groente

Zoek naar groente in uw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Zoete courgettecake met gember, walnoten en olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, courgette, ei, gemberpoeder, gembersiroop, olijfolie, poedersuiker, rietsuiker, speculaaskruiden en walnoten

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Broodje gegrilde aubergine, halloumi en pistachetapenade

Ingrediënten:
aubergine, broodjes, citroen, halloumi, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, pistachenootjes, rode chilipeper en rucola

Soort:
groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pizza met spruitjes, worst en rode ui

Ingrediënten:
braadworst, milde olijfolie, mozzarella, pestosaus, pizzadeeg, rode ui, spruitjes, venkelzaad en verdurine

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Kabak mücver

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, courgette, dille, ei, lente-ui, munt, olijfolie en turkse süzme yoghurt

Soort:
groente
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-Fried Green Beans / Geroerbakte sperziebonen

Ingrediënten:
azijn, cashewnoten, droge sherry, gember, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, sperziebonen, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Risotto met geblakerde prei

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroenschil, groentebouillon, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, risottorijst en sjalot

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Rokerige baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, granaatappelpitjes, knoflook, olijfolie, pitabroodjes, tahin en zout

Soort:
groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Witte bonenpuree

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde witte bonen, kippenbouillon, knoflook, laurier, tijm, water, witte peperkorrels en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Fonds d'artichauts au gratin - Gevulde gegratineerde artisjokbodems

Ingrediënten:
boter, farce naar keuze, gekookte artisjokbodems en gruyère

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gegrilde tomaat met ricotta en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, cabernet sauvignon-azijn, citroen, croutons, dragon, knoflook, knoflookolie, parmezaanse kaas, ricotta, san marzano-tomaten, sjalot, taggiasche olijf en zwarte olijf

Soort:
groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Tuinbonen uit Rome

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, pancetta, tuinbonen, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

De perfecte omelet met zeekraal

Ingrediënten:
boter, ei, sjalot en zeekraal

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Gestoomde bimi en misoboter

Ingrediënten:
bimi, gember, roomboter en shiro misopasta

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Pasta Siciliana

Ingrediënten:
broodkruimels, chilivlokken, knoflook, olijfolie, orecchiette, pijnboompitten, romanesco, rozijnen en venkelzaad

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Groentebrochettes

Ingrediënten:
bleekselderij, groene paprika, radijsjes, rettich, rode paprika en winterwortel

Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Gebratene wirsingblätter mit Püreefüllung / Gebakken savooiekool met pureevulling

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, cantharellen, ganzenvet, knoflook, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, savooiekool, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Pompoen

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, karwijzaad, kervel, muskaatpompoen, paprikapoeder, peper, sjalotten, tomatenpuree en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Alledaagse aubergines uit Shanghai (Jia Chang Qie Zi)

Ingrediënten:
aubergine, bouillon, fijne kristalsuiker, gember, lente-ui, olie en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Carrot tzimmes - Geglaceerde wortelen

Ingrediënten:
boter, ganzenvet, gemberpoeder, honing, plantaardige olie, sinaasappelsap, wortelen en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Tempura van groentejulienne

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, frituurolie, knolselderij, tempuramix en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
groente
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Het spirelli kookboek:

Wraps met lentegroenten

Ingrediënten:
hoisinsaus, kipfilet, komkommer, kropsla, loempia-rijstvellen, munt, olie, peper, pinda's, rode rawitpeper, roze chioggia-biet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gebraiseerde sla

Ingrediënten:
kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bijgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In de oven gedroogde tomaten

Ingrediënten:
bruine suiker, knoflook, laurier, olijfolie, tijm en tomaat

Soort:
groente
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bijgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Bietenrelish

Ingrediënten:
biet, citroensap, crème fraîche, mierikswortel en mierikswortelsaus

Soort:
groente