Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Noma

tijd en plaats in de Nordic keuken

Een boek van Ditte Isager en René Redzepi

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Noma, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Vormgeving

Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke foto’s van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.


Aantekeningen bij dit boek

Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.

- ongeveer 9 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Noma

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Blauwe bessen omringd door hun natuurlijke omgeving

Ingrediënten:
00-bloem, blauwe bessen, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, ei, eidooier, gedroogde gist, gelatine, glucose, heidetakjes, invertsuiker, klaverzuring, melkpoeder, peterselie, room, suiker, tijm, volle melk, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Verse makreel en gegrilde komkommer

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babykomkommer, citroensap, dilleolie, dilletakjes, karnemelk, komkommer, maïzena, makreel, melk, mierikswortel, oost-indische kers, water en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Bouillon van gestoomd berkenhout, cantharellen en verse hazelnoten

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenhout, boter, bouillon, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, hazelnoten, kippenbouillon, levensboomkegeltjes, witte wijn, zout en zwarte theebladeren

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Gestoomd eiwit en berkenwijn, wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
berkenwijn, boter, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eieren, eiwitten, kippenbouillon, prei, sjalotje, truffel van gotland, ui, wilde paddestoelen, witte wijn, wortel en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Overrijpe peren en moutolie, skyr en fluitenkruid

Ingrediënten:
citroensap, citroenzuur, druivenpitolie, eiwitten, fluitenkruid, gedroogd lievevrouwebedstro, gelatine, invertsuiker, maltodextrine, moutpoeder, peren, perencider, skyr, stabilisator, suiker, volle melk, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode biet en aromatische zaden, rode kruisbessen en wilde bramen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, bramen, citroentijm, duizendbladbloemen, engelwortelscheuten, koriander, lavendelbloemen, raapzaadolie, rode bieten, rodebietensap, rode kruisbessen, rodekruisbessensap, rode-uibloemen, zaad van wilde pastinaak en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Bergbraambessen uit Piteå, gebrande meringue en kruidenthee

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, bergbraambessenpuree, eiwitten, gedroogd duizendblad, gedroogde blauwenbessenblaadjes, gedroogde munt, gedroogde zwartebessenblaadjes, gedroogd lievevrouwebedstro, glucose, pectine, rietsuiker, sinaasappelsap, sorbetstabilisator, suiker, theeblaadjes en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Groenten uit lammefjorden, duindoorn- en kruisbessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babypreitjes, boter, duindoornbessen, groene kruisbessen, jonge knolselderijtjes, jonge spitskool, karnemelk, kippengelei, melganzenvoet, peterselie, preibloemen, room, sjalot, snijbietblad, stremsel, venkelknol, volle melk, water en worteltjes

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

De uienfamilie

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Wilde bramen en maisijs

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babymaiskolf, boter, bramen, eidooier, invertsuiker, maiskolven, melkpoeder, room, suiker, volle melk, zoethout en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Brood, boter en vet

Ingrediënten:
aardappel, appelaquavit, bloem, druivenpitolie, gerookt varkensvet, gist, knoflook, melk, ölandmeel, roggemeel, tarwemeel, ui, varkenszwoerd, volkorenmeel, water, zout, zuurdesemstarter en zweedse geitenboter

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode bosbessen en hooiroom

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, eieren, gelatineblaadjes, hazelnootolie, hooi, invertsuiker, melk, mosterdolie, rodebosbessenpuree, room, suiker, water en wortels

Soort:
vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek