Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pastel toetoep (Jachtschotel met kip)

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, djamoer koeping, doperwten, ei, ketjap manis, kip, paneermeel, peper, peultjes, prei, rode spitskool, sedep malem, suiker, ui en wortelen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kaki ajam pangang asin/manis (Kippenpoten in gekruide zoetzure saus)

Ingrediënten:
azijn, ei, javaanse suiker, ketjap manis, kippenbouillon, kippenpoten, mais in blik, maïzena, olie, peper, rode paprika, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bami kuwa (Bamisoep andere stijl)

Ingrediënten:
bamboespruiten uit blik, bami, djeroek poeroet, garnalen, knoflook, magere speklapjes, nootmuskaat, peper, taugé, trassi, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer lodeh II (gekruide gemengde groenten)

Ingrediënten:
bloemkool, boontjes, knoflook, lomboks, peultjes, sjalot, trassi en witte kool

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kaldoe djawa (gekruide Javaanse runderpoelet met groenten)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, laksa, muizenoortjes, peper, peultjes, prei, runderpoulet, savooiekool, sedep malem, selderij, sojasaus, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal djeroek nipis

Ingrediënten:
djeroek nipissap, sambal oelek, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng panas hati (gekruide garnalen)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, garnalen, groene lomboks, ketjap asin, knoflook, olie en ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ati ajam II (gekruide gebakken kippenlevertjes)

Ingrediënten:
bloem, javaanse suiker, kippenlevertjes, knoflook, laos, olie, peper, salam, sambal oelek, santen, sereh, tamarinde, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Petjel boontjes (Boontjes met saus)

Ingrediënten:
kemiries, knoflook, kroepoek, lomboks, santen, tempé en uitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng (grondrecept)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, knoflook, laos, lomboks, santen, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor boemboe Bali (Gekruide eieren uit Bali)

Ingrediënten:
azijn, djahé, ei, ketjap manis, knoflook, olie, sambal oelek, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal (fris en pikant)

Ingrediënten:
asem, kemiries, knoflook, limoenrasp, limoensap, rode lomboks, salam, sereh en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pindakaas

Ingrediënten:
pindasaus, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Daging babi spesial (Borrelhapjes van varkensvlees)

Ingrediënten:
hamlappen, ketjap manis, knoflook, peper, ve-tsin, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer kari daging oedang (Gekruide groenten met garnalen)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, djinten, javaanse suiker, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, santen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer katjang merah (Sajoer van gekruide bruine bonen)

Ingrediënten:
asem, bruine bonen, goela djawa, knoflook, laos, prei, rode lomboks, salam, soepvlees en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal teri (uit Tapanoeli)

Ingrediënten:
ikan teri, lomboks, olie, sereh, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tempé goreng oedang dan babi (Tempé met garnalen en varkensvlees)

Ingrediënten:
garnalen, kemirienoten, knoflook, olie, rode lombok, sambal trassi, santen, soja, tempé, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam pangang boemboe ketjap (Geroosterde kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap, kip, knoflook, lombok rawit, rode ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal lobak

Ingrediënten:
rauwe sambalans en soesterknollen

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Taugé met komkommer en oesterzwam

Ingrediënten:
aardappelmeel, bieslook, komkommer, oesterzwammen, olie, peterselie, sesamzaadjes, sherry, sojasaus en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Indonesische flensjestaart

Ingrediënten:
champignons, hamlappen, ketjap manis, knoflook, pannenkoekbeslag en spitskool

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sereh rijst

Ingrediënten:
langkorrelrijst en sereh

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zalm met een oosterse sinaasappelsaus

Ingrediënten:
bosui, boter, djeroek poeroet, droge witte wijn, limoenschil, sambal oelek, sinaasappelsap, sojasaus, ui, visfond, zalmfilet en zout

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
stomen / vis