Claudia Roden - De Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken

meer dan 300 authentieke recepten

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Italiaanse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

DE ITALIAANSE MEER DAN 300 AUTHENTIEKE RECEPTEN

Door het land af te reizen en zich plaatselijk door koks te laten voorlichten over de typische regionale specialiteiten, ingrediënten en bereidingswijzen, verzamelde Claudia Roden een groot aantal traditionele, Italiaanse recepten.

Ruim 300 authentieke en ongecompliceerde recepten werden door haar voor deze uitgave geselecteerd, variërend van Prosciutto con fichi (Parma-ham met vijgen) en Fave stuffate al cacio (tuinbonen met geitekaas) via Zuppa di zucca con Ie mandorle (pompoensoep met amandelen), Lasagne al forno (gebakken lasagne) en Trote alle panna acida (forel met zure room) tot Pesche ripiene (gevulde peren) en Tiramisu (roomkaas-rumpudding).

Even afwisselend als het landschap, het klimaat, de vegetatie, de architectuur, het karakter van de bewoners en de dialecten is de keuken. Een logische gevolgtrekking is dan ook dat er geen typisch Italiaanse keuken bestaat, maar alleen de Siciliaanse, de Napolitaanse, Venetiaanse, Genuese of Florentijnse keuken. Maar juist dit maakt Italië zo boeiend en haar keuken even afwisselend als fascinerend.

De authentieke, locale gerechten eet u niet uit Italiaanse restaurants - zelfs niet in Italië - u bereidt ze zelf! Smakelijk eten.

Claudia Roden is een internationaal veelgeprezen culinair expert. Zij kreeg onder meer bekendheid door haar BBC-reeks Mediterranean Cookery’. Reeds tweemaal viel haar in Italië een prijs ten deel, t.w. de ‘Parma Alimentare, Maria Luiga Duchess di Parma en de Academia ltaliana della Cucina, Orio Vergani’ - een unicum voor een niet-Italiaanse.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken