Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Noma

tijd en plaats in de Nordic keuken

Een boek van Ditte Isager en René Redzepi

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Noma, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Vormgeving

Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke foto’s van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.


Aantekeningen bij dit boek

Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.

- meer dan 8 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Noma

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Karamel en mout

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, eidooier, fijn zout, gelatine, hazelnootpoeder, invertsuiker, melk, melkpoeder, moutmeel, room, skyr en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Brood, boter en vet

Ingrediënten:
aardappel, appelaquavit, bloem, druivenpitolie, gerookt varkensvet, gist, knoflook, melk, ölandmeel, roggemeel, tarwemeel, ui, varkenszwoerd, volkorenmeel, water, zout, zuurdesemstarter en zweedse geitenboter

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode bosbessen en hooiroom

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, eieren, gelatineblaadjes, hazelnootolie, hooi, invertsuiker, melk, mosterdolie, rodebosbessenpuree, room, suiker, water en wortels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Ingelegde groenten en gerookt beenmerg

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, appelbloesem, bleekselderij, bloemkool, citroenverbena, dille, dilletakjes, dragon, duizendblad, fluitenkruid, komkommer, koolrabi, look-zonder-look, ossenmerg, rode biet, rozenbottelazijn, suiker, tijm, ui, varkensribbetjes, vogelmuur, water, witte dovenetel, wittewijnazijn, wortel, wortelgroen, zeewier en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Uien en blauwe bessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, blauwe bessen, blauwebessensap, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, honing, peterselie, sjalotje, suiker, tijm, witte uien en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Fingerlingaardappelen en spek

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, druivenpitolie, fingerling-aardappelen, gerookt spekvet, kippenbouillon, kippengelei, room, truffelolie, truffels van gotland, volle melk, yoghurt en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Verse kaas en sparrenscheuten

Ingrediënten:
appelsap, boter, brood, dennenscheuten, karnemelk, room, sparrenscheuten, stremsel, vetkruidvruchtjes, volle melk en zuringbladeren

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Asperges, lisdodde en eendeneieren

Ingrediënten:
beukenscheuten, boter, ciabattabrood, eendeneieren, hopscheuten, lievevrouwebedstroblaadjes, lisdodden, rodebessenwijn, spinaziebladeren, water, witte asperges en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Tong en groene aardbeien, zeekool en nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, groene aardbeien, grof zeezout, kippengelei, lavas, nieuwe aardappelen, oost-indische kers, peterselie, sjalot, tong, water en zeekool

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Komkommer en verbena

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, citroensap, eiwitpoeder, eiwitten, gedroogde verbena, gelatineblaadjes, isomalt, komkommer, maltodextrine, schapenyoghurt, slagroom, suiker, suikersiroop, verbenablaadjes, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Slakken en mos

Ingrediënten:
boter, duizendblad, karnemelk, kippengelei, look-zonder-look, mos, randjesbloem, room, slabladeren, slakken, spinazie, stremsel en volle melk

Soort:
gevogelte
Toon alle 96 recepten in dit boek