Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bladpeterselie, champagneazijn, feta, gedroogde munt, gele puntpaprika, knoflook, knolselderij, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui en witlof
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: granaatappelsiroop, knoflook, kruidensalade, lamsvlees, platbrood, specerijenmix voor köfte en trostomaat
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, gedroogde munt, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode wijnazijn, sjalot, trostomaat en turkse chilipeperpasta
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, citroenrasp, groene puntpaprika, knoflook, korianderzaad, pastirma, rode ui, slagroom, trostomaat en witte peper
Ingrediënten: boter, citroenrasp, kippenbouillon, langkorrelrijst, sjalot, tijm, tomatenpuree en trostomaten
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: chilivlokken, citroenparten, citroensap, dille, ei, favabonen, honing, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, ui, water en witte peper
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, munt, olijfolie, rode ui en sumak
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: andijvie, bladpeterselie, bliktomaten, citroensap, citroenschil, freekeh, gemalen komijn, granaatappelsiroop, groene chilipepers, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, rode ui, scherp paprikapoeder en tijm
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: kristalsuiker, walnoten en water
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, gedroogde gist, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoot, kristalsuiker, melk, plantaardige olie, sinaasappelsiroop en tarwebloem
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: appelazijn, bladpeterselie, ei, kalamata-olijven, knoflook, olijfolie en sjalot
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen
Keuken: Turks
Soort: quiche
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, citroensap, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, kortkorrelige rijst, olijfolie, pijnboompitten, piment, pistachenoten, rode ui, waterkers en zuurbessen
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: durum tarwemeel, ei en zout
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gedroogde munt, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, krenten, olijfolie, pijnboompitten, piment, trostomaat en ui
Ingrediënten: boter, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, lamsgehakt, mantideeg, scherp paprikapoeder en ui
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bladpeterselie, garnalen, kikkererwten, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, pijlinktvis, prei, raki, rode chilipepers, rode mul, specerijenmix voor zeevruchten, tomaten, ui en venkel
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: avocado, bladpeterselie, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, limoensap, munt, olijfolie, prei, scherpe turkse rode chilipeperpasta, trostomaat, ui en water
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, groene chilipeper, knoflook, kortkorrelige rijst, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, ui en winterwortel
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X