Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, dille, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, koriander, piment la vera picante, sinaasappelrasp en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, fijne bulgur, gedroogde abrikozen, gedroogde dadels, groentebouillon, munt, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bonenkruid, gedroogde oregano, gember, groentebouillon, knoflook, milde chilipoeder, olijfolie, rode wijnazijn, tijm, tomaten, witte bonen uit blik en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: amandelmeel, gember, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, nootmuskaat, rozenblaadjes, sinaasappelrasp, suiker en witbroodkruim
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / noten
Ingrediënten: bladspinazie, casinobrood, citroenrasp, couscoussalade, ei, kappertjes, knoflook, lamsgehakt, melk, olie, olijfolie, peterselie, rode paprika, rundergehakt, scherpe mosterd, sinaasappelrasp, tabil, ui en zout
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: stoofgerecht / rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: amandel, boter, croutons, gember, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lichte amandelmoes, milde chilipoeder, peper, platbrood, room, sinaasappelbloesemwater, vanillemerg, zetmeel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: arabische koffiekruiden, kaneel, kardamom, komkommer-gembersalade, kruidnagel, nootmuskaat, piment, suiker, vanille, zalmfilet, zout en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: baharat, bleekselderij, boter, citroenrasp, dille, gehaktballen, gember, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, laurier, milde chilipoeder, room, ui, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, vanillestokjes, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: kippenbouillon, knoflook, maïzena, milde chilipoeder, olijfolie, rode paprika, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, witte bonen uit blik, wortel, zatar-yoghurt en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, gember, griekse yoghurt, knoflook, koriander, korianderkorrels, mild chilizout, munt, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, saffraandraadjes, sinaasappelrasp en tomaten
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: poedersuiker en walnoten
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / noten
Ingrediënten: paprika-pompoenhumus, platbrood en saffraan-knoflookhumus
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: baharat, citroenrasp, citroensap, knoflook, koriander, mild chilizout, munt, olijfolie, peterselie, sinaasappelrasp en ui
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: citroenrasp, eidooier, eiwit, gember, groene kardemompeulen, ingelegde steenvruchten, kaneelstokje, kwark, melk, rijstepap, sinaasappelrasp, suiker, vanillemerg en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst / soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: berbere, boter, kippenbouillon, kweeper-spitskoolgroente, olie, varkensrug, yoghurt-korianderdip en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: citrusolie, gember, italiaanse kruiden, kaneel, kardamompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, paprika edelsusz en venkelzaad
Keuken: Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: amandelvulling, bloem, boter, citroenrasp, gist, melk, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: dille, munt, olijfolie, orientaalse tartaarkruiden, runderfilet, tomatenketchup en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: jeneverbessen, kalfsstaartstuk, knolselderij, kurkuma-mosterdsaus, laurier, olie, prei, spinazie, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Midden-europees / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kalfsvlees
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X