Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Piendang ketjap kabeljauw (Gekruide kabeljauw)

Ingrediënten:
asem, djeroek poeroet, kabeljauw, ketjap manis, knoflook, laos, lomboks, serehpoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer tahoe (gekruide tahoe met kip en tempé)

Ingrediënten:
foelie, kip, olie, peterselie, salam, selderij, tahoe, tempé, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Seroendeng II (Gekruide en gebrande kokos)

Ingrediënten:
asemwater, citroenschil, djinten, javaanse suiker, ketoembar, kokos, kokosmelk, pinda’s en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

petjel manga (Mango met saus)

Ingrediënten:
kemiries, knoflook, lomboks, mango, santen en uitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Petjel selderij (Selderij met saus)

Ingrediënten:
bleekselderij, kemiries, knoflook, lomboks, santen en tempeh

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gesmolten javaanse suiker

Ingrediënten:
javaanse suiker en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Garnalenvulling voor bapao

Ingrediënten:
bosui, gamba, garnalenpasta, gemberwortel, knoflook, kokosolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam goeri (Drooggekookte pikante kip)

Ingrediënten:
djinten, gemalen kokos, kentjoer, ketoembar, kip, laos, rawit, rode lomboks, rode ui, santen, trassi, water, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Garnalen koekjes - mireng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gemberwortelpoeder, hollandse garnalen, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, olie, rijstebloem, sjalot, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kering dengdeng (gekruide droge dengdeng)

Ingrediënten:
asemwater, dengdeng, laos, lomboks, rode ui, suiker, trassi en witte ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ajam (gekruide kip)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, kip, knoflook, laos, sambal oelek, sereh, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / nagerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rotti koekoes (Gestoomde cake)

Ingrediënten:
bloem, ei, vanillesuiker, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam makasar (Kip in gekruide saus uit Makasar)

Ingrediënten:
citroensap, kip, knoflook, laos, peper, salam, santen, sereh, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sapi kerrie (Gekruid rundvlees met kerrie)

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, djahé, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, kokos, peper, runderlappen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng groenten (gekruide groente)

Ingrediënten:
andijvie, bloemkool, boontjes, champignons, doperwten, kemiries, knoflook, kokosmelk, laos, olie, prei, salam, sambal oelek, selderij, suiker, ui, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer bajem (Gekruide spinazie met champignons en gehakt)

Ingrediënten:
bouillon, champignons, knoflook, peper, salam, spinazie, ui, varkensgehakt en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kool I (gekruide kool)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, knoflook, laos, olie, sambal oelek, trassi, ui en witte kool

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Haaienvinnensoep

Ingrediënten:
bouillon, haaienvinnen, ketjap manis, knoflookpoeder, suiker en witte krab uit blik

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Semoer babi (Smoor van gekruid varkensvlees)

Ingrediënten:
citroensap, foelie, ketjap manis, nootmuskaat, peper, ui, varkensvlees, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lapis daging (Gekruide runderlappen)

Ingrediënten:
azijn, boter, bouillon, ketjap, paneermeel en runderlappen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Frikadel panggang II (Gekruid gehakt uit de oven)

Ingrediënten:
bouillon, ei, half-om-halfgehakt, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, oud bruin brood, peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan pedis (Pittige vis uit de oven)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, djeroek poeroet, gemberwortel, groene kool, kerrie, ketjap manis, knoflook, laurier, makreel, olie, peper, rode peper, salam, sambal oelek, sereh, suiker, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam besengek (Kip in pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, javaanse suiker, kemiries, ketoembar, kip, knoflook, laos, olie, sambal, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam asem garem kering (Mals gebraden kip)

Ingrediënten:
kip, olie, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte