Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in uw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Bier uit Mesopotamie en Egypte

Ingrediënten:
dadelsap, gember, gerstebrood, honing, komijn en mirte

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Viooltjeswijn

Ingrediënten:
honing, viooltjes en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Zeewater namaken

Ingrediënten:
oude rode wijn, witte wijn, zeewater en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Mulsum

Ingrediënten:
druivenmost en honing

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / condiment / rookmot
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor zwijn

Ingrediënten:
azijn, dillezaad, garum, korianderzaad, honing, karwij, lavas, mosterd, olie, oregano, peper, selderijzaad, tijm en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Rozenwijn

Ingrediënten:
honing, rozenblaadjes en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Lora

Ingrediënten:
druivenpulp en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Mede

Ingrediënten:
gist, honing en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Passum

Ingrediënten:
gedroogde druiven en most

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / condiment / wijn
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Absint

Ingrediënten:
absintalsem, aromatische bladeren, costum, dadel, mastiek, saffraan en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pekel

Ingrediënten:
water en zeezout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip oxyzonum

Ingrediënten:
asafoetida, azijn, garum, kip, olie, peper, peterselie en prei

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevuld speenvarken

Ingrediënten:
dadels, ei, garum, gedroogde bloembollen, honing, houtsnip, kaasjeskruid, kip, koriander, lijster, lucaanse worstjes, olie, ontbeend speenvarken, passum, peper, peperkorrels, pijnboompitten, prei, rode biet, selderij, slakken, spruitjes, varkenworstjes en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor speenvarken

Ingrediënten:
bonenkruid, eidooier, garum, gedroogde kruiden, olijfolie, peperkorrels, ui, wijnruit, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ham in pasteideeg met vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, ham, honing, laurier, pasteideeg en water

Keuken:
Romeins
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ragoût-pannenkoekentaart Apiciana

Ingrediënten:
amulum, ei, garum, lavas, olie, pannenkoekbeslag, passum, peper, peperkorrels, pijnboompitten, tortelduivenborst, varkensuier, vijgensnip, visfilet en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / varkensvlees / hartige taart
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde zeepaling

Ingrediënten:
defrutum, gedroogde ui, komijnzaad, lavaszaad, olie, oregano, peper, ui, wijn en zeepaling

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij hersenpaté

Ingrediënten:
ansjovispasta, broodkruim, lavas, oregano, peper, tractum en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Alica

Ingrediënten:
gist, spelt en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Haas gevuld met kippenlever

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, gedroogde oregano, haas, kalfshersenen, kippenlever, lavas, peper, saus bij haas, varkensgehakt, varkensnet en wild

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte gans met witte saus

Ingrediënten:
bouillon, gans, karwij, komijn, pijnboompitten, tijm, ui, vinaigrette en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Uier

Ingrediënten:
bechamelsaus, garum, groente, kruiden, lavas, olijfolie, passum, peper, runderuier en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / rundvlees / bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij haas

Ingrediënten:
bloem, garum, lavas, olijfolie, peper en zoete rode wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Lams- of geitenspiesjes

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, peper, witte wijn en zout spek

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / geitenvlees