Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- bijna 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: barbarie-eendenborst, peper, pistache-aardappel, rode-wijn-granaatappelboter en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte / boter en olie
Ingrediënten: citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten, knoflook, natron, olijfolie, slaolie, tahin en zout
Keuken: Midden-Oosten / Libanees / Turks / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus / broodbeleg
Ingrediënten: boter, groentebouillon, kaneelstokje, milde chilipoeder, peper, poedersuiker, rode appel, room, selderijknol, walnoten en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: amandel, citroenrasp, citroensap, dille, gember, groentebouillon, knoflook, milde chilipoeder, natuuryoghurt, platbrood, radijs, room en zout
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, garnituur van pruimen, gember, kaneelstokje, knoflook, kurkuma, lamsfond, lamsschouder, maïzena, olie, peper, tomatenpuree, ui, water en zout
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: tajine / lamsvlees
Ingrediënten: appelpectine, citroensap, gember, glucosesiroop, kweepeersap en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: schuim/mousse/gelei / vegan
Ingrediënten: kippenbouillon, knoflook, maïzena, milde chilipoeder, olijfolie, rode paprika, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, witte bonen uit blik, wortel, zatar-yoghurt en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: andijvie, basmatirijst, berglinzen, laurier, pimentkorrels, radijsjes en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: boter, gemalen komijn, gember, ingelegde pompoen, kaneelstokje, mild chilizout, olijfolie, renkefilet, rode bieten, saffraanyoghurt en sinaasappelrasp
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: boter, poedersuiker en pruimen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: garnituur / vegetarisch
Ingrediënten: amandelvulling, bloem, boter, citroenrasp, gist, melk, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: couscouskruiden en groentebouillon
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / couscous
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, milde chilivlokken, paprikapoeder edelsusz, vanillestokje, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Libanees / Turks / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: citroenrasp, dijonmosterd, ei, fijne bulgur, frituurolie, gedroogde abrikozen, gember, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, melk, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, pijnappelpitten, pistaches, rettichsalade, sinaasappelrasp, toast, ui en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: berglinzen, citroenschil, gember, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, milde chilipoeder, rode paprika, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: arabische koffiekruiden, kaneel, kardamom, komkommer-gembersalade, kruidnagel, nootmuskaat, piment, suiker, vanille, zalmfilet, zout en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: baharat, knolselderij, maïzena, olie, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vis
Ingrediënten: boter, citroenschil, gember, harissa, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kruidnagel, lamsvlees, laurier, maïzena, olie, rode wijn, rosé druiven, tomatenpuree, ui, walnoten, witte druiven, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, sumak, tahin, yoghurt en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X