Chinees

Zoek naar Chinees in uw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Chinese champignons gevuld met scampi

Ingrediënten:
chinese champignons, eiwit, gember, kipfilet, peper, rijstwijn, scampi, varkensvet, waterkastanje, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Szechuankip

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, kaneel, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, rode paprika, steranijs, suiker, ui en water

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Kip in bamboeblad

Ingrediënten:
bamboeblad, bananenblad, chilipeper, donkere sojasaus, kipfilet, rijstwijn, satepasta, suiker, vijfkruidenpoeder, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gestoomde kwartel met ginseng

Ingrediënten:
gedroogde ginsengwortel, kwartel, rijstwijn, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Ganzenlever met pijnboompitten

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, ganzenlever, gember, knoflook, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gamba's gestoomd met zwarte bonen

Ingrediënten:
bosui, eiwit, gamba, gember, kippenbouillon, knoflook, peper, rijstwijn, scampi, varkensvlees, waterkastanje, wortel, zetmeel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Crepinette van kwartel en groenten

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, chinese champignons, darmnet, donkere sojasaus, ei, gember, kippenbouillon, knoflook, kwartel, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gevulde scampi in een sesamjasje

Ingrediënten:
bloem, bosui, chinese champignons, eigeel, eiwit, gember, loempiavellen, peper, pijnboompitten, rijstwijn, scampi, sesamzaad, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gestoomde sint-jakobsvruchten met spinazie

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, gember, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sint-jakobsschelp, spinazie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Bapao met varkensvlees

Ingrediënten:
botersla, halfvolle melk, hete chilisaus, hoisinsaus, koriander, lente-ui, rode spaanse peper, sesamzaad, varkensvlees, vlees, zelfrijzend bakmeel en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijstsalade met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
gefermenteerde zwarte bonen, gember, jasmijnrijst, koriander, slabladeren, sojavinaigrette, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Kalkoen op Chinese wijze

Ingrediënten:
chinese kruiden, droge sherry, eiwit, kalkoen, knoflookbieslook, maïzena, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Vijfkruidenpoeder

Ingrediënten:
kaneelstokje, kruidnagel, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Chinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude sesam- of pindanoedels

Ingrediënten:
azijn, eiermie, gember, komkommer, lente ui, linguine, pindakaas, rijstwijnazijn, sesamolie, sojabonen, sojasaus, suiker, tabasco, tahin, tempeh, tofu, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Achtjuwelenrijst

Ingrediënten:
diepvriesdoperwtjes, garnalen, hamblokjes, kastanjechampignon, kipfilet, langkorrelrijst, oestersaus, olie, peper, prei, rijst, sesamolie, surimi, ui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming 1 notitie

Recept uit Wokken met Ming:

Zoetzure pekingsoep

Ingrediënten:
boomoortjes, bosui, chilipeper, ei, kippenbouillon, kippenbout, olie, rijstazijn, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, tofu, witte peper, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang shu ya - Knapperig gebraden aromatische eend

Ingrediënten:
frituurvet, gember, knoflook, sherry, sojasaus, tamme eend, ui, vijfkruidenpoeder, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Chinese vruchtensalade

Ingrediënten:
aardbeien, arak, citroensap, litchee uit blik, mandarijnen, pistaches, poedersuiker en room

Keuken:
Chinees
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese tuinbonensalade met sojadressing (Liang Ban Hu Dou)

Ingrediënten:
sojadressing

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sojadressing

Ingrediënten:
chili-olie, chinkiangazijn, fijne kristalsuiker, knoflook, sichuanpeper, sojadressing en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met duizendjarige eieren

Ingrediënten:
ei, koriander en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese salade van groene sojabonen (Xiang You Qing Dou)

Ingrediënten:
paprika, sesamolie, sichuanese ingelegde groente (zha cai), sojabonen en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met sojasaus (Xiao Cong Ban Dou Fu)

Ingrediënten:
lente-ui, olie, sesamolie, sojasaus, tamari en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met avocado (E'li Dou Fu)

Ingrediënten:
avocado, sesamolie, sojasaus, wasabipasta en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja