Rabarber

Rabarber wordt beschouwd als groente.

Rabarber staat al meer dan 5000 jaar bij de mens in de belangstelling. In het begin vooral als geneesmiddel. Uit de wortel werd en wordt nog steeds een sterk purgeermiddel gewonnen. Begin zeventiende eeuw werd ontdekt dat de stelen ook gegeten kon worden, maar pas in het begin van de twintigste eeuw werd het ook echt als groente geteelt in Nederland en België.

Rabarber is voornamelijk in de zomer op de markt; bij de buitenteelt is het belangrijk om na de langste dag geen stelen meer te oogsten, opdat de plant voldoende reservestoffen voor het volgend jaar kan vormen.

De plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Er zijn rassen met rode stelen en met groene stelen. Voor de verse markt worden alleen rassen met rode stelen geteeld, waarvan Frambozenrood de meest donkerrood gekleurde stelen heeft. Voor de conservenindustrie wordt het ras Goliath geteeld dat groene stelen heeft, omdat de industrie geen gekleurde moes wil produceren.

Meer op Wikipedia.

Zoek naar rabarber in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met rabarber in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste rabarber recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient rabarber:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept van Jamie's dinners:

Gestoofd fruit

Ingrediënten:
aardbei, basilicum, bramen, kaneelstokje, kruidnagel, munt, peer, perzik, pruim, rabarber, sinaasappel, steranijs, suiker en vanillestokje