataifideeg, kokosolie, poedersuiker en rode appel
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / deegwaren
Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:
Krokant horentje met geroerbakte groenten in flensjes
- Ingrediënten:
- chilimayonaise, flensjes, geraspte gemberwortel en groentevulling
- Keuken:
- Zuid-Oostazië
Recept uit Baru Belanda:
Tomatensaus
- Ingrediënten:
- basilicum, boter, citroensap, dragon, kervel, kookvocht van bonen, laurierblad, olijfolie, sjalot, tijm en tomatenblokjes
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Snack of tussendoortje uit Baru Belanda:
Rempejek - Krokante pindakoeken
- Ingrediënten:
- geelwortel, knoflook, kokoscrème, kokosolie, pinda's, rijstmeel, sjalot en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Gefermenteerde rijst (Tapé)
- Ingrediënten:
- bakkersgist, kleefrijst en kristalsuiker
- Soort:
- vegan / rijst
Recept uit Baru Belanda:
Paté bij ode aan rendang
- Ingrediënten:
- jus van rendang, kokosmelk, kokosolie en runderhart
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees / orgaanvlees
Recept uit Baru Belanda:
Sambal 2
- Ingrediënten:
- citroengras, garnalenpasta, javaanse suiker, kemirinoten, knoflooksap, kokosolie, laoswortel, rode chilipeper, salamblaadjes, tamarinde, ui, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Diner / nagerecht uit Baru Belanda:
Lapis legit - Spekkoek
- Ingrediënten:
- anijsblokjes, ei, kaneel, kardemomzaad, kristalbloem, kruidnagelpoeder, margarine, nootmuskaat, vanillesuiker en witte basterdsuiker
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Rijstkroepoek
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, inktvisinkt, kleefrijst, water en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rijst
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenpasta voor steak tartaar
- Ingrediënten:
- citroengras, ei, garnalenpasta, knoflook, kokosolie, sjalot, tomaat, witte wijnazijn en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Omelet
- Ingrediënten:
- bosui, knoflookpoeder, peper, tahu en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- eieren, kaas en zuivel
Recept uit Baru Belanda:
Lontong Meranti - Meranti lontong met gelakte paling
- Ingrediënten:
- crème fraîche, cress, lontong, merantisnippers, palingfilets, radijs en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rijst / bouillon / vis
Recept uit Baru Belanda:
Sambal tomaat
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosolie, laoswortel, rawit, tomaat en ui
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Vinaigrette van kaffir limoen
- Ingrediënten:
- kaffir limoenrasp, ongezouten pindas, sojasaus en sushi-azijn
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Recept uit Baru Belanda:
Sambal goreng met gefermenteerde sojabonen
- Ingrediënten:
- gefermenteerde sojabonen, knoflook, kokosolie, laoswortel, limoensap, rode chilipepers, rode uien, tahu en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Sambal udang peteh nasi hitam - Grote garnalen in pittige roomsaus op een bedje van petehbonen en zwarte rijst
- Ingrediënten:
- garnaal, knoflook, kokosolie, petehbonen, pittige roomsaus en plantaardige olie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Zachtgegaarde kabeljauw
- Ingrediënten:
- kabeljauwfilet, maiscress, kruiden en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Piccallily
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, komijnpoeder, korianderpoeder, mosterd, mosterdzaad, nootmuskaat, suiker, tomatenpuree en water
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vegan / saus
Recept uit Baru Belanda:
Zoetzure marinade
- Ingrediënten:
- citroengras, dressing, gemberwortel, korianderzaden, natuurazijn, rode chilipeper, suiker, water en witte peperkorrels
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / marinade
Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:
Kokosdessert met gesuikerde groenten
- Ingrediënten:
- cherrytomaten, citroengras, eiwit, frituurolie, gelatine, kokosrasp, kokosroom, poedersuiker, slagroom, suiker, truffelaardappeltjes en zout
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Roomijs van geparfumeerde rijst
- Ingrediënten:
- eidooier, pandanrijst, slagroom, suiker en volle melk
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- ijs
Recept uit Baru Belanda:
Serundeng
- Ingrediënten:
- arachideolie, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kokosrasp, korianderzaad, pinda’s, rode chilipeper en sjalot
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Snack of tussendoortje uit Baru Belanda:
Rempejek - Krokante macadamiakoeken
- Ingrediënten:
- geelwortel, knoflook, kokoscrème, kokosolie, macadamianoten, rijstmeel, sjalot en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:
Lumpur
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, kipvulling, kleefrijst, kokoscrème, pandanblad, water, witte basterdsuiker en zout
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Geitenkaasschuim
- Ingrediënten:
- kokosmelk, slagroom en verse geitenkaas
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Kecapsaus
- Ingrediënten:
- gellan, kippenbouillon, kokosmelk en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Bing
- Ingrediënten:
- bloem, bosui, plantaardige olie, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / pannenkoeken en flensjes
Recept uit Baru Belanda:
Makanan Laut - Oesters met gel van citroengras en kokoscrème
- Ingrediënten:
- citroengrasgel, haringkaviaar, kokoscrème, limoen en oesters
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Lawar cumi-cumi Gianyar - Salade van pijlstaartinktvis uit Gianyar
- Ingrediënten:
- chilipepers, garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, kemirinoten, kentjur, knoflook, kokosvruchtvlees, kousenband, krokant gebakken uitjes, laoswortel, pijlstaartinktvis, plantaardige olie, rawit, sjalot en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- salade / vis
Recept uit Baru Belanda:
Langoustines
- Ingrediënten:
- langoustines, olijfolie en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Makreel bumbu Bali met gado gado, sambal pure C, tomatencompote, bumbu Bali, pindacrème en acar van groenten
- Ingrediënten:
- acar campur, boontjes, bumbu bali, kecab-vinaigrette, komkommer, korenbloem, kwarteleitjes, limoenrasp, limoensap, makreelfilet, minikomkommer, pindacrème, radijs, rode chilipeper, sambal maison pure c, serundeng, tomatencompote en venkelkruid
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Kroepoek van nasi kuning
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, geelwortel, kleefrijst, kokosmelk en laoswortel
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Kipvulling voor bapao
- Ingrediënten:
- bosui, cashewnoten, kipgehakt, knoflook, kokosolie, laoswortel, salamblad, zoete sojasaus en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenmengsel voor saté
- Ingrediënten:
- citroengras, geelwortel, gemberwortel, gepofte kemirinoten, kaneelstokje, knoflook, kokosolie, korianderzaad, kruidnagelpoeder, laoswortel, rode chilipepers en sjalot
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Sambal 1
- Ingrediënten:
- citroengras, garnalenpasta, kemirinoten, knoflook, laoswortel, rijstolie, rode chilipeper, salamblaadjes, suiker, tamarinde, ui en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Recept uit Baru Belanda:
Schaaldierenjus
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kippenfond, knoflook, knolselderij, langoustinekoppen, noilly prat, plantaardige olie, prei, rode chilipeper, sambal maison, ui, venkelknol, witte port, witte wijn en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Baru Belanda:
Acar van meneer Freeth
- Ingrediënten:
- bloemkool, courgette, saus voor acar, sperziebonen, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / pickles
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Sambal goreng udang peteh - Sambal goreng garnalen met petehbonen
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, garnaal, javaanse suiker, knoflook, kokoscrème, laoswortel, petehbonen, plantaardige olie, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalotten, tamarinde, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Rijstcrème
- Ingrediënten:
- arachideolie, citroengras, gellan, gemberwortel, kokosmelk, pandanrijst, vissaus, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch / Duits
- Soort:
- condiment
Recept uit Baru Belanda:
Sambal maison
- Ingrediënten:
- citroenblad, citroengras, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, korianderzaad, maïsolie, rode chilipepers, rode ui, tomatenpuree en ui
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- condiment
Recept uit Baru Belanda:
Asinan buah - Zoetzuur van fruit en groenten
- Ingrediënten:
- aardappelzetmeel, ananas, appel, citroensorbet, flespompoen, gedroogde garnalen, geroosterde pindas, granaatappelpitten, knoflook, kokosazijn, komkommer, rode chilipepers, spitskool, suiker, taugé, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- salade
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Sateh Kambing de Luxe - Geroosterde en gemarineerde geitenrugfilet, kecap-gel, mangocrème, sambal van geitenlever
- Ingrediënten:
- geitenrugfilet, kecapgel, mangocrème, marinade voor geitenrug en sambal van geitenlever
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- geitenvlees
Dranken / drinken uit Baru Belanda:
Jamu kunyit assem - Drank met geelwortel en tamarinde
- Ingrediënten:
- citroengras, citroensap, geelwortel, gemberwortel, javaanse suiker, rietsuiker, tamarinde en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Inktvisringen betawi
- Ingrediënten:
- knoflook, peper, pijlstaartinktvis, plantaardige olie, rijstmeel, tapiocameel en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Specerijensiroop
- Ingrediënten:
- citroengras, citroenschil, gemberwortel, kardemonpeulen, kristalsuiker, kruidnagel, steranijs, vanillestokjes, witte peperkorrels, witte wijn en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Nasi gurih - Gekruide kokosrijst
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, kokosmelk, laoswortel, suiker en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rijst
Recept uit Baru Belanda:
Parels
- Ingrediënten:
- pandanblad, tapiocaparels en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- garnituur / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Gebakken langoustines met langoustinesaus, sambal maison, nasi kuning en gumbava-gel
- Ingrediënten:
- gehakte pindas, gunbava-gel, koriander, langoustines, langoustinesaus, nasi kuning, plantaardige olie, salade van gemarineerde bonen, sambal maison en schaaldierenjus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenmengsel voor kroket sayur lodeh
- Ingrediënten:
- gepofte kemirinoten, javaanse suiker, kokosroom, korianderzaad, laos, sambal oelek, trassipoeder en verse laurierblaadjes
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Sambal maison Pure C
- Ingrediënten:
- chilipeper, knoflook, limoenrasp, limoensap, maïsolie, rode ui, sjalot, tomatenpuree en zout
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Langoustines
- Ingrediënten:
- citroenrasp, langoustines en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Kipcrumble
- Ingrediënten:
- chilipoeder, garnalenpasta, kippendijen, plantaardige olie en zwarte knoflook
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Kaffirolie
- Ingrediënten:
- citroenmelisse, kaffir limoenschil en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Everybody was tahu fighting - Ravioli gevuld met tahu (gekookt of gefrituurd)
- Ingrediënten:
- cashewnoten, dille, edamamebonen, ei, gefermenteerde sojabonen, gele chilipeper, gerookt paprikapoeder, kokosolie, limoensap, oranje chilipeper, panko, peper, sambal tauco, sesamzaad, tofu, wontonvellen, zoete sojasaus en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / pasta/noodles
Recept uit Baru Belanda:
Flensjes
- Ingrediënten:
- bloem, ei, geraspte gemberwortel en water
- Keuken:
- Zuid-Oostazië
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
Recept uit Baru Belanda:
Langoustinesaus
- Ingrediënten:
- arachideolie, citroenblaadjes, limoenrasp, limoensap, pinda's, rode chilipepers, rode ui, sesamolie, sojasaus, sushi-azijn en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Krokante groenten
- Ingrediënten:
- bosui, kousenband, limoenolie, minipaksoi, taugé en witte kool
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Baru Belanda:
Saus voor acar
- Ingrediënten:
- aardappelzetmeel, citroengras, geelwortel, gemberwortel, knoflook, kokosolie, kristalsuiker, witte peper en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Snack of tussendoortje uit Baru Belanda:
Rempejek - Krokante pistachekoeken
- Ingrediënten:
- geelwortel, knoflook, kokoscrème, kokosolie, pistaches, rijstmeel, sjalot en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Sambal met tomaat
- Ingrediënten:
- citroenblad, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosolie, laoswortel, rawits, tomaten, ui en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Diner / nagerecht uit Baru Belanda:
Baba met specerijensiroop
- Ingrediënten:
- amandelmeel, bloem, boter, ei, gist, limoenrasp, melk, roomijs van geparfumeerde rijst, slagroom, specerijensiroop, spekkoek, suiker, wortellinten en zout
- Keuken:
- Indonesisch
Lunch / snack of tussendoortje uit Baru Belanda:
Perkedelburger
- Ingrediënten:
- aardappel, balsamicoazijn, basmatibuns, bloem, droog broodkruim, ei, eiwit, gesmoorde tomaat, korianderpoeder, knoflook, kokosolie, korianderzaad, nootmuskaat, paksoiblad, rode ui, rundergehakt, sambal tomaat, sjalot, tahunmayonaise, witte peper en zout
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Sateh Lilith - Saté van vis en garnalen
- Ingrediënten:
- citroen, citroenblaadjes, crème fraîche, garnalen, kokosrasp, koriander, kruidenpasta voor sateh lilith, palmsuiker, rode chilipeper, witte vis en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
Recept uit Baru Belanda:
Mangocrème
- Ingrediënten:
- boter, eidooier, gelatineblaadjes, mangosap en steranijs
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Paneer
- Ingrediënten:
- bloem, ei, paneermeel en panko
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- condiment
Recept uit Baru Belanda:
Acar - Zoetzuur
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, gemalen geelwortel, kruidnagels, natuurazijn, peperkorrels en suiker
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- condiment
Recept uit Baru Belanda:
Tomatencompote
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, oregano, rozemarijn, sambal maison, suiker, tijm, tomatenblokjes uit blik, ui, witte wijn en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / chutney/pickle/jam/compote
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Gado-gado - Groentesalade met pindasaus en krokante acar
- Ingrediënten:
- aardappel, citroensap, hardgekookt eiwit, haricots verts, kokosolie, komkommer, krokante acar, pindasaus, spitskool, taugé, zeezout en zijden tofu
- Keuken:
- Indonesisch
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Ayam tuturuga dengan nasi jaha - Kip in milde kokossaus met kleefrijstrolletjes
- Ingrediënten:
- boter, bumbu voor ayam tuturuga, ganzenvet, gemberwortel, kastanjechampignons, kippenbouten, kippenvet, kleefrijsrolletjes, kokossaus, sereh en zoete aardappel
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:
Sambal goreng udang peteh - Sambal goreng van garnalen en petehbonen
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroensap, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Dranken / drinken uit Baru Belanda:
Jamu Kunyit - Drank met geelwortel
- Ingrediënten:
- citroensap, geelwortel, honing, kokosolie, water en witte peper
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Bumbu ikan kembung - Gemarineerde makreel
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, emulsie van selderij, gemalen korianderzaad, gemberwortel, kaffir-olie, knoflook, laos, makreelfilet, palmsuikersiroop, rode chilipeper, salamblad, schuitjes van rood- en witlof, tempé, tomatenpuree, vinaigrette van kaffir limoen, witte ui, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vis
Recept uit Baru Belanda:
Kokossaus
- Ingrediënten:
- citroenbasilicum, citroenblaadjes, citroengras, kalamansisap, kippenfond, kokosmelk, muntblad, pandanblad, plantaardige olie, bladpeterselie, sjalot, venkelblad en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Fricassée babi
- Ingrediënten:
- arachideolie, bosui, foelie, garnalenpasta, gekookt varkensvlees, knoflook, kousenband, kruidnagel, peterselie, peultjes, sambal trassi, sjalot en witte peper
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- varkensvlees
Recept uit Baru Belanda:
Pakketje van enoki en gebrande chilipeper
- Ingrediënten:
- bieslook, enoki, koriander, paksoi, rode chilipeper, sesamzaad, taugé en zoute sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / groente / paddenstoelen
Recept uit Baru Belanda:
Bumbu voor ayam tuturuga
- Ingrediënten:
- gedroogde rode chilipepers, geelwortel, gemberwortel, gepofte kemirinoten, knoflook en rawit
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Piccallily van sambal boontjes
- Ingrediënten:
- bumbu samba boontjes, kousenband, paprika, peper, piccallily, sjalot, wortel en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus / groente
Recept uit Baru Belanda:
Acar campur
- Ingrediënten:
- azijn, geelwortel, gemberwortel, knoflook, rode chilipeper, suiker en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / pickles
Recept uit Baru Belanda:
Frozen meringue
- Ingrediënten:
- eiwit, kokosmelk, kristalsuiker en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- ijs
Recept uit Baru Belanda:
Urap dengan tempé Mendoan - Salade met tempé Mendoan
- Ingrediënten:
- bananenblad, citroenblad, garnalenpasta, geelwortel, ketjapsaus, knoflook, kokosnoot, kousenband, krokante tempé, laoswortel, palmsuiker, peper, rawit, rode chilipepers, rode kool, salamblaadjes, sjalot, spitskool, taugé, waterspinazie, wortel en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- salade
Recept uit Baru Belanda:
Basmatibuns
- Ingrediënten:
- basmatirijst, citroengras, gemberwortel, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, rijstebloem en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Roomijs van koffie Tubruk
- Ingrediënten:
- eidooier, gemalen koffiebonen, glucosesiroop, melk, melkpoeder, slagroom en suiker
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- ijs
Recept uit Baru Belanda:
Bapao - Gevulde gestoomde broodjes met briochedeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, gist, kristalsuiker, melk en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Recept uit Baru Belanda:
Sambal trassi
- Ingrediënten:
- chilipepers, garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, sjalot, trostomaat en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- condiment
Recept uit Baru Belanda:
Vinaigrette met zeevenkeltopjes
- Ingrediënten:
- peper, plantaardige olie, zeevenkelazijn, zeevenkelknopjes en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Soto ayam met crème van oester en haring, crumble van kip en zwarte knoflook
- Ingrediënten:
- borage, bosui, clarifique, crème van oester en haring, kipcrumble, kippensoep, pindacrunch, sotoschuim, taugé en zeekraal
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren / vis
Recept uit Baru Belanda:
Opties voor extra vulling
- Ingrediënten:
- gamba's, jonge bamboescheuten, kippendij, omeletreepjes en pepesan
- Keuken:
- Zuid-Oostazië
Recept uit Baru Belanda:
Garnalenvulling voor bapao
- Ingrediënten:
- bosui, gamba, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosolie en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Pindamayonaise
- Ingrediënten:
- mayonaise, pindakaas en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Soto ayam - Kippensoep
- Ingrediënten:
- bernagie, bosui, citroenblaadjes, citroengras, geelwortel, gemberwortel, kemirinoten, kippenbouillon, kippenvleugels, knoflook, korianderpoeder, laoswortel, sjalot, sojaolie, taugé, witte peper, zeekraal en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- soep/bouillon / gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Gado Gado Shaker 2.0 - Telor asin, krokante groenten, zwartwit kroepoek, kencurmayonaise, tempé, pindadressing
- Ingrediënten:
- bloem, citroenblad, citroengras, ei, eiwit, gemberwortel, inktvisinkt, kencurmayonaise, krokante groenten, panko, pindadressing, plantaardige olie, tempé, zoete sojasaus en zwartwit kroepoek
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- eieren, kaas en zuivel
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Burung puyuh betutu - Geroosterde kwartel met gekonfijt kwartelpootje, sambal goreng telor, krupuk van nasi kuning en kokosgel
- Ingrediënten:
- gekonfijte kwartelpootjes, gepofte witte rijst, hollandaise van betutu, kokosgel, kroepoek van nasi kuning, kwartelborst, piccallily van sambal boontjes, sambal boontjes en sambal goreng telor
- Keuken:
- Indonesisch / Frans
- Soort:
- gevogelte
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Ode aan de rendang - Gekruid droog gestoofd rundvlees op twee manieren
- Ingrediënten:
- acar, citroengras, geelwortel, kaneelstokje, kokosmelk, kokosolie, kruidenpasta, limoen, rendang jerkey, rendang pate, rundersucade en tamarinde
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees / bouillon
Recept uit Baru Belanda:
Pindacrème
- Ingrediënten:
- eiwit, kippenfond, maïsolie, pindakaas, sushi-azijn, xantana en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Omeletrol
- Ingrediënten:
- boter, ei, olie, peper, wakamepoeder en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- eieren, kaas en zuivel
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Bebek tanah - Eend in klei
- Ingrediënten:
- bambulianen, bananenblad, bumbu bali, cassaveblad, chamotteklei, citroenblaadjes, kokosmelk, palmblad, salamblad en tamme eend
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Dranken / drinken uit Baru Belanda:
The Botol - IJsthee
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, earlgreythee, gemberwortel, kaneelstokje, limoenchutney, muntijs, sinaasappel en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Sambalmayonaise
- Ingrediënten:
- bladselderij, krokant gebakken uitjes, limoencress, mayonaise, pinda's, sambal badjak en zoete chilisaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Pindasaus voor gado-gado
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, ongezoute pindas, sambal ulek, sjalot, tamarinde, zoete sojasaus en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Dranken / drinken uit Baru Belanda:
Jamu ketumbar - Groene jamu
- Ingrediënten:
- botersla, citroensap, geelwortel, gemberwortel, granny smith, komkommer en koriander
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / mosterd
Recept uit Baru Belanda:
Chilimayonaise
- Ingrediënten:
- groene chilipepers, javaanse suiker, knoflook, mayonaise, rijstazijn, rode chilipepers en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:
Es doger bandung - Bahan bahan doger
- Ingrediënten:
- balinese suiker, gefermenteerde rijst, granaatappel, ijsklontjes, jackfruit, kokosmelk, kue lapis, mango, merantisnippers, tapiocaparels, watermeloen, wit brood zonder korst en zoete gecondenseerde melk
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Bing met crème van eenden- en kippenlever, gebakken langoustine en geroosterde pinda's
- Ingrediënten:
- bing, boter, brandewijn, cognac, colorosozout, eendenlever, ei, gelatineblaadjes, kippenlever, langoustines, madeira, pindacrunch, pindasaus, rijstcrème, rode port, sjalot, witte port en zwarte knoflooklak
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
Snack of tussendoortje uit Baru Belanda:
Bakso met sojamayonaise - Indonesische gehaktballetjes met sojamayonaise
- Ingrediënten:
- bosui, bouillon, ei, geitengehakt, kipgehakt, knoflook, plantaardige olie, rijstebloem, rundergehakt, sjalot, sojamayonaise, wortel en zout
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Nasi kuning
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, geelwortel, gemberwortel, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, pandanbladeren, pandanrijst, rode chilipeper, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rijst
Recept uit Baru Belanda:
Gepofte witte rijst
- Ingrediënten:
- pandanblad, plantaardige olie, rijst en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / rijst
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Tempé Mendoan - Krokante tempé
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, bosui, geelwortel, gemalen korianderzaad, kentjur, knoflook, plantaardige olie, rijstmeel, sjalot, tempé, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Beslag voor groentebeignets
- Ingrediënten:
- bladselderij, ei, geelwortelpoeder, groentebouillonblokje, knoflook, maïzena, rijstemeel, sesamolie, water, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Baru Belanda:
Krokante rijstkoeken
- Ingrediënten:
- geelwortel, pandanblad en rijst
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Sambal goreng telor
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kwarteleieren, laoswortel, rode chilipepers, rode sjalot en tomaten
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- eieren, kaas en zuivel / saus
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenpasta
- Ingrediënten:
- garnalenpasta, gemberwortel, kemirinoten, knoflook, laoswortel, rode chilipeper, rode ui, sjalot, tamarinde, tomaten en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Recept uit Baru Belanda:
Zwarte knoflooklak
- Ingrediënten:
- donkere kippenjus, gemberwortel, mirin, sake, zoute sojasaus en zwarte knoflook
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Saté kambing en gulai kambing kecap - Geitensaté en saté van gegaard geitenvlees (gulai) met ketjapsaus
- Ingrediënten:
- geitenfilet, geitenstoofvlees, ketjapsaus, kokosolie, kokosroom, kruidenmengsel voor saté en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- geitenvlees
Recept uit Baru Belanda:
Garnering
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, banaan, inktvisinkt, melkchocolade, pure chocolade, suikerwater en tapiocaparels
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Zwartzuur van kip
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, braadkip, frisse rode wijn, kaneelstokje, kruidnagel, natuurazijn, nootmuskaat, plantaardige olie, rode ui, zoete sojasaus, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Serundeng
- Ingrediënten:
- citroengras, geelwortel, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosolie, kokosrasp, korianderzaad, laoswortel, salamblad, sjalot, tamarinde en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Sambalcrème
- Ingrediënten:
- citroensap, druivenpitolie, eidooier, limoensap, sambal maison, vissaus, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Gekonfijte kwartelpootjes
- Ingrediënten:
- citroenblad, citroengras, ganzenvet, geelwortel, gemberwortel, kentjur, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kwartelpootjes, laoswortel, rawit en salamblad
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Peteh "a la nage" - Stoofschotel van gemengde boontjes, gekaramelliseerde oesterzwam en citroenboter
- Ingrediënten:
- belugalinzen, bieslook, citroenboter, groentebouillon, jackfruit, kokosolie, krombekbonen, limabonen, mungbonen, oesterzwammen, tomatensaus, verse petehbonen, zout en zwarte bonen
