Joods

Zoek naar Joods in uw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip-kikkererwtencurry

Ingrediënten:
bouillon, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, kikkererwten, kipfilet, knoflook, korianderblaadjes, sesamolie, tamarindepasta en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kasha varnishkas - Boekweitgrutten met pastavlinders

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, kippenvet, margarine, pastavlinders, peper, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip in sinaasappelsaus

Ingrediënten:
bouillon, champignons, dragon, kipfilet, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, sinaasappelen en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Challe

Ingrediënten:
bloem, brood, eidooier, gist, maanzaad, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gerookte heilbotsalade

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, gerookte heilbot, little gemsla, mascarpone, meloen, rode ui en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Crème d'amandine - Abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gele-spliterwtensoep met frankfurters

Ingrediënten:
citroensap, frankfurters, gele spliterwten, kippenbouillon, laurier, peper, plantaardige olie, runderbouillon, selderijblad, ui, wortel en zout

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Dillesaus met wijn en room

Ingrediënten:
dillesap, kasja, slagroom, witte wijn, zeevenkel, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kersenclafoutis

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, eieren, volkorenmeel en zoete kersen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

basiskoekjes

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ei, vanille-essence en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

meiraapjes met wortels en knoflook

Ingrediënten:
bladpeterselie, honing, kervel, knoflook, meiraap, olijfolie en wortelen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

soep van gerookte schelvis en gerookte zalm

Ingrediënten:
aardappel, boter, dille, gerookte schelvis, gerookte zalm, halfvolle creme fraiche, laurier, melk, nootmuskaat en peper

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

zoetzure courgettes

Ingrediënten:
kaneel, knoflook, olijfolie, oreganoblaadjes, rietsuiker en rodewijnazijn

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

sperzieboontjes met ui en tijm

Ingrediënten:
bieslook, franse sperzieboontjes, olijfolie, tijm en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

sinaasappelsalade met olijven

Ingrediënten:
citroen, knoflook, komijn, munt, paprikapoeder, sinaasappels en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Soort:
salade
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

sperziebonen in knoflook

Ingrediënten:
bosuitjes, franse sperzieboontjes, knoflook, olijfolie, oreganoblaadjes en tomatenpuree

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pittige prei

Ingrediënten:
groentebouillon, karwijzaad, korianderzaadjes, laurier en prei

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

warme uiensalade met komkommer en kappertjes

Ingrediënten:
appelazijn, bruine suiker, kappertjes, komkommer, mosterdpoeder, olijfolie, uien en walnotenolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

amandeltaart met drie soorten fruit

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, citroen, eieren, gemalen amandelen, limoen, roze pompelmoes en sinaasappel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

worteltaart met kokos

Ingrediënten:
eieren, gedroogde kokos, honing, kaneel, olijfolie, noten, rietsuiker, wortels en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

tuinbonen met bietjes

Ingrediënten:
augurk, basilicum, bosui, rode biet, kappertjes, mayonaise, mosterd, olijfolie, oregano, peper en tuinbonen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

bietjes met sinaasappel en amandelen

Ingrediënten:
gekookte rode bieten, geraspte sinaasappelschil, amandel, olijfolie en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

forel met papajasaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, forelfilets, olijfolie, papaja, peper, tabascosaus en witte wijn

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken kippenlever met uien

Ingrediënten:
kippenlever, kippenvet, paprikapoeder, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
gevogelte / orgaanvlees