Fins

Zoek naar Fins in uw eigen kookboeken

Fins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Haringen gemarineerd in azijn met dille & allspice

Ingrediënten:
allspice-bessen, dille, laurierblad, lichtgerookte zoute haringen, peperkorrels, rode wijnazijn, suiker, ui, wilde venkel en wortel

Keuken:
Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Schotel van gerookte zalm

Ingrediënten:
citroen, dille, ei, gerookte zalm, kappertjes, rode ui, zalmkuit en zout

Keuken:
Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Regenboogforel Kalevala met wilde veenbessen

Ingrediënten:
boter, regenboogforelfilet, suiker, wilde veenbessen, witte peper, zalmforelfilet en zout

Keuken:
Fins
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Finse kerststol - joululimppu

Ingrediënten:
aardappel, aardappelpuree, anijszaad, gerst, meel, melasse, olie, roggemeel, rozijnen, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kuitboter - mätivol

Ingrediënten:
boter, kuit en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gerookte snoekbaars op z'n Fins

Ingrediënten:
elzentakjes, jeneverbestakjes en snoekbaars

Keuken:
Fins
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardbeiensneeuw - mansikkalumi

Ingrediënten:
aardbei, eiwit, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sienisalaati - Salade van champignons en ui

Ingrediënten:
boter, champignons, ui en zure room

Keuken:
Fins
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie, rode ui en tijm

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gebraden ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine suiker, finse mosterd, ham en kruidnagel

Keuken:
Fins
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Ingesneden aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, boter, olijfolie en salie

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Varkensschnitzels

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroen, ei, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn en varkenslapjes

Keuken:
Fins
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Varkensfilet in deeg met wilde paddestoelen & roomsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, bospaddestoel, ijswater, knoflook, olijfolie, salie, schenkroom en varkensfilet

Keuken:
Fins
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vlaaienbrood - näkkileipä

Ingrediënten:
boter, ei, gist, honing, melk, tarwemeel, volkoren tarwemeel, water, wit meel en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Sipi's aarbeientaart

Ingrediënten:
aardbei, bakpoeder, boter, cakemeel, citroensap, ei, melk, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Fins
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Cranberrysorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker en cranberry's

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Aardappelen uit de oven met uien & room

Ingrediënten:
aardappel, rode ui en schenkroom

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kaneel-kardemombroodjes

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, gemalen kardemom, gist, kaneelpoeder, melk en zout

Keuken:
Fins
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / voorgerecht uit Koude keuken:

Fins jagershapje

Ingrediënten:
bosbessencompote, cayennepeper, gele bergbramen, mierikswortel, rendierham, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Fins
Soort:
wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kalfsstoofvlees met room & dille

Ingrediënten:
aardappel, allspice-bessen, bloem, boter, citroensap, dille, knoflook, laurierblad, mager kalfsvlees, olijfolie, schenkroom en wortel

Keuken:
Fins
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / basisrecept / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kreeft koken

Ingrediënten:
dillezaad, grof zout, rivierkreeft, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, nootmuskaat, olijfolie en schenkroom

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Roggebrood - hilvaleipä

Ingrediënten:
boter, gist, honing, roggemeel, tarwemeel, water en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gerstebrood - ohraleipä

Ingrediënten:
gerstemeel, gist, melk, tarwemeel en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boeren-roggebrood - ruisleipä

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, gist, grof roggemeel, melk, tarwemeel, water en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht