Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in uw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, groente, ketjap manis, kousenband, laos, olie, sambal oelek, sambal trassi, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sambal goreng telor

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gezeefde tomaat, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, laos, sambal oelek, sereh, tomaten, trassi, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang (Saté van grote garnalen)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap, knoflook, pangangsaus, peper, sambal, scampi, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe roedjak (Gebakken kabeljauw of schelvis)

Ingrediënten:
djahé, kabeljauw, ketjap manis, knoflookpoeder, koffiemelk, laos, olie, sambal oelek, santen, schelvis, suiker, ui en uiezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Boemboe lawar

Ingrediënten:
djeroek poeroetblaadjes, djinten, kemirienoten, ketoembar, knoflook, laos, salam, sambal oelek, santen, serehpoeder, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng babi I (gekruid varkensvlees)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook, nootmuskaat, peper, sambal oelek, trassi, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / bij de koffie uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté boemboe sidoli (Saté andere stijl)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djinten, eidooier, kemiries, ketoembar, knoflook, laos, trassi, ui en varkensvlees

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté prentoel timor (Saté uit Timor)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djinten, ei, half-om-halfgehakt, kemiries, ketoembar, knoflook, kokos, rode lomboks, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng van vis (gekruide vis)

Ingrediënten:
asem, kabeljauw, kemiries, knoflook, koenjit, laos, olie, sambal oelek, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ati (gekruide varkens- of runderlever)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, knoflook, laos, lever, nootmuskaat, peper, salam, sambal oelek, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rawon makassar (Gekruide garnalen met boontjes)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, javaanse suiker, ketjap manis, ketoembar, knoflook, koenjit, olie, salam, sambal trassi, sperziebonen, ui en voorjaarsuitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rendang telor (Gekruide eieren)

Ingrediënten:
djahé, ei, javaanse suiker, knoflook, koenjit, laos, salam, sambal oelek, santen, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng godok I (gekruide boontjes en garnalen)

Ingrediënten:
boontjes, garnalen, groene lomboks, knoflook, laos, olie, petehbonen, rode lomboks, santen, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng tjehtjeh (gekruide groene lomboks)

Ingrediënten:
groene lomboks, koenjit, laos, lombok rawit, olie, petis udang, rode lomboks, rode ui, salam, santen, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan IV (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
asemwater, kabeljauw, knoflook, olie, santen, trassi, ui, vis en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan V (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
asemwater, olie, sambal badjak, wijtingfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang dan ketjap (Garnalensaté met ketjapsaus)

Ingrediënten:
asem, citroensap, djahé, djinten, grote noorse garnalen, ketjap manis, knoflook, olie, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng godok II (gekruide groenten)

Ingrediënten:
citroenschil, garnalen, kemiries, ketoembar, knoflook, kousenband, laos, olie, petehbonen, sambal oelek, santen, trassi, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng makreel (gekruide makreel)

Ingrediënten:
gestoomde makreel, knoflook, laos, olie, rode lomboks, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Asinan - met gerookte mango

Ingrediënten:
gebakken uitjes, houtsnippers, japanse groene radijs, komkommer, kruidige amandelsaus, mango, radijs, sawi asin, spitskool, taugé, umamidressing en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai padang II (Gestoofde vis uit Padang)

Ingrediënten:
asemwater, groene lomboks, ketjap manis, knoflook, koenjit, makreel, olie, rode lomboks, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kaber kebertu (Gevulde omelet met gekruid rundergehakt)

Ingrediënten:
djahé, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjitwortel, olie, rundergehakt, salam, sambal oelek, santen, sereh en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goreng Singapore (gebakken rijst uit Singapore)

Ingrediënten:
eieren, garnalen, ketjap, knoflook, komkommer, prei, rijst, sambal oelek, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng daging I (gekruid vlees)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, knoflook, laos, lombok, olie, salam, sambal oelek, suiker, trassiwater, ui, vlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees