Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Een jaar in Toscane

een culinaire reis door de authentieke Toscaanse keuken

Een boek van Elizabeth Romer

We hebben 112 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Een jaar in Toscane, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Elisaheth Romer bracht een jaar door bij een boerengezin in een groene , Toscaanse vallei. Ze leefde mee met de familie op de boerderij en beschreef haar ervaringen. Het leven op de boerderij wordt bepaald door de seizoenen, door de opbrengst van de velden, de moestuin, de rivier en het bos. winter is slachttijd met zelfgerookte ham en zelfgemaakte worst, de tijd van de olijfoog,9t. Lente en zomer leveren de lammeren, de verse kruiden en groenten; het is de tijd van de graanoogst en een overvloed aan fruit. In de herfst worden paddestoelen gezocht. en is er de wijnoogst en wildtijd. Verse pasta is er altijd.

De keuken is het middelpunt van de boerderij, daar speelt zich het dagelijks leven af en vinden de ontmoetingen plaats. Rond het haardvuur komen de verhalen los en wordt genoten van de heerlijke Toscaanse gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Elisaheth Romer vertelt over haar jaar in Toscane met een inspirerende warmte, en lardeert haar verhaal met een rijkdom aan recepten die zonder moeite kunnen worden nagemaakt.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Een jaar in Toscane

Een greep uit de 112 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Lijster met jeneverbessen

Ingrediënten:
jeneverbessen, kippenlever, knoflook, laurier, lijster, olijfolie, peper, rode wijn, toscaans brood en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Recept uit Een jaar in Toscane:

Ragù - Vleessaus

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, gehakt, ingemaakte tomaat, italiaanse saucijsen, olijfolie, pancetta, peterselie, prosciutto, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
warme sauzen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Osso bucco

Ingrediënten:
kalfsschenkel, kappertjes, knoflook, olijfolie, tomatenpassata, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Tagliatelle met ragù uit Umbrië

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, crème fraîche, gedroogde paddenstoelen, kip, kippeningewanden, mager kalfsvlees, nootmuskaat, prosciutto, tagliatelle, tomaten, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout, zwarte peper en zwarte truffel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
saus / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Stracotto - Runderstoof

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, pancetta, prosciutto, rode wijn, runderbovenbil, runderstaartstuk, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees / bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Pansanella - Broodsalade

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, toscaans brood, ui, wijnazijn, zoete tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Porcini al griglia

Ingrediënten:
bonenkruid, eekhoorntjesbrood, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vegan / paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Aquacotta con funghi - Paddenstoelensoep

Ingrediënten:
bouillon, eekhoorntjesbrood, ei, ingemaakte tomaat, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, toscaans brood, water, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 112 recepten in dit boek