Chinees

Zoek naar Chinees in uw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Raapstelensoep

Ingrediënten:
ham, raapstelen, reuzel, soja-extract en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Lamsvlees op zijn Chinees

Ingrediënten:
bamboespruiten, boter, bouillon, champignons, chinese kool, gemberpoeder, knoflook, lychees, meel, sherry, sojasaus en ui

Keuken:
Chinees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Raapstelen met ham

Ingrediënten:
ham, raapstelen, reuzel, soja-extract en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Kip in een aardewerken kom (Bo Bo Ji) met soja-sesamsaus

Ingrediënten:
bonen, kip, koriander, lente-ui, pinda's, sesamzaad en soja-sesamsaus

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Venusschelpen in zwartebonensaus (Chi Zhi Chao Xian)

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, chilipeper, gefermenteerde zwarte bonen, gember, knoflook, lente-ui, olie, paprika, shaoxingwijn, sojasaus en venusschelpen

Keuken:
Chinees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Soep met gepekelde mosterdkool en lente-ui

Ingrediënten:
bouillon, glasnoedels, lente-ui en mosterdkool

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Groene gebakken rijst

Ingrediënten:
ei, olie, rijst, sesamolie, sojasaus en spinazie

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Noord-Chinese gekookte dumplings (Shui Jiao)

Ingrediënten:
bouillon, chili-olie, chinese bieslook, chinkiangazijn, dumplingvellen, ei, gember, sesamolie, shaoxingwijn, sojasaus en varken

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Wontons in bouillon uit Hangzhou (Xian Rou Xiao Hun Tun)

Ingrediënten:
bouillon, ei, garnalen, lente-ui, olie en zeewier

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese wontons

Ingrediënten:
bloem, bouillon, ei, gember, lente-ui, sesamolie, shaoxingwijn, varken en wontonvellen

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese wontons in chili-oliesaus (Hong You Chao Shou)

Ingrediënten:
chili-oliesaus en sichuanese wontons

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Dai Shuangs soep van gele spliterwten (Dai Shuang Pa Wan Dou Tang)

Ingrediënten:
bouillon, deegvlechtjes, erwtenscheuten, gember, lente-ui, olie, pinda's, sichuanpeper en spliterwten

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Groentesoep met gehaktballetjes (Yuan Zi Tang)

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bouillon, ei, gember, lente-ui, sesamolie, shiitake, varken en waspompoen

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Soep met paksoi, ei en tomaat (Fan Qie Jian Dan Tang)

Ingrediënten:
bouillon, ei, lente-ui, olie, shanghai-paksoy en tomaat

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Taro-rucolasoep (Yu Tou Wa Wa Cai)

Ingrediënten:
kippenbouillon, lente-ui, olie, rucola en taro

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Eenvoudige kippensoep (Qing Dun Quan Ji)

Ingrediënten:
gember, kip, lente-ui en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Tofubeignets met zout en sichuanpeper

Ingrediënten:
peper, pipa-tofu en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gestoofde vis op de wijze van hunan-sichuan

Ingrediënten:
droge sherry, forel, gember, harder, heldere bouillon, knoflook, lente-uien, maïsolie, pikante bonenpasta, pikante chili-olie, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojasaus, suiker, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Oestersaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, mosselkookvocht, oestersaus en water

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken vis met zoetzure saus

Ingrediënten:
eidooier, harder, maïsolie, maïzena, marinade voor vis, roodbaars, sojaolie en zoetzure saus

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao manli xiaren mian - Geroerbakte paling en garnalen in noedelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, chinese noedels, droge sherry, garnalen, gember, heilbotfilet, kabeljauwfilet, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, maïsmeel, palingfilet, rijstwijn, schelvisfilet, sesamolie, suiker, tongfilet, water, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor varkensvlees in vissoep

Ingrediënten:
aardappelmeel, droge sherry, lichte sojasaus, maïsolie, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
marinade
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Een vis voor twee gerechten: Gebakken visfilet

Ingrediënten:
gember, heilbotfilet, knoflook, maïsolie, marinade voor vis, pale dry sherry, peultjes, saus bij gebakken visfilet, shaoxingwijn, sjalot, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken kammosselen in oestersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, chinese champignons, eiwit, gember, hoofdzoete puntpaprikas, kammosselen, knoflook, lente-uien, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, oestersaus, sesamolie, shaoxingwijn, sojaolie en witte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren