J. Lawson - Cocina Nueva

Cocina Nueva

de nieuwe Spaanse keuken

Een boek van J. Lawson

We hebben 128 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Cocina Nueva, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De nieuwe Spaanse keuken is een eerbetoon aan de traditionele gerechten die de Spanjaarden thuis zo graag maken, van exotische tapas tot authentieke, klassieke hoofdgerechten.
De recepten hebben tegelijkertijd een verrassend modern accent. Dit is dan ook geen gewoon Spaans kookboek…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Cocina Nueva

Een greep uit de 128 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Avocadosalade met gazpachodressing

Ingrediënten:
avocado, extra vierge-olijfolie, knoflook, kristalsuiker, libanese komkommer, rode paprika, sherryazijn, slamelange en tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Leche frita met kaneelsiroop

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, eidooier, eiwit, frituurolie, kaneel, kristalsuiker, maïzena, melk, pure chocolade, sherry pedro ximenez, sinaasappelschil, vanille-extract, vanilleijs en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / frituur
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Runderwangen in cider

Ingrediënten:
appelcider, bleekselderij, boter, bruine basterdsuiker, ciderazijn, groene appel, ham, jamón, kikkererwten uit blik, knoflook, laurierblad, olijfolie, pastinaak, prosciutto, rode ui, runderwang, rundvleesbouillon, sidra, verse bladpeterselie, walnoten, witte peen en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Tonijnbanderilla met citroendressing

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, guindilla peper, kappers, kristalsuiker, olijfolie, sashimitonijn, tijmblaadjes en witte asperge

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Aardbeiengazpacho met bevroren yoghurt

Ingrediënten:
aardbei, dikke schapenyoghurt, kiwi, melk, oloroso sherry, pitloze groene druiven, poedersuiker, sherryazijn, suikermeloen, vanille-extract en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / fruit / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Mousse van arroz con leche

Ingrediënten:
amandelolie, calasparrarijst, citroenschil, gelatinepoeder, kaneelstokje, kristalsuiker, melk, milde olie en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / rijst
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Broodpudding met vijgen en marsepein

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, brioche, eidooier, gedroogde vijgen, kaneel, kristalsuiker, marsepein, melk, oloroso sherry, poedersuiker, sherry pedro ximenez, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Warme knoflook-peperolie

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook en rode spaanse peper

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Pimientos rellenos

Ingrediënten:
atun blanco, bloem, blond pils, bonito del norte, boter, cayennepeper, citroen, fino sherry, knoflook, manchego, melk, olijfolie, pimientos del piquillo, rode ui, spaans bier, venkelknol, venkelloof, witte peper, witte tonijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Gelei van cafe con leche

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gelatinepoeder, kaneel, koffie, koffielikeur, poedersuiker, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / koffie en thee
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Panna cotta met saffraan

Ingrediënten:
amandelolie, ananas, bloedsinaasappel, citroenrasp, gelatinepoeder, kristalsuiker, melk, milde olie, passievrucht, poedersuiker, roze grapefruit, saffraandraadjes, slagroom, vanillestokje en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Spiesjes van geroosterd zeebanket met romescosaus

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, citroen, fruitige olijfolie, zoet gerookt paprikapoeder, groene asperge, hazelnoten, knoflook, lente-ui, olijfolie, pimientos del piquillo, garnaal, sherryazijn, sint-jakobsschelp, tomaat en witbrood

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Krokante eendenbouten met venkelsalade

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, ciderazijn, citroensap, eendenbout, eendenvet, extra vierge-olijfolie, grof zout, knoflook, komijnzaad, laurierblad, rode ui, venkelknol, venkelzaad en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kleine klipvistortilla's

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, boter, citroen, citroenrasp, citroensap, ei, gedroogde gezouten kabeljauw, gedroogde gezouten klipvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Peren in pedro ximénez sherry

Ingrediënten:
beurré bosc, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker, peer, pure chocolade, room, sherry pedro ximenez en vanilleijs

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Cocina Nueva:

In de pan gebakken morcilla met appel en salie

Ingrediënten:
appel, appelcider, appel, fuji, appel, pink lady, boter, ciderazijn, morcilla, olijfolie, salieblaadjes en sidra

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Compote van venkel en appel

Ingrediënten:
appel, boter, citroensap, eschalot, franse sjalot, gedroogde muskaatdruiven, manzanilla, rozijn, suiker en venkelknol

Keuken:
Spaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Toon alle 128 recepten in dit boek