Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gesmoorde kippenlevers met gebakken mihoen - smoor api ajam dan mihoen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, maïzena, mihoen, olie, prei, sambal oelek, tomaat, tomatenpuree, ui, verse bladselderij en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Ananascurry

Ingrediënten:
ananas, gember, kardemonpitten, kemirienoten, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, munt, olie, sambal oelek, sjalotjes en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempiavulling III

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, garnalen, ham, knoflook, prei, taugé, trassi, ui en varkensgehakt

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kool telor (gekruide kool met ei)

Ingrediënten:
knoflook, laos, nootmuskaat, salam, sambal oelek, spitskool, trassi, ui en peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / nagerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Koeé pisang (Bananenkoek)

Ingrediënten:
banaan, bloem, boter, ei, hoenkweemeel, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kool djagoeng (gekruide kool met maïs)

Ingrediënten:
djinten, half-om-halfgehakt, knoflook, lomboks, maïs, spitskool, trassi, ui, ve-tsin en peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng boontjes oedang reboeng (boontjes/garnalen/bamboe)

Ingrediënten:
asemwater, bamboespruiten uit blik, bruine basterdsuiker, knoflook, laos, noorse garnalen, olie, salam, sambal oelek, santen, sperziebonen, trassi, ui, ve-tsin en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar rawit (Zoetzuur van lombok rawit met uitjes)

Ingrediënten:
azijn, lombok rawit, sjalot, suiker, water, zilverui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté (Geroosterd vleesgerecht)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, sambal oelek, suiker en vlees

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Daging boemboe mangoet (Gekruid varkens- of rundvlees)

Ingrediënten:
asem, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, poelet, salam, sambal oelek, sereh, trassi, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kaki ajam ketjap (Gekookte kippenpootjes stijl Diana)

Ingrediënten:
ketjap manis, kippenpoten, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Petjel spesial (Groenten met saus)

Ingrediënten:
aardappel, boontjes, ei, katjang goreng, kool, kroepoek oedang, rode lombok, suiker, tahoe goreng, taugé, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempiavulling II

Ingrediënten:
garnalen, ham, prei, rode lombok, rode paprika, selderij, taugé, ui en varkensvlees

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Petjel taugé (Taugé met saus)

Ingrediënten:
garnalenkoekjes, kemiries, knoflook, kroepoek, lomboks, santen, taugé, tempé en uitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng dadar

Ingrediënten:
omelet en sambal goreng

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang special (Saté van grote garnalen)

Ingrediënten:
broccoli, citroen, knoflook, steurgarnalen en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Perkedel (Pikante gehaktballetjes uit Atjeh)

Ingrediënten:
asemwater, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmeel, olie, peper, rundergehakt, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lampang loemboek (Lever met gekruide saus)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, djinten, kentjoer, ketoembar, kokosmeel, lever, peper, salam, sambal oelek, santen, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng bruine bonen (gekruide bruine bonen)

Ingrediënten:
bruine bonen, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, salam, sambal oelek, santen, citroengras, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten - sajoer lodeh

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloemkool, bouillon, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, ebi, garnalen, goela djawa, haricots verts, jonge wortel, kemirienoten, knoflook, laos, peultjes, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer asem

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroengras, citroensap, daoen salam, foelie, goela djawa, groene paprika, haricots verts, knoflook, laos, preitjes, rode paprika, runderpoulet, sambal oelek, sereh, sperziebonen, spitskool, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide kool - sajoer toemis kol

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, bouillon, groene kool, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, savooiekool, ui, witte kool en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer kari daging sapi

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, citroengras, citroensap, daoen salam, djahé, djinten, dunne kokosmelk, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, haricots verts, jonge wortel, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, runderpoulet, sambal oelek, savooiekool, sereh, sperziebonen, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide sperziebonen (eenvoudig) - sajoer boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, knoflook, peper, sambal oelek, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente