Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:
Basisrecept preibouillon
- Ingrediënten:
- boter, groene selderij, knoflook, laurier, prei, tijm, ui, wortelen en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Vind de smakelijkste recepten in uw eigen kookboeken.
We hebben 503 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken uw kookboeken, zoals Een kookboek., online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.
Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode - of beter : groene - draad in dit culinaire verhaal. Dit boek is het resultaat van tien jaar koken, zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken. Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren, maar ook 'vergroenen'. Alle recepten in dit unieke boek krijgen bovendien een NutriScore®. Dit systeem werd door voedingsexperts ontwikkeld en toont in een oogopslag of een product of recept goed voor je is of dat je er beter met mate van eet.
Een onmisbare groentekookbijbel voor al wie van lekker gezond houdt.
Seppe Nobels “een kookboek” is een origineel en zeer creatief boek met een sterk accent op groentebereidingen. Veel recepten zijn veganistisch. Veel andere vegetarisch, maar daarin houdt Nobels een streng regime aan. Zodra er boter, honing, kaas en dergelijke aan te pas komen beschouwt hij een recept niet meer als vegetarisch. In de indexering ben ik niet zo streng geweest. Dergelijke recepten zijn algemeen wel als vegetarisch aan te merken en daar heb ik me aan gehouden.
Een andere afwijking van Nobels recepten is dat ik de meeste specifieke aanduidingen van de herkomst die Nobels gebruikt weg laat. Dus geen “Mechelse asperges” maar simpel “asperges”. Geen “lokale honing” maar “honing”. Dat is wellicht niet altijd consequent gedaan (bv pladijs i.p.v. schol heb ik als authentiek Vlaams laten staan).
Verder is in het kookboek niet aangegeven of een gerecht bedoeld is als hoofdgerecht of bijgerecht en of het geschikt is voor diner of lunch (of iets anders). Ik heb daar een eigen interpretatie aan gegeven hetgeen geen garantie is dat ik het altijd goed inschat.
Thom de Beer
Een greep uit de 503 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:
Recept uit Een kookboek.:
Recept uit Een kookboek.:
Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:
Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:
Recept uit Een kookboek.:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:
Recept uit Een kookboek.:
Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:
Diner / lunch uit Een kookboek.:
Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:
Recept uit Een kookboek.:
Recept uit Een kookboek.:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:
Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:
Recept uit Een kookboek.:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.: