groente

Zoek naar groente in uw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Thaise yam van kouseband en pinda's

Ingrediënten:
koriander, kousenband, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, pinda's, rietsuiker, rode chilipeper en sjalot

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Edamame en verse morilles

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, edamameboontjes, morilles, paddestoelenbouillon en sjalot

Soort:
groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Chinese kool met roomsaus uit Peking

Ingrediënten:
chinese kool, magere ham, maïsolie, roomsaus, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Pittige mini balletjes

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, komijnpoeder, lente ui, olijfolie, quatre épices, rundergehakt, ui, verse koriander en bladpeterselie

Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Doperwtjes op zijn Frans

Ingrediënten:
doperwtjes, little gem, ontbijtspek, roomboter, slaharten, suiker, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gevulde paprika's

Ingrediënten:
ei, gele paprika, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, korianderwortel, paddestoel, sojasaus, suiker, thaise rode currypasta en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Polentaballetjes met boleten

Ingrediënten:
broccoli, broodkruim, cepes, gedroogde boleten, kippenbouillon, maisgriesmeel, melk, olijfolie, parmezaanse kaas en polenta

Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis kol I (Gekruide kool in pittige saus)

Ingrediënten:
bouillon, garnalen, ketoembar, knoflook, kool, lomboks, olie, trassi, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis boontjes (Gekruide sperziebonen in ketjapsaus)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, ketjap manis, ketoembar, knoflook, olie, rode lombok, sperziebonen, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis katjang pandjang (Sperziebonen in pittige kokossaus)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, knoflook, laos, lombok, peper, rode lomboks, salam, santen, sperziebonen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Diepgevroren doperwten

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, lente-ui, peper, sjalot, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis beboeng (Gestoofde en gekruide bamboe)

Ingrediënten:
asem, bamboespruiten uit blik, boter, groene lomboks, knoflook, laos, rode lombok, salam, santen, suiker, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis bawang kap (Pittige prei)

Ingrediënten:
javaanse suiker, knoflook, laos, olie, preien, salam, sambal oelek, santen, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / voorgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Bagna cauda met minigroenten

Ingrediënten:
ansjovisfilet, biet, bloemkool, boter, broodkruim, ciabatta, courgette, knoflook, mini groenten, olijfolie en slagroom

Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis kankoeng (Bladgroente in kruidensaus)

Ingrediënten:
andijvie, javaanse suiker, ketjap manis, knoflook, olie, rode lombok, sambal trassi, sjalot, spinazie, veldsla en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Compressed or impregnated Celery

Ingrediënten:
schimmelkaas-water en selderij

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

compressed or impregnated Cucumber

Ingrediënten:
komkommer en pekel

Soort:
groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Imam bayildi - Gevulde aubergine

Ingrediënten:
ansjovisfilet, aubergine, boter, kaneel, knoflook, laurier, olie, peterselie, tomaten, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwartoogbonen met flespompoen

Ingrediënten:
bacon, basmatirijst, chilipoeder, flespompoen, groene kool, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, maïs, oregano, paprikapoeder, snijbiet, tomaat uit blik, ui en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwartoogbonen met hamschijf

Ingrediënten:
basmatirijst, chilipoeder, groene kool, hamschijf, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, maïs, oregano, paprikapoeder, snijbiet, tomaat uit blik, ui en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hongaarse groentestoofpot met champignons

Ingrediënten:
aardappel, cannellinibonen, champignons, chilipeper, honing, kippenbouillon, knoflook, knolraap, koolraap, laurier, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, rode paprika, rode ui, rode wijn, sjalot, tomaat uit blik, wortel, zongedroogde tomaat en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hongaarse groentestoofpot met cranberry's

Ingrediënten:
aardappel, cannellinibonen, chilipeper, gedroogde cranberry's, honing, kippenbouillon, knoflook, knolraap, koolraap, laurier, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, rode paprika, rode ui, rode wijn, sjalot, tomaat uit blik, wortel, zongedroogde tomaat en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
groente
Een recept uit  - Toscane

Bijgerecht uit Toscane:

Aubergines uit de oven

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, mozzarella, olijfolie, peterselie, salami, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng tempeh III (gekruide tempé)

Ingrediënten:
asem, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, salam, sambal oelek, santen, sereh, tempé, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente