Seppe Nobels - Een kookboek.

Een kookboek.

450 klassiekers

Een boek van Seppe Nobels

We hebben 503 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Een kookboek., online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode - of beter : groene - draad in dit culinaire verhaal. Dit boek is het resultaat van tien jaar koken, zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken. Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren, maar ook 'vergroenen'. Alle recepten in dit unieke boek krijgen bovendien een NutriScore®. Dit systeem werd door voedingsexperts ontwikkeld en toont in een oogopslag of een product of recept goed voor je is of dat je er beter met mate van eet.

Een onmisbare groentekookbijbel voor al wie van lekker gezond houdt.

  • Het groentekookboek van het jaar - Seppe Nobels bewijst dat groenten veel meer zijn dan bordvulling. Hij verwerkt ze in krachtige, hedendaagse bereidingen en laat zien hoe divers en lekker je ermee kunt koken. In restaurant Graanmarkt 13 is het telkens uitkijken naar de gezonde lichte combinaties die hij heeft bedacht.

Aantekeningen bij dit boek

Seppe Nobels “een kookboek” is een origineel en zeer creatief boek met een sterk accent op groentebereidingen. Veel recepten zijn veganistisch. Veel andere vegetarisch, maar daarin houdt Nobels een streng regime aan. Zodra er boter, honing, kaas en dergelijke aan te pas komen beschouwt hij een recept niet meer als vegetarisch. In de indexering ben ik niet zo streng geweest. Dergelijke recepten zijn algemeen wel als vegetarisch aan te merken en daar heb ik me aan gehouden.
Een andere afwijking van Nobels recepten is dat ik de meeste specifieke aanduidingen van de herkomst die Nobels gebruikt weg laat. Dus geen “Mechelse asperges” maar simpel “asperges”. Geen “lokale honing” maar “honing”. Dat is wellicht niet altijd consequent gedaan (bv pladijs i.p.v. schol heb ik als authentiek Vlaams laten staan).
Verder is in het kookboek niet aangegeven of een gerecht bedoeld is als hoofdgerecht of bijgerecht en of het geschikt is voor diner of lunch (of iets anders). Ik heb daar een eigen interpretatie aan gegeven hetgeen geen garantie is dat ik het altijd goed inschat.

Thom de Beer

- meer dan een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Een kookboek.

Een greep uit de 503 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Steak tartaar met gembermayonaise en kropsla

Ingrediënten:
gembermayonaise, koriander, limoensap, limoenzest, nori, onglet, rode chilipeper, rode ui, runderbavette, sesamolie, sesamzaad, slaharten en sojasaus

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Koolrabisalsa met jonge schapenkaas

Ingrediënten:
blanke rozijnen, citroensap, gekonfijte tomaten, groente, jonge schapenkaas, koolrabi, lente-ui, peper, piment d'espelette, tuinkers, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Blauwe bessenmuffin met zure room

Ingrediënten:
bakpoeder, blauwe bessen, boter, bruine rietsuiker, eetbare bloesems, ei, limoenzest, melk, speltbloem, sumak, zelfrijzend bakmeel en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Canard à l'orange

Ingrediënten:
aardperen in de schil, belgische mosterd, boter, fleur de sel, grand marnier, kruidnagel, laurier, peper, sinaasappel, sinaasappelzest, tijm, wilde eend, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch uit Een kookboek.:

Groene clubsandwich

Ingrediënten:
basilicummayonaise, ei, gedroogde tijm, groene tomaten, jonge spinazie, knoflookolie, koolrabi, limoenzest, peper, radijsloof, sesamzaad, sjalotten, waterkers en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hazenrug 'harlequin' met pastinaak en savooikool

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, hazenruggen, knoflook, laurier, melk, pastinaken, peper, room, saus bij hazenrug, savooiekool, tijm, walnoten en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / wild / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Karnemelkijs

Ingrediënten:
glucose, glucosepoeder, karnemelk, limoensap, stabilisator, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Ossobuco à la Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gremolata, kalfsschenkel, knoflook, opgelegde tomaten, peper, salie, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Selderijroomsoep

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, boter, citroen, groene soepselderij, groentebouillon, hazelnootboter, jeneverbessen, jonge spinazie, knoflook, kruidnagels, laurier, peper, steranijs, tijm, ui, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / nagerecht uit Een kookboek.:

Chocolademousse

Ingrediënten:
belgische fondantchocolade, cacaopoeder, ei, fleur de sel, natuurazijn, room en suiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Basisrecept pompoensoep

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, garam masala, groentebouillon, knoflook, laurier, peper, sinaasappel, tijm, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte wortelen met geitenkaas en wasabi-erwten

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, fleur de sel, franse sjalot, jonge geitenkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, melk, olijfolie, paarse wortel, peper, steranijs, tijm, wasabi-erwten en waterkers

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Courgette met tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, belgische mosterd, boter, cayennepoeder, droge sherry, gedroogde tijm, gele courgette, groene courgette, knoflook, knoflookolie, laurier, peper, sesamzaad, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Toon alle 503 recepten in dit boek