Chinees

Zoek naar Chinees in uw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Bapao met varkensvlees

Ingrediënten:
botersla, halfvolle melk, hete chilisaus, hoisinsaus, koriander, lente-ui, rode spaanse peper, sesamzaad, varkensvlees, vlees, zelfrijzend bakmeel en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijstsalade met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
gefermenteerde zwarte bonen, gember, jasmijnrijst, koriander, slabladeren, sojavinaigrette, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Achtjuwelenrijst

Ingrediënten:
diepvriesdoperwtjes, garnalen, hamblokjes, kastanjechampignon, kipfilet, langkorrelrijst, oestersaus, olie, peper, prei, rijst, sesamolie, surimi, ui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude sesam- of pindanoedels

Ingrediënten:
azijn, eiermie, gember, komkommer, lente ui, linguine, pindakaas, rijstwijnazijn, sesamolie, sojabonen, sojasaus, suiker, tabasco, tahin, tempeh, tofu, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Vijfkruidenpoeder

Ingrediënten:
kaneelstokje, kruidnagel, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Chinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming 1 notitie

Recept uit Wokken met Ming:

Zoetzure pekingsoep

Ingrediënten:
boomoortjes, bosui, chilipeper, ei, kippenbouillon, kippenbout, olie, rijstazijn, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, tofu, witte peper, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Kalkoen op Chinese wijze

Ingrediënten:
chinese kruiden, droge sherry, eiwit, kalkoen, knoflookbieslook, maïzena, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ys'ung ping - Uienpannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, lente-ui, sesamolie, spekvet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chi ting ch'ao hsia jen - Gebakken kip met garnalen

Ingrediënten:
garnaal, gember, kipfilet, knoflook, lente-ui, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Rundvlees met groene paprika en zwartebonensaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, biefstuk, groene paprika, knoflook, lente-uien, maïsolie, marinade voor rundvlees met groene paprika, medium dry sherry, rode peper, runderlende, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, water, zout en zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Qinggua fenpi - Transparantnoedels met komkommer

Ingrediënten:
donkere sojasaus, glasmie, komkommer, lichte sojasaus, sesamolie, suiker en witte rijstazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / noedels
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor gebakken varkensvlees

Ingrediënten:
eiwit, lichte sojasaus, maïzena, medium dry sherry, sesamolie, shaoxingwijn en witte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
marinade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

K'ung kúng chi - Setsjuan-kip

Ingrediënten:
kip, lente-ui, rode chilipeper, sesamzaad, sojasaus, suiker, witte peperkorrels en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shung shu yu - Eekhoornvis

Ingrediënten:
bamboespruiten, bloem, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, karper, kippenbouillon, maïzena, snoek, sojasaus, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, ve-tsin, wijnazijn, zeebaars en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pa pao hsin fan - Rijst met verse krab

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bamboespruiten, bouillon, gedroogde chinese paddestoelen, gekookte ham, gember, hollandse garnalen, kleefrijst, krab, lente-ui, pinda's, sherry, spekvet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ma-p'o tou-fu - Tahoe met paddestoelen en saus

Ingrediënten:
chinese chilisaus, gedroogde chinese paddestoelen, knoflook, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, tabasco, tahoe, ui, varkensgehakt, vleesbouillon en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte kipfilet op Chinese wijze

Ingrediënten:
bruine suiker, droge sherry, gember, kipfilet, knoflook, lente-uitjes, sesamolie, sojasaus en tabasco

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mu-shu-jou - Varkensvlees met omelet

Ingrediënten:
bouillon, ei, gedroogde chinese paddestoelen, lente-ui, sesamolie, sherry, sojasaus, spekvet, varkensribkarbonade, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Visballetjes soep

Ingrediënten:
kipfilet, krabbetjes, lente-ui, maïzena, peper, reuzel, sesamolie, sla, visfilet, visgraat en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hua chuan - Gestoomde broodbloemen

Ingrediënten:
bloem, gist, vruchtensuiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Chinese kippenbouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, kippenbouillon, radijs, sereh, sesamolie, sojasaus en tilapiafilet

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kang ts'ao yang jou - Roodgekookt lamsvlees met rode saus

Ingrediënten:
bloem, bouillon, gember, knoflook, lamslappen, maïzena, rode wijn, sojasaus, suiker, tomatensaus, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dronken krabbetjes

Ingrediënten:
bouillon, chinese chilisaus, eiwit, knoflook, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker, tahoe, tomatenpuree, ui, varkenskrabbetjes, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Biefstuk met groene paprika's en tomaat

Ingrediënten:
biefstuk, gember, groene lenteui, groene paprika, knoflook, maïzena, peper, sojasaus, suiker, tomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees