Chinees

Zoek naar Chinees in uw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Varkensvlees met visaroma

Ingrediënten:
chilipeper, frituurvet, gember, knoflook, maïzena, prei, sherry, sojasaus, spekvet, suiker, varkensfricandeau, wijnazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Knapperig gefrituurde kip

Ingrediënten:
azijn, frituurvet, gember, kip, maïzena, sherry, sojasaus, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsi tse'kuo yu k'e - Gestoofde duif

Ingrediënten:
citroensap, droge sherry, duif, frituurvet, hoisinsaus, kippenbouillon, lycheesap uit blik, sinaasappelsap, sojasaus, spekvet, suiker, tomatenpuree, ui en ve-tsin

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ning mung ya - Citroeneend

Ingrediënten:
citroen, gember, tamme eend, ui, ve-tsin, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Chinese kippenbouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, kippenbouillon, radijs, sereh, sesamolie, sojasaus en tilapiafilet

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Gefrituurde jonge Pekingduif met chinees zeewier

Ingrediënten:
bosui, choisum, gemberwortel, jonge duif, szechuanpeper, tafelsuiker, vijfkruidenpoeder, zeezout, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kleefrijst met krab

Ingrediënten:
bieslook, gedroogde chinese paddenstoelen, katenspek, kleefrijst, krabsticks, margarine, prei, sojasaus en water

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kang ts'ao yang jou - Roodgekookt lamsvlees met rode saus

Ingrediënten:
bloem, bouillon, gember, knoflook, lamslappen, maïzena, rode wijn, sojasaus, suiker, tomatensaus, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chih pao chi - Kip in papier

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, gember, kipfilet, lente-ui, sherry, sojasaus en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dronken krabbetjes

Ingrediënten:
bouillon, chinese chilisaus, eiwit, knoflook, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker, tahoe, tomatenpuree, ui, varkenskrabbetjes, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ching tou ch'ao hsia jen - Grote garnaIen met doperwten

Ingrediënten:
bamboespruiten, boter, doperwten, garnaal, gember, kippenbouillon, sherry, sojasaus, suiker, ve-tsin, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sneeuwwitte Kip

Ingrediënten:
eiwit, kipfilet, kleefrijst, maïzena, sherry, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ma-p'o tou-fu - Tahoe met paddestoelen en saus

Ingrediënten:
chinese chilisaus, gedroogde chinese paddestoelen, knoflook, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, tabasco, tahoe, ui, varkensgehakt, vleesbouillon en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

La pa chpu - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, dadels, gekonfijt fruit, gezoet lotuszaad, kleefrijst, langkorrelrijst, rode bonen, rozijnen, vruchtensuiker, walnoten, watermeloenzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Yuan-hsiao ch'u keng - Sinaasappelsoep voor nieuwjaar

Ingrediënten:
amandel, rijstebloem, sesamzaad, sinaasappelsap, spekvet, vruchtensuiker, walnoten en watermeloenzaad

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Op Chinese wijze gestoomde vis

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, gemberwortel, knoflook, koriander, sesamolie, sojasaus, vis, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shung shu yu - Eekhoornvis

Ingrediënten:
bamboespruiten, bloem, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, karper, kippenbouillon, maïzena, snoek, sojasaus, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, ve-tsin, wijnazijn, zeebaars en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pa pao hsin fan - Rijst met verse krab

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bamboespruiten, bouillon, gedroogde chinese paddestoelen, gekookte ham, gember, hollandse garnalen, kleefrijst, krab, lente-ui, pinda's, sherry, spekvet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijstsalade met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
gefermenteerde zwarte bonen, gember, jasmijnrijst, koriander, slabladeren, sojavinaigrette, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Bapao met varkensvlees

Ingrediënten:
botersla, halfvolle melk, hete chilisaus, hoisinsaus, koriander, lente-ui, rode spaanse peper, sesamzaad, varkensvlees, vlees, zelfrijzend bakmeel en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Rundvlees met groene paprika en zwartebonensaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, biefstuk, groene paprika, knoflook, lente-uien, maïsolie, marinade voor rundvlees met groene paprika, medium dry sherry, rode peper, runderlende, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, water, zout en zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kip met chilipepers

Ingrediënten:
eiwit, gember, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïzena, rode chilipeper, sherry, sojasaus, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ys'ung ping - Uienpannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, lente-ui, sesamolie, spekvet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kuei fei chi - Koninklijke concubine-kip

Ingrediënten:
frituurvet, gember, kip, kippenbouillon, lente-ui, peper, sherry, sojasaus, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte