Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng babi flores (gekruid varkenvlees)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, knoflook, laos, mieso, rode lomboks, salam, santen, trassi, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi taotjo (Gekruid varkensvlees met groenten en taotjo)

Ingrediënten:
boter, djahé, erwtjes, ketjap manis, knoflook, peper, prei, taotjo, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng betawi asem manis I (gekruide kip of varkensvlees)

Ingrediënten:
asemwater, azijn, bruine basterdsuiker, kip, knoflook, rode lombok, trassiwater en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam setan III en IV (Duivelse kip)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap, kip, knoflook, mosterd, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop telor (Eierensoep)

Ingrediënten:
bouillonblokje, ei, gebakken uitjes, ketjap manis, selderij en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop ikan bawang (Vis-uiensoep)

Ingrediënten:
bouillonblokje, citroensap, djahé, ketjap manis, schelvis, selderij en vermicelli

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet met garnalen - telor dadar oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, ei, geklaarde boter, gemberwortelpoeder, ghee, goela djawa, hollandse garnalen, ketjap benteng asin, knoflook, maïsolie, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi pee (Gekruid varkensvlees met gember)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, knoflook, nootmuskaat, peper, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi sajoeran I (Gekruid varkensvlees met groenten en tahoe)

Ingrediënten:
bouillon, djinten, ketjap manis, ketoembar, knoflook, olie, prei, sambal oelek, selderij, suiker, tahoe, trassi, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng braadworst (gekruide braadworst)

Ingrediënten:
braadworst, groene paprika, knoflook, nootmuskaat, peper, taugé, tomaat, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ati patjoel (gekruide lever)

Ingrediënten:
asemwater, bruine basterdsuiker, kemiries, knoflook, laos, rode lomboks, runderlever, santen, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop kenari (Soep met rundvlees en kenari of amandelen)

Ingrediënten:
amandelen, ei, foelie, kenarinoten, rijst, room, rundvlees en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam nanas (Kip in gekruide saus met ananas)

Ingrediënten:
ananas, ananassap, ketjap asin, kipfilet, knoflookpoeder, maïzena, olie, sherry en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gepocheerde eieren met groene pepers - goelai telor Bukittinggi

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, ei, groene spaanse peper, koenjit, kurkuma, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Ketjap saus bij gevulde javaanse omelet - telor dadar isi djawa

Ingrediënten:
citroensap, gemberwortel, ketjap benteng manis en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi tjau poedak (Gekruid varkensvlees met saus)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook, laksa, margarine, peper, ui, varkensvlees, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Recept uit Wat je vér haalt is lekker:

Sambal oelek

Ingrediënten:
rode pepers, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi roedjak (Gekruid varkensvlees)

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, kemirienoten, knoflookpoeder, laos, olie, sambal oelek, santen, sereh, trassi, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi sajoeran II (Gekruid varkensvlees met paprika en champignons)

Ingrediënten:
champignons, djahé, goudbouillonblokje, maïzena, margarine, paprika, suiker, ui, varkenshaas, ve-tsin en zilveruitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté boemboe roedjak (Saté van vlees naar keuze)

Ingrediënten:
asem, kemiries, laos, lomboks, trassi, santen, vlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté tjampoer (Gemengde saté)

Ingrediënten:
champignons, djinten, knoflook, laos, peper, saucijsjes, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté babi (Saté van varkensvlees)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djinten, ketoembar, knoflook, koenjit, santen, trassi, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng variatie (Gekruide kippenlever)

Ingrediënten:
kippenlever, nootmuskaat, ontbijtspek, peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Abon abon (Gekruid rundvlees)

Ingrediënten:
azijn, bruine basterdsuiker, knoflook, laos, rundvlees, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees