G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Turquoise

een culinaire reis door Turkije

Een boek van G. Malouf en L. Malouf

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Turquoise, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Turquoise

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Buttersscotchsaus

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, slagroom en turks brood

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gouden zeevruchtenpilav

Ingrediënten:
boter, dille, gemalen venkelzaad, kippenbouillon, langkorrelrijst, mosselen, munt, olijfolie, rode mul, saffraan, sjalot, tijgergarnalen en trostomaat

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Turquoise:

Garnalen en haloumi in een kleipot

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroenschil, haloumi, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, olijfolie, pekmez, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, saffraandraadjes, tijgertomaten en trostomaten

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Amandeltarator

Ingrediënten:
amandelen, champagneazijn, citroensap, eidooier, honing, knoflook, olijfolie en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gepaneerde lamstong met amandeltarator

Ingrediënten:
amandeltarator, bleekselderij, broodkruim, citroen, knoflook, lamstong, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, pekelzout, prei, sesamzaad, tarwebloem, tijm, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek met lamsvlees

Ingrediënten:
bladpeterselie, eidooier, knoflook, lamsgehakt, melk, olijfolie, rode ui, specerijen voor lamsvlees en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht uit Turquoise:

Tomatenpilav

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, kippenbouillon, langkorrelrijst, sjalot, tijm, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Sprookjesschoorstenen

Ingrediënten:
eiwit, kristalsuiker, maïzena, poedersuiker, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Melkpudding met labne, abrikozen en Turkse elfjeszijde

Ingrediënten:
amardinevellen, citroensap, citroenschil, kristalsuiker, maïzena, mastiekgom, oranjebloesemwater, sinaasappelschil, turkse elfjeszijde suikerspin met sinaasappelsmaak, volle melk, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor zeevruchten

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen venkelzaad, gemalen zwarte peper en mild paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Tomaat-granaatappeldressing

Ingrediënten:
granaatappelsiroop, knoflook, olijfolie, rode wijnazijn, sjalot, tijm en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Groene olijven, walnoten en granaatappelsalade

Ingrediënten:
bladselderij, citroensap, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, groene olijven zonder pit, olijfolie, pistachenoten, rode chilipeper, sjalot, walnoten en walnotenolie

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Schaapherdersspinazie

Ingrediënten:
boter, gedroogde munt, knoflook, kortkorrelige rijst, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, scherp paprikapoeder, spinazie, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Citrussherbet

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, ijsblokjes, kristalsuiker, munt, sinaasappelrasp, sinaasappels en water

Keuken:
Turks
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Suikersiroop

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
siroop
Toon alle 181 recepten in dit boek