Chinees

Zoek naar Chinees in uw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Pikant roerbakhapje

Ingrediënten:
bakpoeder, bieflap, biefstuk, droge sherry, gember, groene paprika, knoflook, lente-ui, lichte chinese sojasaus, maïzena, suiker, uien, zonnebloemolie en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Geglaceerde vijfkruidenkip

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, chinees vijfkruidenpoeder, donkere rietsuiker, gember, geroosterde sesamolie, kip, kippendij, knoflook, korianderblaadjes, mirin, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gezoute kool met szechuan-peper

Ingrediënten:
chinese kool, donkere sesamolie, groene kool, mirin, pasta van chilipeper en knoflook, sojasaus, suiker, szechuanpeper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch / pickles
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Chinese varkensknoedels met dille

Ingrediënten:
dille, knoflook, sesamolie, shaoxingwijn, sojasaus, varkensgehakt, water, wontonvellen en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / bouillon
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Ji you cai xin - Kool in 'room'saus

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, kippenbouillon, knoflook, maïsmeel, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing sun shao rou - Stengelsla met wolkenoren

Ingrediënten:
arachideolie, broccolisteel, chilibonensaus, donkere sojasaus, droge sherry, gember, groene ui, knoflook, lichte sojasaus, rijstwijn, roze peperkorrels, stengelsla, suiker, water, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Chinees rundergehakt & tofu

Ingrediënten:
basmatirijst, chinees vijfkruidenpoeder, doperwten, gember, hete chilisaus, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, maïsmeel, olijfolie, rode spaanse peper, rundvleesbouillonblokje, sojasaus, zijdetofu en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Heet-zure duizendjarige eieren

Ingrediënten:
chilipeper, chinkiangazijn en duizendjarige eieren

Keuken:
Chinees
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Chinese rauwe aardappelsalade

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, gember, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rode peper, sesamolie en vastkokende aardappel

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / boter en olie
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Gekneusde komkommer met knoflookdressing (Suan pai huang gua)

Ingrediënten:
chili-olie, chinkiangazijn, fijne kristalsuiker, knoflook, komkommer, sichuanpeper en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Gekneusde komkommer met sesampasta en ingelegde mosterdkool

Ingrediënten:
ingelegde mosterdkool (ya cai), knoflook, komkommer, rijstazijn, sesamolie en sesampasta

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Recept uit Gevulde deeghapjes:

Visravioli

Ingrediënten:
doperwt, geelwortel, gemberwortel, kabeljauwfilet, lente ui, prei, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, verse bieslook, verse koriander, wontonvel en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / hartige hapjes / beslag/deeg / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ching p'ow yu yuan- Soep met visballetjes

Ingrediënten:
abalone uit blik, eiwit, gekookte ham, kippenbouillon, koriander, krab uit blik, maïzena, peper, varkensvet, ve-tsin en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ching t'an - Soep met varkensvlees en waterkers

Ingrediënten:
kippenbouillon, maïzena, peper, varkensfricandeau, ve-tsin, waterkers en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang yiu kuo lung hsia - Kantonese kreeft

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, groene lenteui, kippenbouillon, knoflook, kreeft, maïzena, peper, sojasaus, suiker, ui, varkensfricandeau, ve-tsin, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Krabbetjes met pruimen

Ingrediënten:
gember, maïzena, pruimen, sherry, sojasaus, suiker, varkenskrabbetjes, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Nasi goreng

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bimi, chilisaus, gember, ketjap manis, knoflook, nam pla, palmsuiker, peper, rawitpeper, rijst, sugarsnaps, suiker, ui en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsia jou p'a hsien ku - Gebakken krab met champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, droge sherry, gefermenteerde zwarte bonen, gember, kippenbouillon, knoflook, krab uit blik, peper, sojasaus, suiker, ui, ve-tsin, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hao yiu niu jou - Biefstuk met oestersaus

Ingrediënten:
biefstuk, droge sherry, gember, kippenbouillon, maïzena, oesters, oestersaus, peper, sla, sojasaus, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cha shao jou - Geroosterd varkensvlees

Ingrediënten:
gember, knoflook, sherry, sojasaus, ui, varkensfilet, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Yang ch'ung ch'ao niu hou ssu - Gebakken biefstuk met lenteui

Ingrediënten:
biefstuk, gember, lente-ui, maïzena, peper, sherry, sojasaus, spekvet, suiker, ve-tsin, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ch'ao hsueh tou - Gebakken peultjes

Ingrediënten:
kippenbouillon, kippenbouillonblokje, peultjes, spekvet en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Glasnoedels met kokosmelk en munt

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, glasnoedels, ketchup, kokosmelk, lente ui, munt, pinda, sojasaus, spaanse peper, tempeh, tofu en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ch'u hua yu keng kuo - Soep met chrysantenblad

Ingrediënten:
chrysant, doperwten, frituurvet, gember, glasmie, kipfilet, kippenbouillon, kippenlever, kool, koriander, olie, peper, pinda's, scholgraat en -kop, spinazie, ui, visfilet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon