Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, munt, olijfolie, rode ui en sumak
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mild paprikapoeder, nootmuskaat en scherp paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, gemalen sumak en rode ui
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: basilicum, boter, citroenschil, haloumi, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, olijfolie, pekmez, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, saffraandraadjes, tijgertomaten en trostomaten
Keuken: Turks
Ingrediënten: ijsblokjes, mandarijnsap, munt, oranjebloesemwater en tanqueray london droge gin
Keuken: Turks
Ingrediënten: boter, gedroogde munt, knoflook, kortkorrelige rijst, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder, spinazie, tomatenpuree, ui en water
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, gemalen piment, granaatappelsiroop, kaneel, kruidnagel, kweeperen, lamsschouderkarbonade, milde turkse rode chilipeperpasta, olijfolie, tomatenpuree en ui
Keuken: Turks
Ingrediënten: gemalen korianderzaad, knoflook, olijfolie en zeezout
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen venkelzaad, gemalen zwarte peper en mild paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: boter, citroensap, dille, eidooier, garnalen, gedroogde munt, groenlof, kortkorrelige rijst, krabbouillon en mild paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, gemalen kardemom, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, muskaatpompoen, olijfolie, pekmez, prei, rode chilipeper en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: dragon, kippendijen, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pistachenoten, sjalot, specerijenmix voor gevogelte en turks pizzadeeg
Keuken: Turks
Soort: quiche
Ingrediënten: bleekselderij, bliktomaten, knoflook, krab, laurierblad, olijfolie, saffraandraadjes, sherry, sinaasappelschil, tijm, ui en venkelzaad
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, groene chilipeper, kippenbouillon, kippendij, knoflook, koolraap, laurier, mild paprikapoeder, olijfolie, prei, preikookvocht, rode ui, sucuk pittig turks worstje en trostomaat
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, gerookt paprikapoeder, ijsblokjes, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode chilipeper, sjalot en witte peper
Keuken: Turks
Soort: carpaccio/tartaar
Ingrediënten: citroenschil, gemalen komijn, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, kortkorrelige rijst, lamsstoofvlees, laurierblad, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rode puntpaprika, tijm en zwarte peperkorrels
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: kristalsuiker, tamarindepulp en water
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: durum tarwemeel, gedroogde gist, griekse yoghurt, olijfolie en water
Keuken: Turks
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gedroogde munt, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, krenten, olijfolie, pijnboompitten, piment, trostomaat en ui
Ingrediënten: boter, citroensap, kippenbouillon, mild paprikapoeder, oud zuurdesembrood, rode ui, scherp paprikapoeder en walnoten
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X