Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Indiase rijst

Ingrediënten:
amandelen, bouillonblokje, djinten, kipfilet, knoflook, koenjit, olie, rozijnen, trassi, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ikan Pepesan

Ingrediënten:
bananenblad en vis

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ketjapsaus I (Saus voor diverse gerechten)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, djahé, djinten, javaanse suiker, kemiries, ketjap, ketoembar, knoflook, koenjit, laos, melk, olie, santen, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen IV (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
azijn, kemiries, knoflook, koenjit, komkommer, lomboks, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi tjampoer assinan (Zoetzuur varkensvlees met groenten)

Ingrediënten:
azijn, bloem, bruine basterdsuiker, champignons, djahé, ei, hamlappen, ketjap manis, knoflook, komkommer, maïzena, tomatenketchup, trassi, ui, water en winterwortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Tum Ayam

Ingrediënten:
bananenblad, bananenbladeren, djahé, fruit, gehakt, ui, gula djawa, kemirinootjes, kentjur, kipgehakt, kippengehakt, knoflook, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, peper, rijst, salamblaadje, salamblaadjes, santen, knoflook, trassi, ui, water, water, witte rijst, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, bamboe, fruit, garnalen, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, langkorrelige rijst, laos, lombok, olie, rawit, rijst, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, knoflook, trassi, water, water, witte rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Stroop Soesoe

Ingrediënten:
ananas, fruit, gecondenseerde melk, ijsblokjes, kiwi, kokos, mango, stroop, fruit, vruchten en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer boontjes I (gekruide boontjes met kipfilet)

Ingrediënten:
bouillon, djinten, ketoembar, kipfilet, knoflook, koenjit, salam, santen, sereh, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal MatahSambal Badjak

Ingrediënten:
banaan, bouillon, chardonnay, chocolade, djinten, fruit, gewürztraminer, gula djawa, ketjap, ketjap manis, kip, knoflook, limoen, limoensap, lomboks, merlot, olie, rawits, rode wijn, salamblad, sereh, sjalotten, tamarinde, knoflook, tomaat, tomaten, tomatenpuree, trassi, tropisch fruit, varkensvlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam goreng taugé (Gekruide kip met taugé)

Ingrediënten:
bosui, djahé, ketjap manis, kipfilet, knoflook, olie, sambal oelek en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loelah dari betawi (Gekruid rundvlees uit Batavia)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, bruine fond, djinten, ketoembar, knoflook, kokos, peper, rundvlees, salam, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gobe betawi (Gekruid rundvlees uit Batavia)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djinten, ketoembar, kokos, rundvlees, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Daging manis (Gekruid zoet varkensvlees)

Ingrediënten:
ketjap, ketoembar, knoflook, margarine, olie, sambal oelek, ui, varkensvlees en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen 1 (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
indonesische kruidenazijn, komkommer en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pindakoekjes

Ingrediënten:
eiwit, pinda's, poedersuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Indonesische hutspot met pittige tartaarballetjes

Ingrediënten:
aardappel, boemboe nasi goreng, hutspotgroenten, ketjap manis, kippenbouillonblokje, knoflook, margarine, sambal oelek en tartaar

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stamppot
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Ketimun

Ingrediënten:
komkommer

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Saté Lilit

Ingrediënten:
banaan, bananenblad, basilicum, djahé, garnalen, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, kentjur, korianderpoeder, knoflook, kokos, kunyit, laos, limoen, limoensap, lombok, lomboks, makreel, makrelen, olie, peper, rawits, salamblaadjes, serehstengels, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, trostomaten, vis, visfilet, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Lontong

Ingrediënten:
bananenblad en rijst

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rempahballetjes

Ingrediënten:
gehakt

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Salade van boontjes - lalab boentjis

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, limoensap, limoenschil, olie, sambal badjak, sperziebonen, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch