Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kaki ajam pangang (Geroosterde kippenpoten)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap asin, ketjap manis, kippenpoten, knoflookpoeder, peper, sambal oelek, uienpoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / nagerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Koeé pisang (Bananenkoek)

Ingrediënten:
banaan, bloem, boter, ei, hoenkweemeel, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng bruine bonen (gekruide bruine bonen)

Ingrediënten:
bruine bonen, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, salam, sambal oelek, santen, citroengras, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempiavulling III

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, garnalen, ham, knoflook, prei, taugé, trassi, ui en varkensgehakt

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide sperziebonen - sajoer toemis boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, tomaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met kool en ananas - sambal goreng kol dan nanas

Ingrediënten:
ananas uit blik, arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gedroogde kokos, goela djawa, kerrie djawa, klapper, knoflook, sambal oelek, ui en witte kool

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Bouillon met waterkers of raapsteeltjes

Ingrediënten:
ei, kippenbouillon, knoflook, peper, raapstelen, waterkers en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Bihoen met kip

Ingrediënten:
bamboescheuten, bihoen, groene paprika, kipfilet, kleine gepelde garnalen, margarine, sherry, sjalot, sojaolie, sojasaus, suiker, taugé, ve-tsin, waterkers en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid rundvlees uit Yogya - krengsengan Yogya

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroensap, daoen salam, doorregen runderlappen, ketjap benteng asin, knoflook, rode spaanse peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, witte basterdsuiker, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met rode pepers 2 - gangsa 2

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, goela djawa, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, runderlappen, tomaat, trassi, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Lever in gekruide kokossaus - kalio hati

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, kerrie, kerrie djawa, knoflook, komkommer, runderlever, sambal oelek, ui, voorjaarsui, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 1

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, kokos, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pinda, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, tahoe, taugé, tempeh, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tam konijn met mangosaus - kelintji berkoeah mango

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, jong konijn, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, mango, sambal oelek, tam konijn, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Drooggebakken pinda's - katjang goreng

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, olie, pinda en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Soto Ajam - Kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroenrasp, ei, gember, ketoembar, kip, knoflook, olie, peper, prei, rijst, serehpoeder, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Udang bumbu goreng - Gekruide gebakken garnaIen

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, garnaal, gember, ketoembar, knoflook, olie, peper, sambal manis, sambal oelek en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten - sajoer lodeh

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloemkool, bouillon, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, ebi, garnalen, goela djawa, haricots verts, jonge wortel, kemirienoten, knoflook, laos, peultjes, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide sperziebonen (eenvoudig) - sajoer boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, knoflook, peper, sambal oelek, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer asem

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroengras, citroensap, daoen salam, foelie, goela djawa, groene paprika, haricots verts, knoflook, laos, preitjes, rode paprika, runderpoulet, sambal oelek, sereh, sperziebonen, spitskool, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, knoflook, kokosmelk, laurier, peper, pindakaas, sambal oelek, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide kool - sajoer toemis kol

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, bouillon, groene kool, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, savooiekool, ui, witte kool en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sambal Tomaat

Ingrediënten:
rode chilipeper, tomaat, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sambal Ketjap

Ingrediënten:
gele basterdsuiker, ketjap, knoflook en rode chilipeper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide tomaten met garnalen - sajoer asem tomat spesial

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, goela djawa, kippenbouillon, knoflook, laos, sambal trassi, sojabonenkaas, tomaatjes, ui en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren