Joods

Zoek naar Joods in uw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Blintzes

Ingrediënten:
bloem, ei, koolzuurhoudend water, olie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandines - Amandelballetjes

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandelballetjes met pistaches

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gestoofde worteltjes

Ingrediënten:
groentebouillon, olijfolie, peterselie, rozijnen, verse munt en wortelen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

geroosterde tomaten met knoflook

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, tomaten en vers broodkruim

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

matzekoekjes met rozenwaterstroop

Ingrediënten:
citroen, eieren, matzemeel, rozenwater, suiker, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

wintercompote

Ingrediënten:
citroen, cognac, gedroogde abrikozen, gedroogde appel, gedroogde peren, gedroogde pruimen, geroosterde geschaafde amandelen, kaneel, nootmuskaat, rozijnen en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

peren met zwartebessensaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroen, honing, peren, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Garnituur voor kippensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, kippenvlees en matseballetjes

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Joodse kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, garnituur voor kippensoep, kippenrug, kippenvleugel, knoflook, laurier, peterselie, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gevulde pruimen met kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde pruimen, honing, kokosmelk en rode wijn

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

warme pruimen met sinaasappelmascarponesaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, kaneelstokje, mascarpone, munt, pruimen, rode wijn en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Matseballetjes

Ingrediënten:
ei, matsemeel, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pompoengembertaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, gembersiroop, opgelegde gember, pompoen en rietsuiker

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

basiskoekjes

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pijnboompitten-sesamkoekjes met sinaasappel

Ingrediënten:
limoen, oranjebloesemwater, pijnboompitten, piment, rietsuiker en sesamzaad

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembersouffle

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, gembersiroop, melk, olijfolie en opgelegde gember

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kaneelballen

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, gemalen amandelen, kaneel en rijstmeel

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

scherpzure visstoofpot

Ingrediënten:
chilipeperpasta, knoflook, limoen, olijfolie, tamarindepulp, ui en verse zalm

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

spinazieviskoekjes met kruisbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, eieren, honing, kruisbessen, matzemeel, munt, spinazie, zalm uit blik en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

haring in havermout

Ingrediënten:
boter, citroenen, havermout, peper en verse haringen

Keuken:
Joods