Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

De Thaise keuken

Een boek van Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey

We hebben 149 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Thaise keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In de Thaise cultuur is het een feest om maaltijden voor te bereiden, te koken en op te dienen. Elke maaltijd is een heerlijkheid. Dit boek opent met een overzicht van de geschiedenis van het land en ontdekt de culinaire en sociale tradities. Ontdek de verschillen tussen de regionale maaltijden, het eten van de straat en de Thaise markten en ontdek de belangrijkheid van voedsel binnen de Thaise cultuur.

Deze wonderbaarlijke collectie recepten bevat meer dan 150 verrukkelijke gerechten, van snacks, soepen en salades tot curries, rijst, pasta en desserts. Dit verbazingwekkende boek is een aanschouwelijke en culinaire openbaring van de pittige, maar ook fijne smaken van de Thaise keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Thaise keuken

Een greep uit de 149 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Tung tong

Ingrediënten:
ei, loempiavellen, mais, maïzena, pruimensaus, sjalot, verse koriander en waterkastanje

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geurige vissalade

Ingrediënten:
hete chilisaus, ijsbergsla, knoflookolie, kokosroom, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lente ui, limoen, mango, mul, papaja, pitaja, rode snapper, rode zeebrasem, suiker, tomaat, venkelzaad, verse koriander en verse pepers

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Curry van zoete pompoen en pinda's

Ingrediënten:
galangal, gele currypasta, groene peper bloemen, groentebouillon, kaffir-limoenblaadjes, kastanjechampignons, knoflook, kokosmelk, pinda, pompoen, pompoenzaad, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en zoete aardappel

Keuken:
Thais
Soort:
curry / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte zaden en groenten

Ingrediënten:
courgette, gember, knoflook, oesterzwam, palmsuiker, pompoenzaad, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus, spinazie, verse koriander, verse munt, waterkers, wortel, zonnebloempitten en zwartebonensaus

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Feestelijke rijst

Ingrediënten:
citroengras, gefrituurde uitjes, jasmijnrijst, knoflook, kokosmelk, komkommer, kroepoek, kurkuma, omelet, rode peper, tomaat en ui

Keuken:
Thais
Soort:
rijst
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Droge rundercurry met pinda's en limoen

Ingrediënten:
citroengras, galangal, garnalenpasta, kaneel, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderblaadjes, korianderwortel, korianderzaad, kruidnagel, limoen, mandarijn, nootmuskaat, paprikapoeder, pindakaas, rode pepers, runderbouillon, sjalot, stooflappen en suiker

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geurige gegrilde kip

Ingrediënten:
kippenborst, knoflook, korianderwortel, limoen, rijstzazijn, rode pepers, suiker, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Thaise fruit- en groentesalade

Ingrediënten:
ananas, chilisaus, groene appel, ijsbergsla, kokosroom, komkommer, lente ui, limoen, lychee, mango, ramboetan, sperziebonen, suiker, taugé, thaise vissaus, tomaat en ui

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Kipsaté met pindasaus

Ingrediënten:
gember, honing, kipfilet, knoflook, kokosmelk, limoen, pindakaas, rode peper, sojasaus en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Zoetzure groenten met tahoe

Ingrediënten:
babymaiskolf, chilivlokken, chinese kool, groentebouillon, knoflook, peultjes, rijstazijn, rode paprika, sjalot, sojasaus, suiker, tahoe en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Ruitjes van kokosroom

Ingrediënten:
frambozen, jasmijnrijst, kokosmelk, slankroom, tafelsuiker, verse munt en zwarte bessen

Keuken:
Thais
Soort:
fruit / zoet / rijst
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Vissoep met kokos

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gamba's, gember, inktvis, kaffir-limoenblaadjes, knoflookbieslook, kokosmelk, limoensap, sjalot, thaise groene currypasta, thaise vissaus, verse koriander en visbouillon

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 149 recepten in dit boek