Met Gort de Boer op
de wondelrlijke avonturen van twee fijnproevers op een zoektocht naar de Hollandse Keuken
Een boek van I. Gort, Ija Gort, Ilja Gort en Jonnie Boer
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Met Gort de Boer op, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Wat wijnboer Ilja Gort en topkok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle gemeen hebben, is niet alleen hun liefde voor prachtig eten en mooie wijnen, maar ook de liefde voor eerlijke producten. Beiden doen zij geen concessies, maar maken louter en alleen topkwaliteit.
Levend in zowel Frankrijk als Nederland, vraagt Ilja Gort zich af waarom de Franse en de Nederlandse eetcultuur zo intens verschillen. Hij neemt dienst bij Jonnie Boer en samen met de grote chef gaat hij op zoek naar antwoorden. Zij ontmoeten een bont gezelschap van over het algemeen weinig toeschietelijke vrijbuiters, die zich bekwamen in jagen, villen, snoeken en andere onalledaagse activiteiten.
Na zijn bestseller Leven als Gort in Frankrijk schetst Ilja Gort in Met Gort de Boer op via humoristische verhalen een verrassend beeld van de Hollandse eet- en drinkgewoontes. Jonnie Boer vertaalt Hollandse klassiekers naar verrukkelijke recepten om zelf te maken. Begeleid door bijzondere wijnadviezen van vinologe Thérèse Boer en wijnboer Ilja Gort.
Over Met Gort de Boer op schreef de pers:
‘Geweldig. Smakelijk, gedurfd en prachtig gecombineerd. Dit boek moet gewoon op de middelbare school tot verplichte literatuur worden verklaard.’ De Telegraaf
‘Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een punt aan kunnen zuigen.’ De Volkskrant
Ilja Gort schrijft buitengewoon geestig. Zijn boek leest als een trein.’ AD/Utrechts Nieuwsblad
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.