Joods

Zoek naar Joods in uw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnootvulling voor menena

Ingrediënten:
kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gestoofde worteltjes

Ingrediënten:
groentebouillon, olijfolie, peterselie, rozijnen, verse munt en wortelen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

geroosterde tomaten met knoflook

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, tomaten en vers broodkruim

Keuken:
Joods
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Joodse kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, garnituur voor kippensoep, kippenrug, kippenvleugel, knoflook, laurier, peterselie, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Matseballetjes

Ingrediënten:
ei, matsemeel, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

warme pruimen met sinaasappelmascarponesaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, kaneelstokje, mascarpone, munt, pruimen, rode wijn en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gevulde pruimen met kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde pruimen, honing, kokosmelk en rode wijn

Keuken:
Joods
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Garnituur voor kippensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, kippenvlees en matseballetjes

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus voor blintzes

Ingrediënten:
olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pain juif à l'anis - Algerijns anijsbrood

Ingrediënten:
anijszaad, arachideolie, bloem, ei, eidooier, gedroogde gist, melk, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Honingstroop bij muhallabeya

Ingrediënten:
honing, oranjebloesemwater, rozenwater en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Suikerstroop

Ingrediënten:
citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandines - Amandelballetjes

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandelballetjes met pistaches

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pompoengembertaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, gembersiroop, opgelegde gember, pompoen en rietsuiker

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pindakaaskoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, gemberpoeder, honing, ongezouten pindas en pindakaas met stukjes pinda

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

rode druivensoep met noten

Ingrediënten:
citroen, honing, melk, rode druiven, vanille extract, walnoten en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kokosbroodpudding met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, amaretto, eieren, kokosmelk, panettone en suiker

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembercitroensorbet met lavendelkoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, boter, bruine suiker, citroen, gemberextract, kristalsuiker, lavendelblaadjes en lavendelbloemen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

lavendelkoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, boter, bruine suiker, lavendelblaadjes en lavendelbloemen

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kaneelballen

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, gemalen amandelen, kaneel en rijstmeel

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembersouffle

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, gembersiroop, melk, olijfolie en opgelegde gember

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gemberhazelnootkoekjes

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, gemberpoeder, hazelnoten, kruidnagel, rijstmeel en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

perzische vruchtensalade

Ingrediënten:
bananen, dadels, gedroogde vijgen, gedrrogde pruimen, amandel, limoen, oranjebloesemwater en sinaasappels

Keuken:
Joods