Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in uw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd lam of geit

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijfolie, peper en reuzel

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Hardgekookte eieren met alternatieve saus

Ingrediënten:
ei, garum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevogelte in pasteikorst

Ingrediënten:
boter, kruiden, olijfolie, pasteideeg, peper, reuzel, spekvet, vogel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Zachtgekookte eieren in pijnboompittensaus

Ingrediënten:
ansjovispasta, garum, honing, krieleieren, peperkorrels en pijnboompitten

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Snack of tussendoortje uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte eieren met wijnruit en tonijn, makreel of ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, eidooier, grof zeezout, knoflook, makreelfilet, olie, tonijnfilet en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Snelle garum

Ingrediënten:
oregano, pekel en vis

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 2

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Asperge-ovenschotel

Ingrediënten:
bonenkruid, ei, garum, groene aspergepunten, koriander, lavas, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte bloembollen 1

Ingrediënten:
druifhyacintbollen, garum, honing, munt, olie, peperkorrels, polei, tijm, water en wijnazijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pasteideeg

Ingrediënten:
kruiden, olijfolie, peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde truffels

Ingrediënten:
caroenum, extra vergine olijfolie, garum, honing, peper, truffel, wijn, zetmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
condiment / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Cantharellensalade

Ingrediënten:
azijn, cantharellen, caroenum, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Cantharellen met peper

Ingrediënten:
cantharellen, garum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 1

Ingrediënten:
melk, oenogarum, olie, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gekookte kraanvogel of eend

Ingrediënten:
dadel, garum, gedroogde koriander, honing, komijn, lavas, mosterd, munt, oregano, peper, pijnboompitten en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Eend of kraanvogel met raapjes

Ingrediënten:
amulum, anijs, azijn, bloem, defrutum, eend, garum, knoflook, komijn, koriander, korianderzaad, kraanvogel, laserwortel, olijfolie, peper, prei, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Ragoût van struisvogel

Ingrediënten:
azijn, bloem, garum, gekonfijte dadels, komijnzaad, gort, honing, munt, olijfolie, passum, peper, selderijzaad en struisvogel

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Flamingo of papagaai

Ingrediënten:
amulum, azijn, dadel, defrutum, dille, flamingo, komijn, kooknat, koriander, laserwortel, munt, papagaai, peper, prei, water en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Vinaigrette voor struisvogel

Ingrediënten:
azijn, garum, honing, lavas, mosterd, olie en tijm

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwtentaart met vlees en gevogelte

Ingrediënten:
gedroogde erwten, gehakt, gember, gevogelte, groente, honingsaus, lamshersenen, lavas, lucaanse worstjes, oregano, peperkorrels, pijnboompitjes, prei, schouderham, spek en varkensnet

Keuken:
Romeins
Soort:
vlees / gevogelte / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rond de tafel der Romeinen:

Kekererwten

Ingrediënten:
gekookte gedroogde kekererwt en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Bloemkool met komijn

Ingrediënten:
azijn, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, garum, komijn, olie, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla met munt

Ingrediënten:
azijn, honing, knoflook, komkommer, munt, peper, polei en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade