Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Noma

tijd en plaats in de Nordic keuken

Een boek van Ditte Isager en René Redzepi

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Noma, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Vormgeving

Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke foto’s van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.


Aantekeningen bij dit boek

Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.

- meer dan 8 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Noma

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Rodebietengranita en lievevrouwenbedstromousse

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, eiwitten, fondantpoeder, gedroogde rozenbottels, gedroogd lievevrouwebedstro, gelatine, glucose, rodebietensap, rozenbottelazijn, rugosa-rozenblaadjes, slagroom, suiker, suikersiroop en zoethout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Gestoomd eiwit en berkenwijn, wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
berkenwijn, boter, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eieren, eiwitten, kippenbouillon, prei, sjalotje, truffel van gotland, ui, wilde paddestoelen, witte wijn, wortel en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma 1 notitie

Recept uit Noma:

Langoustines en zeesmaken

Ingrediënten:
boter, citroensap, druivenpitolie, langoustines, oesters, peterselie, roggebrood en rood zeewier

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Bouillon van gestoomd berkenhout, cantharellen en verse hazelnoten

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenhout, boter, bouillon, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, hazelnoten, kippenbouillon, levensboomkegeltjes, witte wijn, zout en zwarte theebladeren

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Uien en blauwe bessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, blauwe bessen, blauwebessensap, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, honing, peterselie, sjalotje, suiker, tijm, witte uien en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Haas, hout en beukennootjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

spinazie gestoomd in thee

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dilleblaadjes, jonge spinazie, kervel, lavasblaadjes, lievevrouwebedstro, melganzenvoet, oude kaas, peper, peterselie, verbena, water, witbrood, zout en zwarte thee

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Noma:

Hartige koekjes met spek en zwarte bessen

Ingrediënten:
azijnpoeder, bakpoeder, bloem, boter, dennenscheuten, ei, gerookt spek, isomalt, klaverzuring, roggemeel, zout en zwarte bessen

Soort:
vlees / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode bosbessen en hooiroom

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, eieren, gelatineblaadjes, hazelnootolie, hooi, invertsuiker, melk, mosterdolie, rodebosbessenpuree, room, suiker, water en wortels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Gepocheerde eieren met radijsjes

Ingrediënten:
azijn, boter, eieren, gele radijsjes, honing, rodebessenwijn, rode radijsjes, spinazie, verbenablaadjes, water, witte radijsjes, zeesla en zwarte radijsjes

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kruidentoast met tarbotkuit

Ingrediënten:
azijnpoeder, berkenhoutsnippers, boter, ciabattabrood, citroensap, druivenpitolie, fluitenkruid, hooi, kervel, maltodextrine, randjesbloem, rucolabloemen, tarbotkuit, water, winterkers en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aebleskiver en azijnmeringues

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water en zout

Soort:
vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek