Joods

Zoek naar Joods in uw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus voor blintzes

Ingrediënten:
olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnotensaus

Ingrediënten:
cayennepoeder, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, plantaardige olie, tamarindepasta, ui, walnoten, water en wijnazijn

Keuken:
Joods
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Dadelvulling voor menena

Ingrediënten:
dadels zonder pit en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Poivron marinés - Gemarineerde paprika's

Ingrediënten:
cayennepeper, extra vergine olijfolie, knoflook, paprika's, wijnazijn en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pistachevulling voor menena

Ingrediënten:
oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Eierdraden voor monte sinai con uova filate

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, oranjebloesemwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Eieren en uien met koriander

Ingrediënten:
bosuitjes, eieren, olijfolie, peper en verse korianderblaadjes

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Sponge cake - Biscuitgebak

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pinda's met sperzieboontjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, franse sperzieboontjes, groene paprika, knoflook, koriander, olijfolie, ongezouten pindas, peper, ui, voorgerecht en zout

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Radijsjes met kwarteleitjes

Ingrediënten:
boter, kwarteleitjes, radijsjes, selderijzaadjes en zout

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Kikkererwten op spinazie

Ingrediënten:
boter, kikkererwten uit blik, olijfolie, salie en spinazie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

Gevulde tomaten met avocado

Ingrediënten:
avocado, bosui, citroen, knoflook, paprikapoeder, tabasco, tomaten en voorgerecht

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ataif bi goz - Pannenkoekjes met notenvulling

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge gist, frituurolie, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ataif bi jibn - Pannenkoekjes met kaas

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge gist, frituurolie, mozzarella, oranjebloesemwater, ricotta, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Lichte knaidlach

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemberpoeder, matsemeel, peterselie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pain juif à l'anis - Algerijns anijsbrood

Ingrediënten:
anijszaad, arachideolie, bloem, ei, eidooier, gedroogde gist, melk, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Honingstroop bij muhallabeya

Ingrediënten:
honing, oranjebloesemwater, rozenwater en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Suikerstroop

Ingrediënten:
citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Pittige auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, chapati, chilipeper, garam masala, gember, knoflook, komijn, korianderpoeder, kurkuma, naan, olijfolie, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bulgur, groene olijven, komkommer, munt, pitabrood, rode kerstomaten, rode ui, verse koriander, walnoten en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Schmaltz haring

Ingrediënten:
citroen, komkommer, maatjesharingfilet, olijfolie, peper, peterselie, rode ui en tomaten

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Haringsalade met appel

Ingrediënten:
appel, appelazijn, bruine suiker, citroensap, ei, matzemeel, ui, witte peper, zoute haring en zuurzoete haring

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Falafel

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gedroogde kikkererwten, ijsbergsla, kikkererwten uit blik, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, pruimtomaten, selderijzaad, ui en verse koriander

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Braziliaanse bonensalade

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, pompoenpitten, quinoa, sesamzaad, sperziebonen en zout

Keuken:
Joods