Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

De Thaise keuken

Een boek van Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey

We hebben 149 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Thaise keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In de Thaise cultuur is het een feest om maaltijden voor te bereiden, te koken en op te dienen. Elke maaltijd is een heerlijkheid. Dit boek opent met een overzicht van de geschiedenis van het land en ontdekt de culinaire en sociale tradities. Ontdek de verschillen tussen de regionale maaltijden, het eten van de straat en de Thaise markten en ontdek de belangrijkheid van voedsel binnen de Thaise cultuur.

Deze wonderbaarlijke collectie recepten bevat meer dan 150 verrukkelijke gerechten, van snacks, soepen en salades tot curries, rijst, pasta en desserts. Dit verbazingwekkende boek is een aanschouwelijke en culinaire openbaring van de pittige, maar ook fijne smaken van de Thaise keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Thaise keuken

Een greep uit de 149 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Mee krob

Ingrediënten:
chilivlokken, ei, groentebouillon, knoflook, knoflook, lente ui, limoen, mihoen, palmsuiker, rode peper, sjalot, sojasaus, tahoe en taugé

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte garnalen met tamarinde

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, kippenbouillon, knoflook, lente ui, palmsuiker, reuzengarnaal, sjalot, tamarinde, thaise vissaus en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Zeevruchtensalade met geurige kruiden

Ingrediënten:
bihoen, citroengras, gamba's, inktvis, kaffir-limoenblaadjes, komkommer, lente ui, limoen, rode pepers, sint-jakobsschelp, sjalot, thaise vissaus, verse koriander, verse munt en visbouillon

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Voetzoekers

Ingrediënten:
eiermie, gamba, rode currypasta, thaise vissaus en wontonvel

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Yam van rauwe groenten

Ingrediënten:
azijn, bihoen, bleekselderij, citroensap, jonge spinazie, knoflook, komkommer, palmsuiker, pinda, rode paprika, rode peper, sesamzaad, sojasaus, tahoe, tomaat, verse munt, waterkers en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Tomatensoep met gerookte makreel

Ingrediënten:
bieslook, chilivlokken, citroengras, galangawortel, gerookte makreel, groentebouillon, knoflook, palmsuiker, sjalot, tamarinde, thaise vissaus en tomaat

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Kokospudding

Ingrediënten:
ei, fruit, gele basterdsuiker, jasmijn-essence, poedersuiker, rozenessence, vanille-essence en verse munt

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Krokant gebakken krabscharen

Ingrediënten:
citroengras, ei, knoflook, koningskrabscharen, maïzena, rijstebloem, rode peper, rodewijnazijn, suiker, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pompoensoep uit het noorden

Ingrediënten:
bananenbloem, basilicum, garnalen, garnalenpasta, groene peperkorrels uit pot, groentebouillon, muskuspompoen, sjalot, sperziebonen en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Koolsalade

Ingrediënten:
knoflook, kokosmelk, kool, limoen, limoensap, pinda, rode peper, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Droge rundercurry met pinda's en limoen

Ingrediënten:
citroengras, galangal, garnalenpasta, kaneel, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderblaadjes, korianderwortel, korianderzaad, kruidnagel, limoen, mandarijn, nootmuskaat, paprikapoeder, pindakaas, rode pepers, runderbouillon, sjalot, stooflappen en suiker

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Toon alle 149 recepten in dit boek