Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: andijvie, bladpeterselie, bliktomaten, citroensap, citroenschil, freekeh, gemalen komijn, granaatappelsiroop, groene chilipepers, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, rode ui, scherp paprikapoeder en tijm
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, dille, gedroogde munt, knoflook, munt, olijfolie en rucola
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: amandelen, bladpeterselie, boter, gemalen piment, kaneel, kippenbouillon, langkorrelrijst, medjooldadels, olijfolie, pijnboompitten, scherp paprikapoeder en sinaasappelschil
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: durum tarwemeel, gedroogde gist, griekse yoghurt, olijfolie en water
Keuken: Turks
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, groene chilipeper, kippenbouillon, kippendij, knoflook, koolraap, laurier, mild paprikapoeder, olijfolie, prei, preikookvocht, rode ui, sucuk pittig turks worstje en trostomaat
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroen, gemalen komijn, lamslever, olijfolie, platbrood, salade van ui en sumak, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder en sumak
Keuken: Turks
Ingrediënten: granaatappelsap, kristalsuiker, limoensap, vloeibare glucose, water en wodka
Keuken: Turks
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: koffiebonen, suiker en water
Keuken: Turks
Ingrediënten: bliktomaten, citroensap, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, groentebouillon, grove bulgur, munt, olijfolie, pekmez, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rode puntpaprika en ui
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bier, bleekselderij, citroen, dille, ijsblokjes, knoflook, laurier, milde rode chilipeper, mosselen, olijfolie, plantaardige olie, rode taratorsaus, tarwebloem, tijm, ui, witte wijn, zelfrijzend bakmeel en zuiverginszout
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, eidooier, feta, knoflook, melk, muskaatpompoen, nootmuskaat, scherp paprikapoeder, ui en yoghurtdeeg
Keuken: Turks
Ingrediënten: feta, knoflook, kruidendressing, minibietjes, olijfolie en sjalot
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: cacaopoeder, citroen, rozenblaadjes, rozensiroop, rozenwater, witte crème de cacao en wodka
Keuken: Turks
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, griekse yoghurt, melk, pistachenoten, poedersuiker, sesamzaad, vanillestokje en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: honing, knoflook, korianderzaad, krenten, water, witte peperkorrels en witte wijnazijn
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gedroogde munt, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, krenten, olijfolie, pijnboompitten, piment, trostomaat en ui
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelen, gedroogd broodkruim, gedroogde oregano, gele puntpaprika, gemalen sumak, knoflook, olijfolie, rode ui, sesamzaad, sinaasappelrasp, snapper, tijm en witte peper
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, champignonhoeden, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijn, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, sherryazijn, tijm en trostomaat
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, knolselderij, limoensap, melk, olijfolie en witte peper
Soort: saus/dressing/jus
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X