groente

Zoek naar groente in uw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Erwtensoepvulling

Ingrediënten:
bladselderij, knolselderij, prei, selderij, ui, varkensschenkelvlees en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Gegrilde witlof met sinaasappeldressing en cabrales

Ingrediënten:
cabrales, olijfolie, sinaasappelsap, tijm en witlof

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / voorgerecht uit De Dikke van Dam:

Humus

Ingrediënten:
chilipeper, chilipoeder, citroen, kikkererwten, knoflook, komijn, paprikapoeder, peterselie, sambal oelek, sumak, tabasco en tahin

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Sofrito

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Paddestoelen met knoflook en chilisaus

Ingrediënten:
kastanjechampignons, knoflook, korianderwortel, oesterzwam, portabello, rijstazijn, rode peper, sojasaus en suiker

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Mesclun met burrata en pistachenootjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, burrata, extra vierge olijfolie, lente-ui, limoen, pistachenootjes, rode chilipeper, slablaadjes en kruiden

Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Salade van geschaafde asperge

Ingrediënten:
citroen, groene asperge, kappertje, karnemelk, kervel, knoflook, olijfolie, witte asperge en zuurdesembrood

Soort:
groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fiori di zucchini ripieni - Gevulde courgettebloemen

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, courgettebloemen, ei, knoflook, mortadella, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, toscaans brood, witte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Courgette met tomaat

Ingrediënten:
boter, courgette en tomaat

Soort:
groente
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Gestoofde kool

Ingrediënten:
bospaddenstoelen, groene kool, olijfolie, pijnboompitten, prei, rozijnen, sjalot, venkel en zwarte olijven

Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Oignons glacés à blanc - Geglaceerde, gesmoorde witte uitjes

Ingrediënten:
blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Polpettine di spinaci (spinazieballetjes)

Ingrediënten:
broodkruim, ei, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas en spinazie

Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Reboes koebis (Gestoofde kool in pittige saus)

Ingrediënten:
asemsap, gedroogde garnalen, knoflook, rode lomboks, trassi, ui, ve-tsin, water, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

zomerse gierstovenschotel

Ingrediënten:
bonenkruid, buffelmozarella, champignons, courgette, gierst, olijfolie, peper, prinsessenbonen, rozemarijn, tomaten, ui, verse basilicum en zout

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Couve mineira

Ingrediënten:
boerenkool, knoflook, olie en ui

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

tjaptjoi met paksoi

Ingrediënten:
gember, look, olijfolie, paksoi, sojasaus, taugé, ui en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

bulgaarse courgettetaart en salade van trostomaatjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, courgette, ei, feta, komkommer, olijfolie, peper, rode sla, trostomaatjes, verse basilicum, oregano, vinaigrette, yoghurt en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

waaiertaartje van daikon en rijst

Ingrediënten:
bieslook, daikon, gerookte zalm, kerriepoeder en rijst

Soort:
groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Sauteren en stomen: Sperziebonen klassiek Franse stijl

Ingrediënten:
boter, boterbonen, dragon, haricots verts, snijbonen, sperziebonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couve a nibeirs - Boerenkool uit Minas Gerais

Ingrediënten:
boerenkool, knoflook, spekvet en zout

Keuken:
Braziliaans
Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

melange van tuingroenten

Ingrediënten:
doperwtjes, groentebouillon, koolrabi, meiraap, pijpuitjes, tijm en tuinbonen

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

Boerenstamppot

Ingrediënten:
aardappelen, boerenkool, melk, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, peper, seitan, tijm, ui en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

gesmoorde pastinaak met ui en winterwortelen

Ingrediënten:
boter, kervel, korianderzaad, pastinaak, peterselie, tijm, ui, water en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

gemengde salade met warme pompoen, oesterzwammen en pecorino

Ingrediënten:
citroen, dille, krevel, krulandijvie, mayonaise, notenolie, oesterzwam, pecorino, peper, pompoen, pompoenpitten, roodlof, rucola en tijm

Soort:
groente