Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- meer dan 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: arabische koffiekruiden, kaneel, kardamom, komkommer-gembersalade, kruidnagel, nootmuskaat, piment, suiker, vanille, zalmfilet, zout en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: gember, kipfilet, knoflook, koriander-yoghurt, lamsrug, mild chilizout, okra, olijfolie, sinaasappelrasp en za'atar
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte / lamsvlees
Ingrediënten: aubergine, baharat, berbere-specerijen, courgette, groentebouillon, ham, harissa, olijfolie, paprika, pasta, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Ingrediënten: brikdeeg, bruine boter, eiwit, geklaarde boter, granaatappelsabayon, kaneelstokje, kaneelsuiker, kruidnagel, laurier, peer, poedersuiker, vanillepeul, witte wijn en zoete granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschilfers, boter, citroensap, eiwit, fijne havervlokken, gedroogde dadels, gember, hazelnoten, honing, kaneel, kaneelpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, ouwel, pistaches, rozenblaadjes, sesamzaad en zuurbessen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: dijonmosterd, groentebouillon, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, rode wijnazijn, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, crème fraîche, olijfolie, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: gember, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, marinade, pistachenoten, rode bieten, sinaasappelbloesemcrème, ui, venkelzaad en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroendip, citroensap, gele paprika, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, lamsvlees, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, rundvlees, ui en zout
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: brikdeeg, dille, eiwit, gember, knoflook, koriander, olie, peper, peterselie-muntsaus, reuzengarnalen en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: chilizout, citroensap, dille, ingelegde gember, inmaaksap van gember, komkommer, olijfolie, suiker en zure room
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, kappertjes, milde chilipoeder, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: chilizout, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, groentebouillon, inmaakvloeistof van gember, stemgember en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: griekse yoghurt, groentebouillon, harissapoeder, olijfolie, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: amandelvulling, bloem, boter, citroenrasp, gist, melk, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: berbere-specerijen, boter, bruine boter, groentebouillon, kwartelfilet met huid, mild chilizout, olie, rode linzen, room, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: brikdeeg, kabeljauwfilet, olie, orientaalse viskruiden en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: arganolie, citroenrasp, citroensap, milde chilipoeder, olijfolie en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: gember, kaneel, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, milde chilipoeder en venkelzaad
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: citroensap, dille, griekse yoghurt, milde chilipoeder, olijfolie, room, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X