groente

Zoek naar groente in uw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Tomatenbeignets - frittelline rosa di pomodoro

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, peper, plantaardige frituurolie, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

Huo tui xiao wan dou - Geroerbakte erwten met ham

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, bouillon, chinese gepekelde ham, groene erwten, sesamolie, spaanse gepekelde ham, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Xue cai mao dou - Groene sojabonen met sneeuwgroente

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, fijne tafelsuiker, gember, gepekelde bamboescheuten, groene sojabonen, ingelegde mizuna, knoflook, mager varkensvlees, sesamolie, shaoxingwijn, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Mary Beth Boneys Collard Green

Ingrediënten:
boerenkool, suiker en varken

Soort:
groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gesmoorde selderijstengels met ui, pancetta en tomaten

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vergine olijfolie, pancetta, pruimtomaten in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gefrituurde Okra

Ingrediënten:
maïsmeel, okra en olie

Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Groene sojabonen, varkensvlees en tafelzuur uit Hangzhou

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, diepvriessojabonen, doperwten, mager varkensvlees, sesamolie, shaoxingwijn, sichuanese ingelegde groente (zha cai) en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Prei

Ingrediënten:
prei

Soort:
groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Onion bhaji

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, griekse yoghurt, kikkererwtenbloem, knoflook, komijnzaad, korianderblaadjes, kurkumapoeder en uien

Soort:
groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Snijbonen in pikante tomatensaus

Ingrediënten:
gezeefde tomaat, knoflook, passata, rode peper, snijboon en ui

Soort:
groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Prosciutto-aspergerolletjes

Ingrediënten:
asperges, boter, fontina, gekookte ham, parmezaanse kaas en prosciutto

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Lidya Winkels kookboek:

Struikselderij

Ingrediënten:
mosterd, selderijstengels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bledes amb panses e pinyons (Snijbiet met rozijnen en pijnboompitten)

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen en snijbiet

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bloemkool uit India

Ingrediënten:
bloemkool, chilipoeder, garam masala, gember, komijnpoeder en komijnzaad

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Snijbietribben

Ingrediënten:
bechamelsaus, kaas, nootmuskaat, paneermeel en peterselie

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

lotus root chips

Ingrediënten:
frituurolie, lotuswortel en methocel k100m

Soort:
groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Fave e cicoria - Tuinbonen met cichorei

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, ansjovisfilet, cichorei, gedroogde tuinbonen, knoflook, spaanse peper en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Fiori di zucchina fritti ripieni - Gevulde en gefrituurde courgettebloemen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bier, bloem, courgettebloemen, melk, mozzarella, water, witte wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Bijgerecht uit Fratello & Sorella:

Broccoli al peperoncino - Gepeperde broccoli

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, kappertjes, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rode chilipepers en rode paprika

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Kort gekookte groente

Ingrediënten:
broccoli, choy sum, maïsolie, oestersaus, sojaolie, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Bijgerecht uit De grote Kleyn:

In eendenvet gesmoorde savooienkool

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, komijnpoeder en savooiekool

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte tofu met zwarte bonen en chilipeper (Xiang La Dou Fu Gan)

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, fijne kristalsuiker, gember, knoflook, laoganma-zwarte bonensaus, lente-ui, olie, paprika, sesamolie, sichuanpeper, sojasaus, tofu en ui

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gesmoorde kool

Ingrediënten:
boter, citroenzest, gladde peterselie, karwijzaad, nootmuskaat, peper, sjalot, spekblokjes, suiker, witte kool, witte wijnazijn en zout

Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gebraiseerde sla

Ingrediënten:
kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Centrifuged Pea Juice

Ingrediënten:
doperwten

Soort:
groente