Filotaart met courgette en rijst
Een recept van Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse.
U vindt dit recept op pagina 51 in Veg! .
- Gang:
- lunch / bijgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Ingrediënten
- bladpeterselie
- boter
- cheddar
- courgette
- dille
- ei
- filodeeg
- groente
- harde geitenkaas
- olijfolie
- rode ui
- witte langkorrelrijst
- zeezout
- zwarte peper
Waarom zie ik hier niet het volledige recept?
Dat komt omdat HeerlijkZoeken geen standaard recepten-website is. Wij publiceren geen volledige recepten, maar verwijzen u door naar recepten in uw kookboeken, foodmagazines en favoriete foodblogs.
Misschien heeft u het boek of tijdschrift op deze pagina niet, maar wij helpen u graag met het vinden van de beste recepten in de kookboeken en magazines die u wél thuis hebt staan.
Aantekeningen bij dit recept
Kom vaak terug op het basis idee van dit recept. Onlangs nog gedaan met prei en feta
Rijst met groente is sowieso in de oven. De rijst droogt de groente lekker uit, waardoor het geheel stevig wordt, en het groentevocht kookt de rijst.
Goed dat deze met 'groente' is getagged, want het is me ook goed gelukt met een mix van bloemkool, broccoli en bleekselderij.