Koekje
klassieke koekjes van Cees Holtkamp : nieuwe koekjes van Kees Raat
Een boek van Jonah Freud
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Koekje, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De klassieke banketbakker Cees Holtkamp heeft zijn bedrijf aan de Vijzelgracht in Amsterdam enkele jaren geleden overgedragen aan zijn dochter en schoonzoon. Zijn vakmanschap is van heel hoog niveau. Een banketbakker die er niet op los experimenteert maar juist het klassieke repertoire tot in de puntjes beheerst. In dit boek geeft hij de receptuur van 50 klassieke Nederlandse koekjes, van Alkmaarse tot Zwolse jongens en van Jan Hagel tot stroopwafels. Koekjes die onderdeel zijn van ons cultureel erfgoed, koekjes met een verhaal en koekjes als verzetsdaad. Bovenal koekjes als lekkernij, bij de koffie of thee of als zout koekje bij de borrel. De innoverende chocolatier Kees Raat uit Amsterdam heeft de uitdaging aangenomen om 50 geheel nieuwe Nederlandse koekjes te bedenken. Hij is aan het experimenteren geslagen en geeft met zijn creaties een geheel nieuwe invulling van de koektrommel. Van Alkmaarse kaaskoppen tot zoethout-lollykoeken en van Amsterdamse kaantjes tot zeewierstengels. Koekjes als lolly’s, om te dippen, te besmeren en als hartige lekkernij. De diepgewortelde Hollandse koekjescultuur krijgt hiermee een geheel nieuwe dimensie
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.