Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer keloewek (Gekruide kip met keloewekpitten)

Ingrediënten:
asemwater, keloewek, kip, koenjit, laos, lombok, olie, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rendang III (Gekruid rundvlees uit Sumatra)

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, ketoembar, koenjitwortel, kokosmelk, kokosrasp, laoswortel, olie, rundvlees, salam, sambal, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng babi II (gekruid varkensvlees)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, djeroek poeroet, knoflook, salam, sambal oelek, sereh, tomaten, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst met gefruite uitjes - nasi keboelie

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, gemberwortelpoeder, kaneel, ketoembar, kippenbouillon, knoflook, koriander, langkorrelige rijst, nootmuskaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst - nasi oedoek

Ingrediënten:
citroengras, djinten, dunne kokosmelk, garnalenpasta, kentjoer, ketoembar, knoflook, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, langkorrelige rijst, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ati (gekruide varkens- of runderlever)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, knoflook, laos, lever, nootmuskaat, peper, salam, sambal oelek, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Soto kedoe (Gekruide soep met lamsvlees)

Ingrediënten:
djahé, javaanse suiker, ketoembar, knoflook, kool, lamsvlees, laos, peper, salam, taugé, tempé, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi panggang IV (Geroosterde varkensbuiklappen)

Ingrediënten:
azijn, barbecuekruiden, boemboe babi pangang, chilisaus, cognac, knoflook, lichte ketjap, maïzena, suiker, tomatenpuree, varkensbuik met zwoerd, ve-tsin en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Dengdeng oengkep (Gekruid droog rundvlees)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, ketoembar, knoflook, laos, mager rundvlees, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / basisrecept uit Indonesie:

Witte rijst (gekookt / gestoomd) - nasi poetih

Ingrediënten:
kortkorrelige rijst, rondkorrelige rijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe santen (Gebakken vis in kokossaus)

Ingrediënten:
asemwater, gemberwortel, javaanse suiker, ketjap asin, knoflook, makreel, olie, rode lombok, sambal oelek, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng daging II (rundvlees in kokossaus)

Ingrediënten:
bieflappen, gemberwortel, javaanse suiker, kemirienoten, ketoembar, knoflook, kokosmelk, olie, peultjes, salam, sambal oelek, sereh, tomaatblokjes, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng godok II (gekruide groenten)

Ingrediënten:
citroenschil, garnalen, kemiries, ketoembar, knoflook, kousenband, laos, olie, petehbonen, sambal oelek, santen, trassi, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng van vis (gekruide vis)

Ingrediënten:
asem, kabeljauw, kemiries, knoflook, koenjit, laos, olie, sambal oelek, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lapis Ingris (Gekruide runderlappen)

Ingrediënten:
bouillon, ei, gember, kruidnagel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper, runderlappen, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rawon daging (Gekruid rundvlees)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenschil, ketjap, ketoembar, knoflook, koenjit, laos, olie, runderlappen, trassi, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gangsa (Rundvlees met rode peper)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, javaanse suiker, ketoembar, knoflook, olie, rode lomboks, runderlappen, trassi, voorjaarsuitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté prentoel II (Saté met kokos)

Ingrediënten:
asem, djinten, ei, kemiries, ketoembar, kokosrasp, lombok, rode ui, suiker, trassi, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng daging I (gekruid vlees)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, knoflook, laos, lombok, olie, salam, sambal oelek, suiker, trassiwater, ui, vlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng makreel (gekruide makreel)

Ingrediënten:
gestoomde makreel, knoflook, laos, olie, rode lomboks, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng tjehtjeh (gekruide groene lomboks)

Ingrediënten:
groene lomboks, koenjit, laos, lombok rawit, olie, petis udang, rode lomboks, rode ui, salam, santen, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Asinan - met gerookte mango

Ingrediënten:
gebakken uitjes, houtsnippers, japanse groene radijs, komkommer, kruidige amandelsaus, mango, radijs, sawi asin, spitskool, taugé, umamidressing en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Soto madoera (Maaltijdsoep met kip en rijst)

Ingrediënten:
aardappel, braadkuiken, citroen, djeroek poeroet, ei, gefrituurde uitjes, kemiries, kentjoer, knoflook, laos, mihoen, olie, peper, rijst, santen, sereh, taugé en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Maïssoep

Ingrediënten:
blik maïskorrrels, ketjap manis, kippenbouillon, kippenvlees, knoflook, maïzena, selderij en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon