Recept uit De flair van eenvoud:

De flair van eenvoud
koken met de frisse kijk van Alastair Little
Een boek van A. Little en R. Whittington
We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De flair van eenvoud, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie

Recepten uit De flair van eenvoud
Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Gesauteerde kip met morieljes
- Ingrediënten:
- boter, droge witte wijn, gedroogde morieljes, kippenbouillon, kippenbout, peper, sjalot, slagroom, zeezout en zonnebloemolie
- Soort:
- gevogelte
Basisrecept uit De flair van eenvoud:
Pate sucree taartbodem
- Ingrediënten:
- amandelen, bloem, boter, citroenschil, ei, eidooier, rum, tafelsuiker en zeezout
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Gratin van honingraatpens
- Ingrediënten:
- bleekselderij, droge cider, droge witte wijn, honingraatpens, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, ui, vleestomaat, wortel en zeezout
- Soort:
- vlees
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:
Zelfgedroogde tomaten
- Ingrediënten:
- olijfolie, pruimtomaat, tafelsuiker en zeezout
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit De flair van eenvoud:
Hasselback-aardappelen
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, knoflook, olijfolie, peper en zeezout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Gravlax met dille-mosterdsaus en komkommersalade
- Ingrediënten:
- dijonmosterd, dille, komkommer, maldon zeezout, olijfolie, rijstazijn, slagroom, tafelsuiker, witte wijnazijn, zalm en zwarte peper
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:
lemon-curdtaart
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroen, ei, eidooier, tafelsuiker, water en zeezout
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Pizza bianca
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, basilicum, extra vierge olijfolie, gist, mozzarella, peper, pruimtomaat, suiker, water, wit broodmeel, zeezout, zout en zwarte olijf
- Soort:
- pizza / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Inktvisrol sashimi
- Ingrediënten:
- bosui, nori-zeewier, pijlinktvis, sojasaus en wasabipoeder
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:
Compote van wintervruchten
- Ingrediënten:
- citroen, gedroogde abrikozen, gedroogde mandarijnschil, kaneelstokje, lapsang souchong, laurier, peer, peperkorrels, pruimedant, rode wijn, steranijs, suiker, tafelsuiker en vanillestokje
- Soort:
- chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:
Sorbet van zomerbessen
- Ingrediënten:
- citroen, tafelsuiker en zomerbessen
- Soort:
- vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Geroosterd lamsvlees met couscoussalade
- Ingrediënten:
- citroen, couscous, gele paprika, knoflook, lamslende, mignonnette peper, munt, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, rozemarijn, tijm, water, zeezout en zonnebloemolie
- Soort:
- vlees / couscous/bulgur/quinoa
Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Zwarte risotto
- Ingrediënten:
- citroenschil, droge witte wijn, mossel, olijfolie, peper, peterselie, risottorijst, ui, vermout, zeekat en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Verleidelijke kreeft
- Ingrediënten:
- kreeft en zeezout
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:
Ravioli San Giuseppe
- Ingrediënten:
- appel, bloem, boter, chinese thee, citroenschil, ei, pijnboompitten, poedersuiker, pruimedant, room, tafelsuiker, vanille-ijs en zout
- Soort:
- vegetarisch
Basisrecept uit De flair van eenvoud:
Basis-pastadeeg
- Ingrediënten:
- ei en tarwebloem
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:
Gevulde kip uit Orvieto
- Ingrediënten:
- aardappel, citroen, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, knoflook, peper, rozemarijn, scharrelkip, ui, venkel, zeezout en zwarte olijf
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:
Aardappelpannekoekjes met gerookte paling en spek
- Ingrediënten:
- aardappel, bieslook, boter, crème fraîche, ei, melk, mierikswortel, nootmuskaat, ongerookt doorregen spek, palingfilet, peper, slagroom, wasabipoeder, zeezout, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zure room
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:
Creme brulee
- Ingrediënten:
- eidooier, rietsuiker, slagroom, tafelsuiker en vanillestokje
- Soort:
- vegetarisch