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- stoofgerecht / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Krokante acar
- Ingrediënten:
- acar, glucose, isomaltose en suiker
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Daging smoor Java - Gesmoord rundvlees op Javaanse wijze
- Ingrediënten:
- knoflook, korianderpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, peper, runderlappen, sjalot, tomaat, water, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees / azijn
Recept uit Baru Belanda:
Pittige roomsaus
- Ingrediënten:
- garnalenpasta, knoflook, kokoscrème, laos, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipepers, rode paprika, salamblaadjes, sambal oelek, suiker, tamarindewater, ui en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Bumbu Bali - Balinese kruidenpasta
- Ingrediënten:
- arachideolie, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gember, knoflook, kruidenmengsel, laos, rode chilipeper, sojasaus, sushi-azijn, tomatencompote en ui
- Keuken:
- Indonesisch
Recept uit Baru Belanda:
Clarifique
- Ingrediënten:
- eiwit, kipgehakt en specerijenpasta
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Rijstsorbet
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, glucosestroop, javaanse suiker, kaneelstokje, kokosmelk, pandanblad, pisang ambon, rijst en zout
- Soort:
- vegan / ijs
Recept uit Baru Belanda:
Koolstoofpot
- Ingrediënten:
- citroenblad, citroengras, geelwortelpoeder, gemberwortel, kemirinoten, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, laoswortel, rode chilipepers, sjalot, spitskool en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Baru Belanda:
Geitenvulling voor bapao
- Ingrediënten:
- bosui, geitenbokgehakt, knoflook, kokosolie, laos, sambal tomat, ui, zoete sojasaus en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- geitenvlees
Recept uit Baru Belanda:
Pindacrunch
- Ingrediënten:
- gebakken uitjes en pinda's
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / noten
Recept uit Baru Belanda:
Lak van soja en sesam
- Ingrediënten:
- anijsster, citroengras, gemberwortel, mirin, sesamolie, sjalot, sushi-azijn, zonnebloemolie en zoute sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Soto ayam
- Ingrediënten:
- anijsster, citroenblad, citroengras, gemberwortel, kaffirlimoen, kaneelstokje, kipkarkassen, knoflook, rode chilipepers, ui en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Baru Belanda:
Marinade voor geitenrug
- Ingrediënten:
- chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kokosmelk, palmsuiker, sesamzaad en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / marinade
Recept uit Baru Belanda:
Gastrique voor hollandaise van betutu
- Ingrediënten:
- citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gemberwortel, kentjur, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laoswortel, nootmuskaat, rawit, salamblaadjes, sjalot en witte wijn
- Keuken:
- Indonesisch / Hongaars
Snack of tussendoortje uit Baru Belanda:
Rempejek - Krokante cashewkoeken
- Ingrediënten:
- cashews, geelwortel, knoflook, kokoscrème, kokosolie, rijstmeel, sjalot en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Tempé
- Ingrediënten:
- knoflook, plantaardige olie, tempé, ui en zoete sojasaus
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Tempé
- Ingrediënten:
- tempé en zonnebloemolie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Pindadressing
- Ingrediënten:
- kokosmelk, pinda’s en sesamolie
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Avocado-botercrème
- Ingrediënten:
- avocado, boter, fijne kristalsuiker en slagroom
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- glazuur
Recept uit Baru Belanda:
Basis bumbu
- Ingrediënten:
- citroengras, gemberwortel, knoflook, maïsolie, peper, rode chilipeper, rozemarijn, tijm en witte wijn
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Citroengrasgel
- Ingrediënten:
- agar-agar, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, javaanse suiker en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- schuim/mousse/gelei / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Jus van kokos, citroengras en korianderwortel
- Ingrediënten:
- banaansjalot, citroenblad, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, korianderwortel, laoswortel, limoen en rode chilipeper
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Recept uit Baru Belanda:
Gumbava-gel
- Ingrediënten:
- agar-agar, citras, kaffirlimoen en suikerwater
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / saus
Dranken / drinken uit Baru Belanda:
Cendol - ijskoud drankje met specerijensiroop
- Ingrediënten:
- javaanse suiker, kaneelstokje, kokosmelk, parels, poedersuiker, vanillestokje en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Surf & Turf - Langoustine, soto ayam, kip. krokante rijstkoeken en crème van kaki
- Ingrediënten:
- bloemen, crème van kaki, kippenvleugels, krokante rijstkoeken, langoustines, rode chilipeper, soto ayam, taugé en uitjes
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte / schaal- en schelpdieren
Recept uit Baru Belanda:
Sayurcrème
- Ingrediënten:
- gellan, sayur lodeh en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Recept uit Baru Belanda:
Kipvulling voor lumpur
- Ingrediënten:
- geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen koriander, kemirinoot, kipfilets, kokosolie, kokosrasp, laospoeder, rode ui, water, witte peper en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Iga sapi penyet en sambal terasi - Rib roast met sambal trassi
- Ingrediënten:
- azijn, knoflook, laoswortel, plantaardige olie, runderspareribs, salamblaadjes, sambal trassi, sjalot, tamarindewater en water
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees
Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:
Kokossouflé met een crémeux van mais, kokoscoulis en frozen meringue
- Ingrediënten:
- aardappelzetmeel, crémeux van mais, eiwit, frozen meringue, kokoscoulis, kokosrasp, maïzena en suiker
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Sojamayonaise
- Ingrediënten:
- arachideolie, citroensap, dijonmosterd, donkere sojasaus, eidooier, peper, witte wijnazijn en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- saus
Bijgerecht uit Baru Belanda:
Zwartwit kroepoek
- Ingrediënten:
- inktvisinkt, plantaardige olie en tapiocaparels
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan
Recept uit Baru Belanda:
Rendang met pakketje van paksoi, mango-ijs en jus van kokos en sereh
- Ingrediënten:
- jus van kokos citroengras en korianderwortel, koolstoofpot, lak van soja en sesam, mango-ijs en pakketje van enoki en gebrande chilipeper
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- stoofgerecht / vegan
Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:
Soufflé van de koning van de vruchten - Duriansoufflé, roomijs van koffie Tubruk
- Ingrediënten:
- duriansap, eidooier, eiwit, maïzena, poedersuiker, roomijs van koffie tubruk, suiker en volle melk
- Keuken:
- Indonesisch
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Ayam paniki Ambon - Hete kip van Ambon
- Ingrediënten:
- boontjes, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gemberwortel, kenarinoten, kippendijvlees, knoflook, kokosmelk, plantaardige olie, rode lombok, sjalot, tamarindepasta, witte rijst en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Sayur lodeh - Sayurcrème, acar pompoen, zoetzure marinade en zachtgegaarde kabeljauw
- Ingrediënten:
- acar pompoen, acat pompoen, banaansjalot, citroenblaadjes, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, petehbonen, rode chilipeper, sayurcrème, winterpeen, zachtgegaarde kabeljauw en zoerzure marinade
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- groente / vis
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenmengsel voor otak otak
- Ingrediënten:
- citroengras, kokosnootvruchtvlees, kemirinoten, kentjur, knoflook, limoen, sjalot, zeekraal en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:
Ayam taliwang Lombok - Geroosterde kip uit Lombok
- Ingrediënten:
- citroen, garnalenpasta, javaanse suiker, kentjur, kip, knoflook, plantaardige olie, rawit, rode chilipepers, sjalot, tomaat, water en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Baru Belanda:
Kruidenmengsel voor zuurkool dengdeng agee
- Ingrediënten:
- citroengras, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laoswortel, salamblaadjes en tamarinde
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Recept uit Baru Belanda:
Ingelegde gember
- Ingrediënten:
- gemberwortel, koriander, kristalsuiker, rijstazijn, rozensiroop en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Sambal van geitenlever
- Ingrediënten:
- chilipepers, citroenblad, garnalenpasta, gemberwortel, kokosmelk, palmsuiker, plantaardige olie, sambal van geitenlever, snijbonen en ui
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- geitenvlees / orgaanvlees / condiment
Recept uit Baru Belanda:
Sop rambutan - Koude vruchtensoep met vogelnestjes en rijstsorbet
- Ingrediënten:
- basilicum, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, javaanse suiker, rambutan, sodawater, spekkoeklikeur, vruchtensoep, water, wodka en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- vegan