groente

Zoek naar groente in uw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken bloembollen

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, bloembollen, oenogarum, olijfolie en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte zaden en groenten

Ingrediënten:
courgette, gember, knoflook, oesterzwam, palmsuiker, pompoenzaad, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus, spinazie, verse koriander, verse munt, waterkers, wortel, zonnebloempitten en zwartebonensaus

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao doujiao - Geroerbakte haricots met knoflook

Ingrediënten:
arachideolie, chinese haricots, gember, haricots verts, kippenbouillon, knoflook en zout

Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao qincai - Geroerbakte selderie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, chinese selderie, kippenbouillon, knoflook en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Gekoelde tomaat-watermeloen-wodkasoep

Ingrediënten:
knoflook, munt, olijfolie, sherryazijn, trostomaat, watermeloen, wodka en zout

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Kleine salade van dubbelgedopte tuinbonen, amandelen en peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, lente-ui, olijfolie, tuinbonen en witte amandelen

Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Zoetzure groenten met tahoe

Ingrediënten:
babymaiskolf, chilivlokken, chinese kool, groentebouillon, knoflook, peultjes, rijstazijn, rode paprika, sjalot, sojasaus, suiker, tahoe en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Tempura van aubergine en paprika met zoete chilidipsaus

Ingrediënten:
aubergine, bloem, eidooier, knoflook, limoen, rijstazijn, rode paprika, rode peper, suiker, thaise vissaus en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wittekool gevuld met gehakt

Ingrediënten:
eierdooiers, groentebouillon, kaneel, kardemom, kerriepoeder, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, room, rozijnen, rundergehakt, ui, vetstof, witte kool en zout

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ingelegde biet

Ingrediënten:
balsamicoazijn, biet, ciderazijn, kookvocht van biet, suiker en ui

Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Bieten met een dropsmaak

Ingrediënten:
anijszaad, appelbalsamico, berkentakken, bietensap, druivenpitolie, gedroogd lievevrouwebedstro, rode biet en steranijs

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Granita van bieten met zoete wei

Ingrediënten:
bietensap, bruine kaas, dragonblad, eidooier, gevriesdroogde zwarte bes, iota, lievevrouwebedstro, melk, rode biet, room, steranijs, suiker, zoethout en zwartebessenpuree

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gekookte prei met gerijpt zeewier

Ingrediënten:
appelbalsamico, crème fraîche, dulsebouillon, gelatineblaadjes, kelp, melk, mierikswortel, preiwit, raapzaadolie, room, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Groenterosti

Ingrediënten:
aubergine, citroenschil, courgette, gember, kippenbouillon, knoflook, mild chilizout, olijfolie, oranje paprika, rode paprika, sinaasappelschil en za'atar

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
groente
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Raapstelen

Ingrediënten:
aardappel, bijg, bloem, boter, peterselie, raapstelen, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kousenband met taugé en jackfruit in dikke kokossaus

Ingrediënten:
geelwortel, gember, jackfruit, kacang panjang, kencur, knoflook, kokosmelk, kousenband, laos, lombok, nangka, rijstebloem, salam, sereh, sjalot, taugé en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Taugé en kousenband in pittige kokossaus

Ingrediënten:
jeruk limo, kemiri, kencur, knoflook, kokosmelk, kousenband, lombok, rawit, salam, sjalot, taugé en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van zeewier en gekruid kokos

Ingrediënten:
bulung, kokosvruchtvlees, laos, pindangwater, rawit, trassi en zeewier

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Bonen-tomatenragout

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, maïzena, milde chilipoeder, olijfolie, rode paprika, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, witte bonen uit blik, wortel, zatar-yoghurt en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
groente
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / voorgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Gebakken aubergines met kruiden

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, knoflook, oregano en peterselie

Soort:
groente
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine en olijfolie

Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kousenband met gekruide santen asli

Ingrediënten:
geelwortel, gula bali, kencur, kokosmelk, kousenband, laos en sambal mbe

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gemengde groenten met kokos

Ingrediënten:
citroenblaadjes, jeruk limo, kangkung, kencur, kokosnoot, kousenband, sambal mbe, suiker, taugé en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

In kokosmelk gekookte zwarte boontjes

Ingrediënten:
gezouten zwarte boontjes, kencur, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, salam, sjalot, trassi en undis

Keuken:
Balinees
Soort:
groente