Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sambal Djelanta

Ingrediënten:
knoflook, olie, rode chilipeper, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sambal Badjak

Ingrediënten:
gele basterdsuiker, knoflook, olie, rode chilipeper, tomaat, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bing

Ingrediënten:
bloem, bosui, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindacrunch

Ingrediënten:
gebakken uitjes en pinda's

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / noten
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Asinan buah - Zoetzuur van fruit en groenten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, ananas, appel, citroensorbet, flespompoen, gedroogde garnalen, geroosterde pindas, granaatappelpitten, knoflook, kokosazijn, komkommer, rode chilipepers, spitskool, suiker, taugé, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindasaus

Ingrediënten:
gember, kippenbouillon, kippenvleugels, knoflook, kokosmeel, olie, pindakaas, sambal bajak, ui en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zwarte knoflooklak

Ingrediënten:
donkere kippenjus, gemberwortel, mirin, sake, zoute sojasaus en zwarte knoflook

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Bing met crème van eenden- en kippenlever, gebakken langoustine en geroosterde pinda's

Ingrediënten:
bing, boter, brandewijn, cognac, colorosozout, eendenlever, ei, gelatineblaadjes, kippenlever, langoustines, madeira, pindacrunch, pindasaus, rijstcrème, rode port, sjalot, witte port en zwarte knoflooklak

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
langoustines, olijfolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Diner / hoofdgerecht uit Indorock:

Tahu telor - luchtige tahu-frittata met kecapnotensaus en peultjessla

Ingrediënten:
bladselderij, ei, gebakken sjalotjes, gembersiroop, kecapnotensaus, knoflook, kokosrasp, komijnpoeder, korianderpoeder, laksablad, limoen, melk, palmsuiker, peultjes, radijsspruiten, tahu, taugé, terasipoeder, vissaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Diner / hoofdgerecht uit Indorock:

Gado gado - maar dan anders - met krokante sesamtahu en spicy sesamsaus

Ingrediënten:
ei, emping, korianderzaad, limoen, minikomkommer, paneermeel, panko, rodekool, sesamsaus, sperziebonen, spitskool, tahu, taugé, wit sesamzaad, witte kool, zoete aardappels, zonnebloemolie, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Terong belado - pittige aubergine met zwarte knoflook, sesam en koriander

Ingrediënten:
aubergines, indosaus, koriander, sesamolie, sesamzaadjes, zonnebloemolie, zout en zwarte knoflook

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Sate met pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, gember, kafferlimoenblaadjes, kafferlimoenen, kalkoenvlees, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, paprika edelsusz, pindasaus, sojasaus. licht en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Pindasaus

Ingrediënten:
chilipasta, citroengras, kokosmelk, korianderzaad, palmsuiker, pecannoten, peper, pinda's, sojasaus. licht en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté ajam toesoek (Saté van kipfilet)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap, kipfilet, olie, peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht uit Baru Belanda:

Tempé Mendoan - Krokante tempé

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bosui, geelwortel, gemalen korianderzaad, kentjur, knoflook, plantaardige olie, rijstmeel, sjalot, tempé, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bumbu voor ayam tuturuga

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipepers, geelwortel, gemberwortel, gepofte kemirinoten, knoflook en rawit

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kokossouflé met een crémeux van mais, kokoscoulis en frozen meringue

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, crémeux van mais, eiwit, frozen meringue, kokoscoulis, kokosrasp, maïzena en suiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Frozen meringue

Ingrediënten:
eiwit, kokosmelk, kristalsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ijs
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Urap dengan tempé Mendoan - Salade met tempé Mendoan

Ingrediënten:
bananenblad, citroenblad, garnalenpasta, geelwortel, ketjapsaus, knoflook, kokosnoot, kousenband, krokante tempé, laoswortel, palmsuiker, peper, rawit, rode chilipepers, rode kool, salamblaadjes, sjalot, spitskool, taugé, waterspinazie, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Ayam tuturuga dengan nasi jaha - Kip in milde kokossaus met kleefrijstrolletjes

Ingrediënten:
boter, bumbu voor ayam tuturuga, ganzenvet, gemberwortel, kastanjechampignons, kippenbouten, kippenvet, kleefrijsrolletjes, kokossaus, sereh en zoete aardappel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Crémeux van mais

Ingrediënten:
besengeh kruiden, boter, bruine suiker, ei, fijne kristalsuiker, gelatine, limoensap, slagroom en zoete mais

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kokoscoulis

Ingrediënten:
citroengras, kokosrasp, melk, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kokossaus

Ingrediënten:
citroenbasilicum, citroenblaadjes, citroengras, kalamansisap, kippenfond, kokosmelk, muntblad, pandanblad, plantaardige olie, bladpeterselie, sjalot, venkelblad en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus