Surinaams

Zoek naar Surinaams in uw eigen kookboeken

Surinaams koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel, Mirjam Rijst, Martien Holtzappel en Nawal Batoun - Un Buku

Diner / lunch / hoofdgerecht van Un Buku:

Soep van fleskalebas (Lauki of poe-soep)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, fleskalabas, kipfilet, kippenbouillonblokje, kippenpoot, knoflook, kokosmelk, maïsolie, massala, selderij, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch uit #watetenwevandaag:

Pinda bravoe

Ingrediënten:
bouillonblokje, faja lobie pindakaas, kippenvlees, madame jeanette peper, pimentkorrels, rundvlees, selderij, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Broodje Bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauwfilet, suiker, gember, komkommer, kruidnagel, laurierblaadje, limoen, pimentkorrels, rode peper, rode uien, sambal, suiker, surinaams zuur, tomatenpuree, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Broodje Pom

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ketjap, kippendijen, madame jeanette-peper, piccalilly, pimentpoeder, pomtayer, surinaams zuur, nootmuskaat, tomatenpuree en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pom

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, bruine suiker, ketchup, kip, madame jeanette peper, margarine, nootmuskaat, ongerookte spek, piccalilly, pom tajer, tomaat, ui, ve-tsin en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Cacaorepen

Ingrediënten:
cacaopeulen

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / snoep
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Ananasstroop

Ingrediënten:
ananas, citroenzuur, limoensap en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Gemberbier

Ingrediënten:
citroenzuur, gemberwortel, kersenessence, kruidnagels, laurierblad, perenessence, pimentkorrels en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Snack of tussendoortje uit Mavis kookt:

Bakabana

Ingrediënten:
bakbananen en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Snack of tussendoortje uit Mavis kookt:

Batjauw frita - Gefrituurde bakkeljauwballetjes

Ingrediënten:
bakkeljauw, cassave, ei, madame jeanette peper, paneermeel, sambal, tomaten, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Zuurgoed van birambi

Ingrediënten:
azijn, birambi, gemberwortel, knoflook, kristalsuiker, kruidnagels, laurierbladeren, peperkorrels, pimentkorrels, rode ui, spaanse pepers en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
broodbeleg
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Zuurgoed van komkommer en rode ui

Ingrediënten:
azijn, gemberwortel, knoflook, komkommer, kristalsuiker, kruidnagels, laurierbladeren, peperkorrels, pimentkorrels, rode ui, spaanse pepers en zout

Keuken:
Surinaams
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Snack of tussendoortje uit Mavis kookt:

Bananenbeignets

Ingrediënten:
bakbananen, melk, suiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Gekruide ketjap

Ingrediënten:
ajumapeper, gemberwortel, knoflook, madame jeanette peper, selderij, zoete ketjap en zoute ketjap

Keuken:
Surinaams
Soort:
koude sauzen en bouillons
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Kokosijsblokjes

Ingrediënten:
kokosnootvruchtvlees en kokosessence

Keuken:
Surinaams
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Orgeade - Amandelsiroop

Ingrediënten:
bittere amandelen, blanke amandelen en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Kokosijsjes

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, kokosmelk en maïzena

Keuken:
Surinaams
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Gemberstroop - Gembersiroop

Ingrediënten:
citroenzuur, gemberwortel en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Markusastroop - Passievruchtensiroop

Ingrediënten:
citroenzuur, markusa en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Markusawater - Passievruchtenlimonade

Ingrediënten:
markusa en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Tamarindestroop - Tamarindesiroop

Ingrediënten:
citroenzuur, suiker en tamarindepeulen

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Zuurwater - Limonade

Ingrediënten:
limoensap en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Surinaamse bakkeljauw fritta

Ingrediënten:
aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Popido Estrella - Kip met rijst uit de oven

Ingrediënten:
ajumapeper, azijn, ei, kipkarbonade, kippenbouillontablet, nootmuskaat, rijst, selderij, tomaten, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / bijgerecht / voorgerecht / tussengerecht uit Ingrediënten:

Petjil

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, kousenband, melk, pindakaas, rode spaanse peper, sambal oelek, slaolie, sperziebonen, spitskool, surinaamse pindakaas, taugé, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Surinaamse zuurkool met rundergehakt en napi

Ingrediënten:
madame jeanette peper, napi, roomboter, rundergehakt, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees