Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in uw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 2

Ingrediënten:
azijn, honing, mosterd, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 1

Ingrediënten:
azijn, honing, mirtebessen, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Columella

Ingrediënten:
azijn, mosterd, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Eend of kraanvogel met raapjes

Ingrediënten:
amulum, anijs, azijn, bloem, defrutum, eend, garum, knoflook, komijn, koriander, korianderzaad, kraanvogel, laserwortel, olijfolie, peper, prei, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gekookte kraanvogel of eend

Ingrediënten:
dadel, garum, gedroogde koriander, honing, komijn, lavas, mosterd, munt, oregano, peper, pijnboompitten en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Snelle garum

Ingrediënten:
oregano, pekel en vis

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 2

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Sla

Ingrediënten:
azijn, garum, olie, sla en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kardoen of artisjok met ei

Ingrediënten:
artisjokbodems, ei, garum, kardoenstengels en olie

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde morene

Ingrediënten:
bonenkruid, defrutum, lavas, liquamen, mulsum, murene, olie, peper, peperkorrels, pruim, rode wijn, saffraan en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde eendenborst

Ingrediënten:
eend, spek en varkensnet

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kruidensaus voor gebraden ree

Ingrediënten:
bloem, garum, honing, olijfolie, passum, peper, ui, kruiden, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pruimensaus voor gebraden edelhert

Ingrediënten:
bonenkruid, garum, gedroogde pruimen, honing, lavas, olijfolie, passum, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus / azijn
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Romeinse borscht

Ingrediënten:
kip, olijfolie, rode biet, water, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Rode bietjes met mosterd

Ingrediënten:
azijn, bietjes, fijne mosterd, olie, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Lamshachee

Ingrediënten:
amulum, bloem, garum, komijn, koriander, lamsvlees, lavaszaad, olijfolie, schapenvlees, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde relmuis

Ingrediënten:
asafoetida, garum, pijnboompitten, relmuis, relmuizengehakt en varkensgehakt

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Stukjes lam of geitenlam met snijbonen en croutons

Ingrediënten:
garum, geitenvlees, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, snijbonen, witbrood en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees / bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte bloembollen 1

Ingrediënten:
druifhyacintbollen, garum, honing, munt, olie, peperkorrels, polei, tijm, water en wijnazijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip met peulen

Ingrediënten:
ei, garum, gedroogde erwten, hersenen, kip, kippenbouillon, komijn, koriander, peper, peultjes, sperziebonen, sugar snaps en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Asperge-ovenschotel

Ingrediënten:
bonenkruid, ei, garum, groene aspergepunten, koriander, lavas, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Aioli

Ingrediënten:
azijn, garum, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Terentijnse zwijnenham

Ingrediënten:
garum, knoflook, laurier, laurierbes, olijfolie, peper, rode wijn, wijnruit, zeewater, zout en zwijnenham met huid

Keuken:
Romeins
Soort:
wild