Seppe Nobels - Een kookboek.

Een kookboek.

450 klassiekers

Een boek van Seppe Nobels

We hebben 503 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Een kookboek., online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode - of beter : groene - draad in dit culinaire verhaal. Dit boek is het resultaat van tien jaar koken, zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken. Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren, maar ook 'vergroenen'. Alle recepten in dit unieke boek krijgen bovendien een NutriScore®. Dit systeem werd door voedingsexperts ontwikkeld en toont in een oogopslag of een product of recept goed voor je is of dat je er beter met mate van eet.

Een onmisbare groentekookbijbel voor al wie van lekker gezond houdt.

  • Het groentekookboek van het jaar - Seppe Nobels bewijst dat groenten veel meer zijn dan bordvulling. Hij verwerkt ze in krachtige, hedendaagse bereidingen en laat zien hoe divers en lekker je ermee kunt koken. In restaurant Graanmarkt 13 is het telkens uitkijken naar de gezonde lichte combinaties die hij heeft bedacht.

Aantekeningen bij dit boek

Seppe Nobels “een kookboek” is een origineel en zeer creatief boek met een sterk accent op groentebereidingen. Veel recepten zijn veganistisch. Veel andere vegetarisch, maar daarin houdt Nobels een streng regime aan. Zodra er boter, honing, kaas en dergelijke aan te pas komen beschouwt hij een recept niet meer als vegetarisch. In de indexering ben ik niet zo streng geweest. Dergelijke recepten zijn algemeen wel als vegetarisch aan te merken en daar heb ik me aan gehouden.
Een andere afwijking van Nobels recepten is dat ik de meeste specifieke aanduidingen van de herkomst die Nobels gebruikt weg laat. Dus geen “Mechelse asperges” maar simpel “asperges”. Geen “lokale honing” maar “honing”. Dat is wellicht niet altijd consequent gedaan (bv pladijs i.p.v. schol heb ik als authentiek Vlaams laten staan).
Verder is in het kookboek niet aangegeven of een gerecht bedoeld is als hoofdgerecht of bijgerecht en of het geschikt is voor diner of lunch (of iets anders). Ik heb daar een eigen interpretatie aan gegeven hetgeen geen garantie is dat ik het altijd goed inschat.

Thom de Beer

- meer dan een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Een kookboek.

Een greep uit de 503 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Varkensham met ertwjes en wortelen

Ingrediënten:
boter, citroenzest, doperwten, fleur de sel, groentebouillon, jonge toppen van erwtenplant, jonge worteltjes, peper, tijm en varkenshammetjes

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Bouillon van bospaddenstoelen en spruiten

Ingrediënten:
bladerdeeg, bospaddenstoelen, boter, eidooier, groentebouillon, knoflook, laurier, peper, piment d'espelette, prei, sesamzaad, sjalotten, spruiten, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, bruine fond, crème de cassis, rode wijn en sjalot

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Vissalade

Ingrediënten:
bieslook, dragon, dragonazijn, ei, kervel, knoflookolie, koolrabi, kropsla, mayonaise, peper, piment d'espelette, rode poon, sjalot, venkelknol, wijting, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Fideua in schaaldierenbouillon met bonen en tomaat

Ingrediënten:
arachideolie, citroentijm, citroenzest, fleur de sel, gerookt paprikapoeder, kerstomaat, knoflookolie, rozemarijn, schaaldierenbouillon, snijbonen, sperziebonen, zout en zwarte fideua

Keuken:
Spaans / Belgisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lamsoor met bonen, zeekraal en krokant roggebrood

Ingrediënten:
boter, boterbonen, dragon, groentebouillon, knoflook, krokant roggebrood, lamsoor, peper, peulen, prinsessenbonen, rode ui, tijm, tuinbonen, zeekraal en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Schorsenerendip

Ingrediënten:
augurk, eidooier, kappertjes, kappertjesvocht, mosterd, schorseneren, tabasco, worcestershiresaus en zonnebloemolie

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Bouillon van gegrilde wintergroenten

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, chilisaus, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, pastinaak, rapen, rode ui, sriracha, steranijs, tijm, tomatenpuree, vadouvan, venkelblad, venkelknol en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Knolselderij in zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, eiwit, fleur de sel, grof zeezout, knoflookolie, knolselderij en peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Een kookboek.:

Madeleines Groenmarkt 13

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakpoeder, bloem, boter, ei, honing, limoenzest, suiker en vanillestokjes

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gazpacho van komkommer en zuring

Ingrediënten:
groene chilipeper, groene paprika, ijsblokjes, knoflook, knoflookolie, komkommer, mosterdzaad, peper, sjalot, suiker, venkelknol, witte wijnazijn, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Venkel uit de oven met salie en citrus

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, dederolie, fleur de sel, groene salie, paarse salie, peper, sinaasappelsap, sinaasappelzest, tijmbloemen, venkelknollen en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van duif

Ingrediënten:
bleekselderij, bospaddenstoelen, boter, calvados, duiven, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, mager rundgehakt, pastinaak, peper, prei, tijm, venkelknol, wortel, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Vanille-ijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, room, suiker en vanillestokken

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Chili zonder vlees

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, cacaopoeder, champignons, chilipeper, chilipoeder, coeur du boeuf tomaat, fleur de sel, gedroogde kidneybonen, knoflookolie, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, limoenzest, mais, marjolein, peper, prei, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Toon alle 503 recepten in dit boek