Noma
tijd en plaats in de Nordic keuken
We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Noma , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Vormgeving
Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke fotos van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.
Aantekeningen
bij dit boek
Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.
- meer dan 8 jaar geleden door Peter Bakker geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Noma
Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, eiwitten, fondantpoeder, gedroogde rozenbottels, gedroogd lievevrouwebedstro, gelatine, glucose, rodebietensap, rozenbottelazijn, rugosa-rozenblaadjes, slagroom, suiker, suikersiroop en zoethout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: berkenwijn, boter, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eieren, eiwitten, kippenbouillon, prei, sjalotje, truffel van gotland, ui, wilde paddestoelen, witte wijn, wortel en zout
Soort: gevogelte
1 notitie
Ingrediënten: boter, citroensap, druivenpitolie, langoustines, oesters, peterselie, roggebrood en rood zeewier
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, berkenhout, boter, bouillon, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, hazelnoten, kippenbouillon, levensboomkegeltjes, witte wijn, zout en zwarte theebladeren
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, blauwe bessen, blauwebessensap, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, honing, peterselie, sjalotje, suiker, tijm, witte uien en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel
Soort: wild / gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, boter, dilleblaadjes, jonge spinazie, kervel, lavasblaadjes, lievevrouwebedstro, melganzenvoet, oude kaas, peper, peterselie, verbena, water, witbrood, zout en zwarte thee
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, gerookte kaas, ingelegde dille, kippenvellen, roggebrood, room, snotolfkuit, volle melk en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Ingrediënten: alverkuit, berkenwijn, boter, kastanjes, roggebrood, tuinkers, walnoten, water en zoutvlokken
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, dijonmosterd, druivenpitolie, eieren, gele bieten, Oost-Indische kers bloemen, oost-indische kers vruchtjes, paardenbloemen, vlierbessensiroop, water en zeekoolzaden
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, appels, blanke hazelnoten, druivenpitolie, gelatine, marjolein, poedersuiker, water en zeezout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: donker bier, druivenpitolie, eendengelei, eendenlever, eendenspiermaagjes, heidebloemen, lavendelbloemen, peterselie, rozemarijnbloemen, sjalot, tijm, tijmbloemen, zoete peren en zout
Soort: wild / gevogelte
Ingrediënten: boter, dille, dragon, druivenpitolie, groene aardbeien, melk, peterselie, pijlinktvis, poedersuiker, roggebrood, room, verbena en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, druivenpitolie, kippenbouillon, kippengelei, melk, proteïnepoeder, raapzaadolie, room, schorseneren, truffelolie, truffels van gotland, wilde kruiden, witbrood en zout
Ingrediënten: azijnpoeder, bakpoeder, bloem, boter, dennenscheuten, ei, gerookt spek, isomalt, klaverzuring, roggemeel, zout en zwarte bessen
Soort: vlees / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: appel, bleekselderij, dilleolie, hazelnoten, prei, rodebessenwijn, tijm, ui, varkensribbetjes en yoghurt
Soort: vlees
Ingrediënten: amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, eieren, gelatineblaadjes, hazelnootolie, hooi, invertsuiker, melk, mosterdolie, rodebosbessenpuree, room, suiker, water en wortels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijn, boter, eieren, gele radijsjes, honing, rodebessenwijn, rode radijsjes, spinazie, verbenablaadjes, water, witte radijsjes, zeesla en zwarte radijsjes
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: azijnpoeder, berkenhoutsnippers, boter, ciabattabrood, citroensap, druivenpitolie, fluitenkruid, hooi, kervel, maltodextrine, randjesbloem, rucolabloemen, tarbotkuit, water, winterkers en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water en zout
Soort: vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021549859
ISBN10
9021549859
Andere uitgaven
9789057204029