Lente in Sicilië
Gerechten van een authentiek eiland
In Lente in Sicilië ontdekken Manuela Darling-Gansser en fotograaf Simon Griffiths het eiland in de lente. Als het op haar mooist is. Evenals haar landschap heeft de Siciliaanse keuken ook een eigen karakter en een bijzondere variëteit. Exotische Arabische specerijen, zachte verse ricotta, pasta met sterke locale smaken, beroemde desserts en een overdaad aan verse vis, sinaasappels, limoenen en pistachenootjes.
De Sicilianen zijn het er over eens, het beste eten wordt thuis bereid. De verleidelijk en makkelijk te maken recepten van Manuela hebben hun oorsprong in de haute cuisine van de Siciliaanse keuken van de kleurrijke Insalata Pantesca tot de zoete Cannoli.
Lente in Sicilië is een rijk geïllustreerd en prikkelend avontuur naar het culinaire hart van dit unieke eiland.
Geïnspireerd door familietradities kookt auteur Manuela Darling-Gansser al heel haar leven met passie. Onder de olijfboom, Herfst in Piemonte (5.000+ verkochte exemplaren) en Winter in de Alpen gingen Lente in Sicilië voor.