Noma
tijd en plaats in de Nordic keuken
We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Noma , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Vormgeving
Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke fotos van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.
Aantekeningen
bij dit boek
Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.
- meer dan 9 jaar geleden door Peter Bakker geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Noma
Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, azijn, bietensap, diepzeegarnalen, druivenpitolie, rabarber, rabarbersap, suikersiroop, vetkruidblaadjes, water, zeeraketblaadjes, zeesla, zout en zoutmeldeblaadjes
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, bloemkool, boter, eendenvet, honing, jeneverbessen, kalfszwezerik, kippengelei, laurierblaadjes, peper, peterselie, preistengels, rodebessenwijn, rood zeewier, tijm, water, waterkers, wittewijnazijn, wortelstengels, zeesla en zout
Soort: vlees / gevogelte
Ingrediënten: allesbinder, appel-balsamicoazijn, boter, dragon, druivenpitolie, jeneverbessen, karwijzaad, kippengelei, klaverzuring, knoflook, mierikswortel, mosterdolie, roggebrood, runderfilet, sjalotje en zout
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, honing, rodebessenwijn, spinazie, tabotvin, tarbotwang, verbenablaadjes, water, witte asperges en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelen, appelhoutsnippers, berkenwijn, bleekselderij, boter, champignons, donker bier, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde paddenstoelen, gedroogde verbena, hooi, kippenbouillon, prei, tijm, ui, varkensstaarten, vitelote-aardappelen, water en wortel
Soort: vlees
Ingrediënten: 00-bloem, agar-agar, appels, bier, bieten, boteremulsie, eekhoorntjesbroodolie, fijn keukenzout, gelatine, kippengelei, lievevrouwebedstro, mout, rodebietensap, rozenbottelazijn, rozenbottelessence, rugosa-rozenblaadjes, runderribstuk, tijm, uienbouillon en vleesnat
Soort: vlees
Ingrediënten: allesbinder, amsoi, appel-balsamicoazijn, bindsla, bloemkool, boter, daslookkappertjes, druivenpitolie, ei, kippengelei, knoflook, lamsborst, lamsgelei, peterselie, raapzaadolie, radicchio, rucola, sjalot, water, waterkers en zout
Soort: vlees / gevogelte
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, honing, rozenbottelazijn, rozenbottels, vlierbessen, water en zee-egels
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, druivenpitolie, kippengelei, lisdodden, moutpoeder, room, tijm, varkensnek, viooltjesessence, voorjaarsviooltjes en water
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, appelaquavit, bloem, druivenpitolie, gerookt varkensvet, gist, knoflook, melk, ölandmeel, roggemeel, tarwemeel, ui, varkenszwoerd, volkorenmeel, water, zout, zuurdesemstarter en zweedse geitenboter
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: aardappel, aardpeer, babypreitjes, bier, bloem, boter, fijn zout, hazelnootpoeder, knolselderij, mierikswortelsap, moutmeel, peterseliewortel, peterseliewortelblaadjes, radijsjes, room, suiker, water, wortelgroen en worteltjes
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, dijonmosterd, druivenpitolie, eieren, gele bieten, Oost-Indische kers bloemen, oost-indische kers vruchtjes, paardenbloemen, vlierbessensiroop, water en zeekoolzaden
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruimels, droge witte wijn, hooi, koningskrabscharen, mosselen, peper, prei, room, sjalotje, tijm, water, witte wijn en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
1 notitie
Ingrediënten: appel, appel-balsamicoazijn, bloem, boter, daslookkappertjes, dragon, fluitenkruid, gellangom, hooi, kippengelei, mineraalwater, peterselie, rendierlende, rendierschouder, room, selderijknol, sjalotjes, venkelzaad, water, zevenblad, zoethout en zout
Soort: vlees / wild
Ingrediënten: boter, gerookte kaas, ingelegde dille, kippenvellen, roggebrood, room, snotolfkuit, volle melk en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel
Soort: wild / gevogelte
Ingrediënten: boter, ciderazijn, druivenpitolie, eikhaas, gemalen karwijzaad, kippengelei, klaverzuring, mineraalwater, raapzaadolie, rode bosbessen, room, suiker, varkensbloed en zout
Soort: vlees / gevogelte
Ingrediënten: beenmerg, citroensap, daslookkappertjes, druivenpitolie, eiwitten, kalfsborst, kippenbouillon, peterselie, tijm, tijmbloempjes, water, zittauer-uien, zout en zoutvlokken
Soort: vlees
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, berkenhout, boter, bouillon, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, hazelnoten, kippenbouillon, levensboomkegeltjes, witte wijn, zout en zwarte theebladeren
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: berkenwijn, boter, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eieren, eiwitten, kippenbouillon, prei, sjalotje, truffel van gotland, ui, wilde paddestoelen, witte wijn, wortel en zout
Soort: gevogelte
Toon alle 96 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021549859
ISBN10
9021549859
Andere uitgaven
9789057204029