Internationaal

Zoek naar Internationaal in uw eigen kookboeken

Internationaal koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde bloemkool met amandelen, rozijnen en saffraan

Ingrediënten:
amandelen, bloem, bloemkool, boter, citroen, ei, olijfolie, paneermeel, peterselie, rozijnen, saffraan, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gestoofde schorseneren

Ingrediënten:
boter, citroensap, groente, peper, room, schorseneren en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Glace à la vanille au pain perdu - Vanille-roomijs met wentelteefjes

Ingrediënten:
boter, cream sherry, eidooier, kaneel, melk, muntsaus, oubliebakjes, siroop, vanille-roomijs en wit casinobrood

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Aardappelnestjes, gegratineerd

Ingrediënten:
aardappelpuree, groente en kaassaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte kip

Ingrediënten:
eendenvet, kippenpoot, kippenvet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel-groentepuree met spruiten

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappel, melk, spruiten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Butternut pompoen met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, flespompoen, dragon, groentebouillon, kervel, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Siroop

Ingrediënten:
citroensap, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Je allerkrokantste gevlinderde kip

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, kip en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm met Indiase specerijen

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, extra vierge-olijfolie, ghee, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, peterselie, venkelgroen, venkelzaad, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Citruszalm

Ingrediënten:
citrusschil, dille, extra vierge-olijfolie, koriander, olijfolie, peterselie, venkelgroen, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Visfrituur met glutenvrij beslag

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, arachideolie, bakpoeder, bier, cayennepeper, druivenpitolie, heilbot, kabeljauw, koolzaadolie, koolzuurhoudend water, maïzena, rijstebloem, tong, witvis, wodka en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner uit Zout, vet, zuur, hitte:

Varkensschouder met chilipepers

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gele ui, gerookt-paprikapoeder, knoflook, komijnzaad, koriander, neutrale olie, pils, tomaten, tomaten uit blik, varkensschouder en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Klassieke appeltaart

Ingrediënten:
appelciderazijn, bloem, ijswater, kaneel, ongezouten roomboter, piment, slagroom, suiker, witte azijn, zout en zure appel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde uienringen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, olijfolie, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Vanille-roomijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, slagroom, suiker en vanillemerg

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knoflook gestoofd in olijfolie

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Basisrecept uit Groot handboek sauzen:

Paddenstoelenreductie

Ingrediënten:
boter, champignons, gedroogde paddenstoelen en morieljes

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, groene kool, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Roombotertaartdeeg

Ingrediënten:
bloem, ijswater, ongezouten roomboter, suiker, witte azijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Sauteren: Peultjes met Spaanse peper en munt

Ingrediënten:
chilivlokken, citroenrasp, extra vierge olijfolie, munt, peultjes en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Ontbijt uit Zout, vet, zuur, hitte:

Nekisia granola met olijfolie en zeezout

Ingrediënten:
ahornsiroop, extra vierge-olijfolie, gedroogde abrikoos, havermout, kokosrasp, maldon zeezout, pecannoten, pompoenpitten, rietsuiker, sel gris, zonnebloempitten en zure kersen

Keuken:
Internationaal
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Roosteren: Butternutpompoen en spruitjes in agrodolce

Ingrediënten:
butternutpompoen, chilivlokken, extra vierge-olijfolie, knoflook, munt, rode ui, rodewijnazijn, spruitjes, suiker, zoetzuur en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Aardappelcroquetten

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, frituurvet, olijfolie en paneermeel

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht