Surinaams

Zoek naar Surinaams in uw eigen kookboeken

Surinaams koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel, Mirjam Rijst, Martien Holtzappel en Nawal Batoun - Un Buku

Diner / lunch / hoofdgerecht van Un Buku:

Soep van fleskalebas (Lauki of poe-soep)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, fleskalabas, kipfilet, kippenbouillonblokje, kippenpoot, knoflook, kokosmelk, maïsolie, massala, selderij, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch uit #watetenwevandaag:

Pinda bravoe

Ingrediënten:
bouillonblokje, faja lobie pindakaas, kippenvlees, madame jeanette peper, pimentkorrels, rundvlees, selderij, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gestoofde kouseband

Ingrediënten:
bouillon, groente, knoflook, kousenband, olie, rode spaanse peper, tomatenpuree en ui

Keuken:
Surinaams
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Surinaamse bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauw, knoflook, madame jeanettes, sambal oelek, tomaat, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
broodbeleg / vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pom

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, bruine suiker, ketchup, kip, madame jeanette peper, margarine, nootmuskaat, ongerookte spek, piccalilly, pom tajer, tomaat, ui, ve-tsin en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Her'heri - Aardvruchten met gestoofde bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauw, cassave, chinese tajers, gele bakbanaan, groene bakbanaan, napi, tomaten, ui, zoete aardappelen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Paksoi met Chinese paddestoelen

Ingrediënten:
gedroogde chinese paddestoelen, gemberwortel, knoflook, muizenoortjes, oestersaus, paksoi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
azijn, bruine bonen, kip, kippenbouillonblokje, kruidnagels, laurierbladeren, madame jeanette peper, pimentkorrels, selderij, suiker, surinaamse rijst, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Macaronischotel

Ingrediënten:
aromat, azijn, bosui, ei, elleboogjesmacaroni, jonge kaas, kipfilet, madame jeanette peper, roomboter, selderij, spitskool, tomaten en ui

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Snijbonen

Ingrediënten:
ajumapeper, aromat, kippenbouillontablet, nootmuskaat, roomboter, snijbonen, suiker, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Boyo - Cassave-kokoscake

Ingrediënten:
amandelessence, cassave, ei, gecondenseerde melk, kaneel, kokos, nootmuskaat, rozijnen, santen, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Amsoi

Ingrediënten:
amsoi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Surinaamse zuurkool met zoutvlees en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, madame jeanette peper, roomboter, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zoutvlees en zuurkool

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Surinaamse zuurkool met rundergehakt en napi

Ingrediënten:
madame jeanette peper, napi, roomboter, rundergehakt, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Massalakip

Ingrediënten:
ajumapeper, aromat, azijn, bouillontablet, kipfilet, knoflook, laurierblad, madame jeanette peper, massala, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Surinaamse kip

Ingrediënten:
azijn, gemberwijn, ketjap, kipkarbonade, kippenbouillontablet, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Bitawiwiri - Bitterblad

Ingrediënten:
bitterblad, kippenbouillontablet, roomboter en ui

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Groentekwartet van ui, antruwa, sopropo en tajerblad

Ingrediënten:
antruwa, aromat, olie, sopropo, surinaamse ketjap, tajerbladeren en ui

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Papaja

Ingrediënten:
aromat, papaja, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Moksimarinade

Ingrediënten:
cayennepeper, ketjap, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, paprikapoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten met z'n allen:

Surinaamse pasteitjes

Ingrediënten:
augurk, diepvriesbladerdeeg, doperwtjes, eidooier, eieren, kappertjes, kipfilet, olie, selderij, knoflook, tomatenpuree, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Surinaams
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Pom voor een feestje

Ingrediënten:
aromat, azijn, bouillontablet, pomtayer, kip, nootmuskaat, piccalilly, roomboter, selderij, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Kousenband met zongedroogde garnalen

Ingrediënten:
bouillontablet, gedroogde grote garnalen, kousenband, tomaten, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Gestoofde kousenband

Ingrediënten:
kippenbouillontablet, kousenband en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Massala aardappelen

Ingrediënten:
aardappels, groentebouillontablet, knoflook, massala, selderij en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Keksi - Gele cake

Ingrediënten:
amandelessence, boter, ei, patentbloem, rum, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / koek en gebak