Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, kippenbouillon, langkorrelige rijst, olijfolie, orzo en turks brood
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bladpeterselie, citroenrasp, dragon, milde turkse rode chilipeperpasta, mild paprikapoeder, olijfolie, pekmez, trostomaten, ui, water en zeezout
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bieslook, chilipepervlokken, citroenschil, gedroogde munt, gedroogde oregano, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, snapper, tijm, ui en wijting
Keuken: Turks
Soort: stoofgerecht / vis
Ingrediënten: chilipoeder, fijne bulgur, gemalen piment, kaneel, mager lamsvlees, pekmez, ui en yoghurtsaus met munt
Keuken: Turks
Ingrediënten: filodeeg, geklaarde boter, honing en poedersuiker
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen
Keuken: Turks
Ingrediënten: artisjokharten, citroensap, dille, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, pastirma, sjalot, tijm, tuinbonen en water
Ingrediënten: eidooier, eiwit, gelatine, amandel, kaneelstokje, kristalsuiker, melk en slagroom
Keuken: Turks
Ingrediënten: citroenrasp, gemalen komijn, kalamataolijven, knoflook, minivenkelknollen, olijfolie, scherp paprikapoeder, trostomaat, venkelgroen, water, wijtingfilet en zeezout
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, kipkarkassen, knoflook, laurierblad, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, rode chilipeper, trostomaten en walnootolie
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroensap, dille, griekse yoghurt, knoflook, komkommer en munt
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: avocado-yoghurtsaus met kruiden, chilipoeder, fijne polenta, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder, maïzena, olijfolie, pijlinktvis en semolina
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, durum tarwemeel, ei, gedroogde gist, gemalen mahleb, kristalsuiker, sesamzaad en water
Keuken: Turks
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker en water
Keuken: Turks
Soort: siroop
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, kaneelstokje, kardemompeul, kaymak, kristalsuiker, pekmez, pistaches en water
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: dragon, ei, frituurolie, olijfolie, ui, yufkavellen en zachte geitenkaas
Keuken: Turks
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, griekse yoghurt, melk, pistachenoten, poedersuiker, sesamzaad, vanillestokje en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: durum tarwemeel, ei en zout
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X