Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloemige aardappelen, boter, bruine boter, gember, kaneelstokje, karwijzaad, kweepeer, melk, nootmuskaat, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, bruine boter, gember, gist, griesmeel van harde tarwe, melk, sinaasappelrasp, sinaasappelsalade, vanillepeul en zout
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vis
Ingrediënten: maïskipbout, olijfolie, paprika-walnootsaus, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bruine suiker, citroenschil, gekarameliseerde walnoten, gember, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, koriander, korianderkorrels, kruidenolie, pekelzout, pretzelchips, reerug, selderijsalade, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad en wild
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: bruine boter, milde chilivlokken, witbrood en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter, citroenrasp, duivenlever, ei, gevogeltelever, knoflook, melk, orientaalse gehaktkruiden, peper, peterselie, scherpe mosterd, sjalot, toast en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte / noedels / orgaanvlees
Ingrediënten: bonenkruid, knoflook, korianderzaad, majoraan, oregano, sesamzaad en tijm
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: boter, butternutpompoen, gember, groentebouillon, knoflook, milde chilipoeder, muskaatpompoen, orientaalse groente- en soepkruiden, peterselie, rode paprika, room en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, dijonmosterd, ei, fijne bulgur, frituurolie, gedroogde abrikozen, gember, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, melk, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, pijnappelpitten, pistaches, rettichsalade, sinaasappelrasp, toast, ui en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: brikdeeg, bruine boter, eiwit, geklaarde boter, granaatappelsabayon, kaneelstokje, kaneelsuiker, kruidnagel, laurier, peer, poedersuiker, vanillepeul, witte wijn en zoete granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: couscouskruiden en kippenbouillon
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: couscous
Ingrediënten: boter, citroenrasp, groene asperges, kippenbouillon en mild chilizout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: griekse yoghurt, groentebouillon, harissapoeder, olijfolie, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: citroenrasp, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, harissa, kappertjes, olijfolie, peterselie, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine boter, citroenrasp, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, mild chilizout, sinaasappelrasp en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: citroenrasp, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, mild chilizout, orientaalse viskruiden, piment la vera picante en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: asperges, bleekselderij, chilizout, citroenschil, couscous, couscouskruiden, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, peultjes, rode paprika en wortel
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: couscous
Ingrediënten: bleekselderij, bruine boter, cantharellen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, gedroogde champignons, gedroogde chilipeper, gelatine, gemalen karwijzaad, gember, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kardamompeul, kippenbouillon, knoflook, konijnenbout, kruidnagel, kurkuma, laurier, marinade voor konijn, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, saffraan, suiker, ui, veldsla, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: wild / couscous
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X